Talat'ın önünü açın!

Yayın Tarihi: 19/08/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Şu gazetelerin yalan yere demagoji yapmalarına hastayım doğrusu. Yaklaşık bir haftadır CTP-DP koalisyonunu yayıyorlar. Olamaz mı böyle bir koalisyon? Tabii ki olabilir. Yani cumhurbaşkanlığını Sn Eroğlu'na hediye etmek istiyorsa CTP ve Talat'tan vazgeçtiyse, görüşmeci olarak CTP-BG'nin de görüşmecisi artık Talat değil de Eroğlu ise neden olmasın CTP-DP hükümeti.

Haaa ne kadar uzun yaşar, ileri de ne olur o ayrı konu. Mesele yalnızca iyi siyasetçi kötü siyasetçi meselesi değil beyler; bir hükümetin prestiji ve saygınlığı da olması gerekir. Bu hükümeti oluşturan insanların ya da oluşturacak insanların şecerelerine baktığınızda tütmeli, kokmamalı. Bilmem anlatabildim mi?

ANKARA İLE UYUM!

Sırayla gidelim, yazdım ama yine yazmakta fayda görüyorum. Kurulacak olan hükümetin Ankara hükümeti ile uyum içinde olması gerekiyor. Bu ülkenin gerçekleri var, bunları kulak arkası yaparak yola çıkarsanız size "bakınız 2006 ve üflenerek yenen yoğurt" derim. Bu nedenle "bugün ben hükümet olayım, rantımı alayım da Allah kerim" diye yola çıkarsanız, ömrünüz uzun olmaz. Benim anlam veremediğim ve CTP adına bende şüpheler uyandıran asıl konu şu: "DP-UG tek kelimeyle Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun desteği ve himayesi ile ayakta duran bir parti konumuna geldi. UBP-DP hükümeti kurulsa siz sanıyor musunuz ki UBP-DP birleşecek? Hayır beyler, oldukça iyi bir vekil sayısı UBP'ye geçip yine DP bir kenara itilecek. Eee kusura bakmayın ama tarih tekerrürden ibarettir. Neyse bu başka konu ama yine bundan yola çıkarak, CTP nasıl olur da Sn Eroğlu'nun himaye ettiği, Talat'ı az bir farkla olsa dahi seçimde geçip müzakereci koltuğuna oturan ve bu ülkeyi barıştan uzaklaştıran bir ideolojinin sahipleriyle koalisyon görüşmesi yapar?" bakın net soru bu?

Şu an ülke siyasetçilerinin adapte olması gerektiği tek bir konu var. Dengeleri muhafaza eden güçlü tabanları olan bir hükümet ki bu CTP-UBP'dir ve bu ülkenin başına bu ülkenin geleceğini aydınlatacak görüşmecidir ki O'nun da adı Mehmet Ali Talat'tır.

Esas olan budur!

TALAT'IN YOLU AÇILMALI

Sn Talat'ı en çok destekleyen gazetecilerden biri olarak ki hala aynı noktadayım; bu ülkenin aydınlık yarınlara, korkudan uzak bir nüfusa ve kendi kimliğine sahip çıkan bir lidere ihtiyacımız olduğuna inanırım. Elbette ki Talat'ın da hataları olmuştur, tecrübe etti ve öğrendi.

Şimdi önümüzde çok önemli bir gündem ve ciddi gelişmeler var, son derece iyi değerlendirilmesi ve iyi yönetilmesi lazım. Kıbrıs müzakere sürecinin daha fazla pasifize edilerek ve başarısızlığa uğratılmasına toplum olarak tahammül göstermememiz gerekiyor.

İşte bu nokta Talat'ın da önünü açacak bir hükümet kurulmalı ve şekillenmeli. Allah aşkına CTP-DP bunu sağlayabilir mi?

CTP YÖNETİMİNE!!!

İki Yıl sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde DP haliyle Eroğlu'nu destekleyecek, kuvvetle muhtemel UBP'de bunu yapacak hükümet dışı kalacağı için, Talat'ın kazanma şansı ne olacak böyle bir durumda?

Beyler yaşadığımız bu seçimler bizlere vatandaşın sağ oylar üzerine yine konsantre olduğunu gösterdi. Aklınızı başınıza toplayın ve Talat'ın seçilmesini engelleyecek hareketler yapmayın.

Saray'ın kurduğu plan oldukça iyi çalışıyor, buna bir destek de CTP'den gelmesin!

*****************

ERDAL BARUT "ALLAH BENİ EVLATLARIMA BAĞIŞLADI"

Tatsız bir şekilde başladık Pazar gününe . Sabah köşe yazımı yazmak için bilgisayarın karşına oturduğumda bizim Alihan Pehlivan aradı ve Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut'un trafik kazasında vefat ettiğini söyledi. Tatsız başladık Pazar gününe; çok üzüldüm. Son zamanlarda sıkça konuştuğum belediye başkanlarından biriydi. Yaklaşık iki yıl öncesinde yanlış bir tedavi sonrasında yaşama zar zor tutunabilmişti. Bir bayram öncesiydi; hiç unutmuyorum. Telefonda konuşurken sesi ağlamaklı olmuş ve bana "bayram üstü Allah beni evlatlarıma bağışladı Gökhan bey" demişti. İşte bir bayram sonrası ve ecele karşı koyamadı. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok yazık oldu.

********************

ÜNİVERSİTELERİ MASAYA YATIRIYORUZ

YÖDAK Başkanı Hasan Ali Bıçak ile geçtiğimiz gün telefonla konuşup bir kahve içmek için sözleştik. Hasan hoca üniversite sektörünün önemini, yaşamasal sağlığını ve var olma gereksinimlerini son derece iyi bilen bir eğitimci. Öte yandan üniversitelerin hiç dokunulmayan, ellenmeyen ya da unutulan bazı konularda da bu avantajı kullanarak yanlış işler yaptıkları ise bir başka gerçek. İşte Hasan hocamla bu hafta buluşup bir kahve tadında bunları masaya yatıracağız.

****************

ÖZYİĞİT KURULTAYDA ADAY

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ve Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto ile geçtiğimiz gün buluşup kahve içtik. Her ikisiyle de yakın dostluğum var. Günlerdir gazete manşetlerini süslüyor Cemal Özyiğit'in genel başkanlığa adaylık konusu. Tabii gazetelerin haber yapış tarzı Genel Başkan Çakıcı'yı üzmek ve partiye zarar vermek iç güdüsüyle yapılıyor. Bir de Çakıcı istifa etsin mi etmesin mi lafazanlığı var. Cemal hocaya son durumu sordum "istifa edip etmeyeceği Genel başkanımızı bağlar, bu konuda benim yorum yapmam doğru değil, ancak şunu ifade etmemde yarar var Kasım ayında yapmayı planladığımız genel kurulda ben adayım ve diğer adaylarla yarışacağım" dedi ve uzunca bir sohbet yaptık. Ama işin özeti bu. Yani Çakıcı gitsin ben geleyim derdi yok Cemal hocanın. Adam kurultayda aday, tüm mesele buymuş.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları