CTP hala tehlikenin farkında değil!!!

Yayın Tarihi: 26/08/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Siyaset adına ilginç bir dönemden geçiyoruz. Yaklaşık bir ay oldu hala hükümet kurulacak. Tam Türk işi oluyor. Bayramdı, seyrandı, taban isterdi, istemezdi, geldiydi kaçtıydı tam bir ay oldu hala hükümet kurulacak. İnanır mısınız geçici hükümetin üyelerinin sağda solda kullandıkları deyim aynen şu "biz daha iki ay buralardayız". İsterlerse 12 ay kalsınlar o ayrı konu ama bu ülkede bir seçim yapıldı ve seçilenler seçildi. Hala hükümet kurulacak.

"MA" ÖYLE KOLAY DEĞİL YA?

Bazı CTP'lilerden aynen bu sözü duyuyorum. "ma " kolay değil ya bizde taban başkadır, yer yıkar. Yahu kim kimi yeyip yıkıyor. Bir partinin en üst organı Parti meclisidir. Götürür parti meclisine tartıştırır kiminle hükümet kursun diye, oylama yapılır ve bu iş biter. CTP'ye bakıyoruz ve görüyoruz ki "tavan UBP diyor, taban DP". Oylayın kardeşim. Demokrasi denilen bir şey var.

Her partinin parti meclisinde demokrasi çalışır. Örneğin bu DP de pek fazla yoktur diye düşünürüm orada başkanın mutlak hakimiyeti var ama diğer partilerde bu durum daha farklıdır.

EEE biliyoruz CTP-BG demokratiktir aynı zamanda. Çıkacak Özkan başkan diyecek ki oyluyorum, herkes oyunu kullanacak ve bu iş bitecek. Şeriatın kestiği parmak da acımayacak!

Nedir parti meclisi? Neden bir partinin en yetkili kurumudur? Çünkü tüm partiyi temsil eder, seçilmiştirler. O nedenle parti meclisi ne karar üretirse amir hükümdür.

Peki ne yapılıyor şimdi CTP'de. Tabana soralım, dayıma soralım, halama soralım bakalım o ne diyecek, ilçe başkanlarına soralım "ya kimi istersiniz?". İş buna döndü.

Tarihinde ilk kez CTP ne yapacağını bu kadar geniş kitlelere soruyor. Referanduma gidin, daha sağlıklı sonuç çıkar.

Kardeşim halk size büyük ortak hakkını vermiş, 21 vekil çıkarmışsınız ki daha fazla çıkarma ihtimaliniz de vardı. Tabii ki soracaksınız partideki yetkili organınız olan Meclisinize, bu işi uzatmanın anlamı ne?

UBP-DP-TDP GELİYOR

Şimdi bir başka ilginç olay gelişiyor. Deniliyor ki hala CTP-DP şansı var. Kardeşim bu adamlar var 5 gündür birbirlerine sövüyorlar halk önünde. Şimdi tekrardan sevişmeye nasıl başlayacaklar?

Ee belki kurarlar. Ee hade kursunlar bakalım.

Kapalı kapılar arkasında UBP-DP görüştü, görüşüyor ve Hüseyin Özgürgün'ün açıklamalarına da baktığınızda sağ artı TDP ile bu hükümetin bu hafta kurulacağını söylemekte fayda görürüm. Siz basına verilen demeçleri iyi okuyacaksınız, sonra biraz da araştıracaksınız ve ne olup bittiğini anlayacaksınız. Zaten Saray'ın planı değil mi sağda birlik, al sana sağda birlik işte. Sen git 21 vekil çıkar, kiminle hükümet kuracağına hala karar verme ve bu işi UBP-DP'ye kaptır.

Diyecek söz bulamıyorum.

AKANSOY-ŞONYA GÖRÜŞMESİ

Geçtiğimiz gün her iki partinin genel sekreterleri Bengü Şonya ile Asım Akansoy Lefkoşa Merit otel de bir araya geldiler ve iki partinin orta yolda buluşması için bir görüşme yaptılar. Görüşmenin içeriğini bilmiyorum. Bu görüşme ipler koptuktan sonra meydana gelmiş bir görüşme. Öyle sanıyorum ki her iki genel sekreter de CTP-DP koalisyonu için çaba sarf ediyor ve bu yönde istekli grupları temsil ediyorlar.

NEDEN CTP-UBP?

Günlerce yazdık CTP-UBP kurulmalı diye? Neden CTP-UBP de CTP-DP değil ya da UBP-DP değil? Bunu defalarca kez anlattım, bir kez daha anlatayım belki akil insanlar çıkar da anlatır CTP içinde bunları. CTP Hükümetinde yer alamayan bir UBP dışarıda kalarak hep yıpranmaz hem de Derviş Eroğlu tarafından hızla toparlanır, ilerleyen aylarda da Demokrat Parti'den Derviş bey kontenjanıyla seçilen vekiller bir bir UBP'ye geçer. Olmaz böyle bir şey diye aklınızdan geçirmeyi bırakın ya da DP hükümete gireceği için UBP'den DP'ye geçişler olacak demeyi bir yana bırakın. Sn Eroğlu'nun yeniden Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için DP'ye değil ya da DP desteğine değil UBP'ye ihtiyacı var. UBP ciddi anlamda toparlansa ve rahat bir nefes alsa hepimiz biliyoruz ki yüksek bir oy oranına sahip.

CTP HALA TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİL!!!

Her zaman söyledim yine söylerim ben Talat'ın Cumhurbaşkanı olmasını istiyorum ve destekliyorum. Sn Eroğlu'nun yeniden Cumhurbaşkanı olması yani daha doğrudan söyleyelim görüşmeci olması demek bu adaya ömrü billah çözüm gelmeyeceği anlamına geliyor.

İşte CTP-UBP koalisyonu bunu ortadan kaldırıyor ama CTP-DP, UBP-DP-TDP Derviş beyin elinde ön koltuktan ayrılmış sinema bileti şu an. CTP tabanı, ilçeleri ya da Parti meclisi bunu göremeyecek kadar gözleri kapalıysa söyleyecek bir şey yok.

Aman UBP ile CTP mi? Diyenlere de şu an DP'dekiler nereli diye sormak lazım. Bol kitap okumakla değil, siyaseti okuyabilmekle alakalı bu ülke de siyaset yapmak.

Yoksa kurulsun CTP-DP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yeni bir hükümet ve kaybetmiş ve bir daha aday olamayacak bir Talat bulacaksınız karşınızda.

Tanrı aşkına Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Eroğlu'nu destekleyecek bir hükümet ortağıyla "DP" ve yeniden seçilmiş bir Eroğlu sonrasında UBP-DP hükümetinin kaçınılmaz doğacağını ve CTP'nin 21 vekil ve kaybedilmiş bir Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında halinin ne olacağını o zamanda uzun uzun parti meclisinde, tabanınızda, ilçe başkanlıklarında tartışırsınız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları