Ne eksek tutar acaba?

Yayın Tarihi: 16/08/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
En nihayet Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu hükümeti kurma görevini CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'na verdi. Bu hemen CTP, DP ile kuracak şeklinde yorumlandı. Malum ; şu an toplumda oluşan algı Derviş beyin DP-UG'nin hamisi olduğu yönünde bir algıdır. Tabii ki ben buna inanmıyorum; haa derseniz Derviş bey UG'nin hamisidir o tamam.

Netice itibariyle CTP temaslarına başladı, iyi okumak lazım dünkü temasları. Daha doğrusu iki türlü okumak lazım. Birincisi dünkü temasları ikincisi de pazartesi gününe kadar olacak olan gizli temasları, asıl onları iyi okumak lazım.

İki mantıklı bir uzak senaryo var koalisyon konusunda. Kimin nasıl bir koalisyon kuracağı çok ciddi şekilde her yerde konuşuluyor. Herkes kafa yoruyor bu işlere. Son birkaç yıl içinde yaşananları hatta CTP-ÖRP'yi iyi bilenler gelecek hafta kurulacak hükümetin nasıl bir hükümet olacağını çok iyi idrak edebilir, görebilir.

CTP-UBP DAHA OLASI

Uzunca süreden beridir İkinci Cumhurbaşkanı Talat CTP-UBP koalisyonun kurulması konusunda demeç veriyor. Bu konuda hiç kimse net bir açıklama yapmasa da Ankara'nın bu hükümet modeline daha sıcak baktığı da gelen güvenilir bilgiler arasında. CTP ile UBP'nin kimyalarının tutmadığı söylentisinin de boş bir söylenti olduğunu ve bunun tersine tabanı güçlü iki partinin önümüzdeki beş yıl KKTC'nin önünü daha iyi bir şekilde açacağı ve ciddi bir refah getireceği su götürmez bir gerçek.

NAMİ'NİN AÇIKLAMASI VE UBP-DP

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili ve hükümet kurma ekibinde olan Özdil Nami; CTP-DP hükümetinin kurulmasının daha yüksek olasılık olduğunu açıklamasının üzerine UBP'nin yakın gelecekteki Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün üçlü koalisyondan bahsetmeye başladı. Bu sanırım masa altından bir sopa gösterme olarak algılanacak.

CTP-DP NEDEN DÜŞÜK İHTİMAL?

Fotoğrafı iyi okumak lazım. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun UBP-DP-TDP hükümetinin kurulmasının ve yakın gelecekte UBP-DP'nin birleşerek güçlü bir sağ parti oluşturulmasını hedeflediğini biliyoruz. Zaten Sn Talat'ın da bunu engellemek için CTP-UBP'ye ağırlık verdiğini biliyoruz.

İşte tam bu noktada UBP eğer CTP-DP kurulacağını anlarsa ve doğru istihbaratlarla bunu öğrenirse bir anda UBP-DP-TDP hükümeti bir anda kurulur. Bunu da açık ve net olarak söylemekte fayda var.

ANKARA NE İSTİYOR?

Şimdi bu sorunun cevabı hem çok önemli hem de çok sancılı. Evvala Ankara KKTC'de aklı başında ve icraat yapabilecek bir hükümet istiyor. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın bugüne kadar Ankara Hükümeti ile pek tatlı ilişkiler kuramadığını ve araların limoni olduğunu artık herkes biliyor. Bunu gizlemenin bir anlamı yok. Ancak Ankara'nın KKTC adına yapmış olduğu hizmetleri de bir yana itmek, kendi ayaklarımızın üstünde duralım safsatası altında bu desteği dışlamak ve buraya yapılan yatırımları iptal edeceğim demek Anakara'ya ihanetten başka bir şey değil. Demiyorum ki boyun eğelim, Ankara ne isterse onu yapalım. Asla; zaten bu kabul edilebilecek bir durum değil.

İşte tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Ankara'nın CTP-UBP koalisyonuna çok sıcak bakması gerektiğini söylememiz gerekir.

CTP-DP, UBP-DP-TDP UZUN SÜRMEZ

İstikrar kelimesinden belki birçok insan huylanır ama bu son derece önemli bir konu. UBP hükümeti döneminde Türkiye ile ilişkilerin son derece iyi olduğu ve bu sürecin çok sağlıklı çalıştığını hepimiz biliyoruz. Bunu defalarca kez Ankara da teyit etti.

İşte tam bu nokta da bu istikrar hükümetini yani UBP hükümetini hükümetten düşüren ve bunu bir iktidar kavgası gibi gösterip aslında AK Parti Hükümetine karşı bir tavır olarak yorumlayabileceğimiz operasyonun başını çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Serdar Denktaş'tan başkası değildir diye toplumda ve siyasette yerleşen algıyı göz önünde bulundurduğumuzda DP'nin içinde olacağı bir hükümet nasıl olacak da olacak, doğrusu merak ediyorum. Dahası böyle bir hükümetin ne kadar uzun süreceğini de doğrusu yine merak ediyorum. Bu nedenle, tüm bu anlattıklarımı doğru varsayarsak CTP-DP, UBPDP-TDP hükümet modellerinin ne kadar uzun ömürlü olacağı çok düşündürücüdür.

Biliyorsunuz ki her şeyin başı ekonomi.

HERKES HESABINI ONA GÖRE YAPSIN!!!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.