Saray kazandı, Talat kaybetti

Yayın Tarihi: 29/08/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Siyaset işte, diyerek başlamam gerekti bugünkü yazıma. Dünkü yazımın başlığını CTP-UBP anlaştı diye atarken bir bildiğim olmasa yazmazdım. Dün sabah CTP-DP ile anlaştığını UBP genel merkezine duyurdu. Bazı gerçekleri de yazmamız artık farz oldu.

En son gerçekleşen CTP-UBP görüşmesinde CTP Genel Bakanı Özkan Yorgancıoğlu, UBP Genel Başkanı İrsen Küçük'e "Siz basında çıkan haberlere bakmayın biz UBP ile kuracağız" ifadesini kullandığını duydum.

Yine önceki gün CTP-DP'nin arasının açılmasından dolayı Demokrat Parti'den bir milletvekilinin UBP'yi arayarak partinin ikiye bölündüğünü ve bir grubun UBP ile koalisyon kurmak istediğini bu nedenle UBP-DP'nin kurulması gerektiğini söylemiş.

Yine önceki gece saatlerinde CTP-DP yakınlaşmış ancak tam anlaşma sağlanmamıştı. CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy'un dün basına UBP ile aynı noktadayız demesinin doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü, UBP ile dün bakanlıkları görüşecekleri ve bağlayacakları bilgisi net ve açık.

PARTİ MECLİSİ BER TARAF MI EDİLDİ?

CTP içindeki güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre CTP Parti meclisi hükümet kurma ekibine "git UBP ile görüş" denildi. Ancak CTP hükümet kurma ekibi bunu tam anlamıyla yerine getirmedi. Bu noktada CTP Parti Meclisinin bertaraf edildiği ve doğrudan Demokrat Partiyle koalisyon görüşmelerine girildiğini gördük.

Yaklaşık dört saat süren CTP parti Meclisi toplantısının ardından CTP, DP dedi. Ancak bvu kadar uyum içinde, daha sabah sabah anlaşan iki parti neden bu koalisyona tamam demek için dört saate yakın bir zaman harcadı o da düşündürücüdür.

Dahası cumaya kadar kurulacak olan bu hükümetin ne kadar yaşayacağı ya devam edeceği gelecek günlerin konusu.

Yazıma son noktayı koyarken gün devirmiş saatler 00:05'i gösteriyordu. Belki de bu sabaha yakın Suriye de vurulacak kim bilir ama bu gecenin bir başka gerçeği var beyler benim nazarımda; "CTP, bu ülkeye çok şey kazandıran Talat'a seçim kaybettiren Serdar Denktaş'ı ve Demokrat Parti'yi kucakladı ve sahiplendi. DP'ye 12 vekili hediye eden Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu sahiplendi ve kucakladı. Üzülerek söylemek durumundayım ki Saray kazandı ve Talat kaybetti".

CTP'ye yakışmadı…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları