Sancılı bir pazarlık olacak

Yayın Tarihi: 27/08/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
CTP-BG Parti Meclisinden UBP ile hükümet kur yetkisi çıktı Özkan Yorgancıoğlu'na. UBP'nin genel başkanı olması beklenen Hüseyin Özgürgün'ün gönlünde DP ile bu hükümeti kurmanın yattığını tahmin ediyorum. Hüseyin beyin sanırım bunu istemesindeki tek etken Başbakan olabilme arzusu. Yoksa ne DP ne de Derviş beye bir sempatisinin olduğunu tahmin etmiyorum. Tabii bu benim düşüncem.

Gelin görün ki CTP tavanında UBP tabanında ise DP isteği olmasına karşın UBP ile kur yetkisi çıtı. DP ile bir daha dene isteği de çıkabilirdi. Demek ki sihirli bir el dokunuyor şu sıralar bu hükümet kurulma meselesinin üzerine.

Örneğin Sn Özgürgün'ün CTP yönündeki sert söylemleri de yumuşadı. UBP'nin hiçbir şekilde DP ile hükümet kurmaması gerekiyor. DP ile kurulacak hükümet modelinin fazla uzun yaşayacağına inanmıyorum açıkçası. Birçok kişi bu görüşte. Bu ülke için en hayırlı hükümetin CTP-UBP olduğunu durmadan dile getirdik.

İddia eder ve derim ki çok kısa bir süre içerisinde UBP, CTP'nin sayısına yetişecek. DP'den açıkçası ciddi istifalar bekliyorum. Hele hele hükümete girmeyecek olması istifaları gündeme getirecek.

Unutmayın her şey aslına döner der alimler, öyledir. Aralık ayını bulmaz bu istifalar patır patır yaşanacak. Hatta bu istifalar UBP kanadından ya da Derviş beyin kontenjanından seçilenlerin de ötesinde olacak. DP'den kitlesel olarak kopmalar ve ayrılmalar bekliyorum ben.

Bu konuda hiç de rüya gördüğümü düşünmem, var her halde bir bildiğimiz!!!

PAZARLIK SANCILI OLACAK

CTP ile UBP arasındaki hükümet pazarlığının sancılı olacağını düşünüyorum. UBP'nin kabul ettiği 4 bakanlık sayısı beşe çıkabilir. Bu nedenle gergin bir koalisyon görüşmesi gerçekleşecek. İşte bu nokta partilerin soğuk kanlı davranmasının ötesinde bazı mercilerde devreye girerek orta yolu buldurmalı. Bu hükümet ülkeye lazım, köklü değişikliklerin yaşanması, reformların sağlıklı olması ve en önemlisi Talat'ın yeniden görüşmeci olması için CTP-UBP hükümeti lazım.

Haaa bir bakarsınız CTP-UBP anlaşamaz ve UBP-DP-TDP kurulur , uzun yaşamaz. Tek kelimeyle bunu özetlemek mümkün beyler.

Şimdi zaman dengeleri bulma zamanı, kolunuzdaki altın bileziğin hakkını verin bakalım.

************

EDA'NIN ELİ DOMİNOS'A DEĞDİ

Yönetmen arkadaşım Uygar Erdim ile birlikte dün Dominos Pizza'ya uğradık. Malum yeni açıldı. Açılmasına bazı işletmeler tepki gösterse de KANER Grubu tüm riskleri göze alıp açtı. Son derece de iyi oldu. Güliz Kaner ile yaptığım öze bir sohbette "i.en azından bir Kıbrıslı Türk açıyor, biz açmasak başka birileri yurt dışından gelip açacaktı" demişti. Haklı da, zamanında Gloria'yı da açarken gururlandırmıştı bizi. Kaner grup dünya markalarını KKTC'ye taşıyor, bazı işletmeciler veryansın ediyor. Boş verin onları diyorum bende. Neyse dün Dominos'a uğradık. Dereboyu'nda şık bir ortamda yer alıyor. Dominos'tan Güliz hanımın kızı Eda Kaner sorumlu, dünyalar tatlısı bir insan. Yüreğiyle çekip çeviriyor Dominos'u. Pizzaları da yedik Dominos Special çok güzeldi doğrusu. Kimse merak etmesin yediğimiz pizzaları ödedik yani yazı sponsorlu değil.

Aksine Dominos'a biz sponsor olduk bugün bu yazıyla. Dominos'u bilmem ama Eda bunu hak ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.