Bismillahirrahmanirrahim

Yayın Tarihi: 05/09/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Yazıya nereden nasıl başlayacağımı doğrusu bilemiyorum. Bakanlar kurulunun dünkü toplantı girişinde yaşananları düşündükçe üzülüyorum bu memleketin haline. Hele Demokrat Parti'ye oy verip Serdar Denktaş'ı yeniden hükümet ortağı yapan oylara da CTP'ye de üzülüyorum.

Hükümetin ilk bakanlar kurulu toplantısı. Kolay değil; Serdar Denktaş tam yedi yıl o odayı görmemiş, kokusuna hasret toplantı odasına giriyor. Bir bakıyor ki oturacağı koltuk Başbakan Yorgancıoğlu'nın koltuğunun yanında değil. Kıyameti koparıyor. Adam oturmamış o koltuklara tam yedi yıl!

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdüresi Leman hanıma seslenerek "Burayı bir düzeltebilir misiniz? Burayı bir düzeltin. Koalisyon hükümeti olduğunu unutmayın!" diye basıyor fırçayı; Leman hanım görüntülerden izlediğim kadarıyla biraz şaşırıyor ve Serdar beyin isteğine cevap vermeye çalışıyor. Bir bayan karşı yapılan ne büyük saygısızlık.

Nizam var intizam var. Başbakan Yardımcısının yeri Başbakanın yanı değil, en yakın oturma sırasıdır. Bu kadar sene siyasetle uğraşan biri olarak Serdar beyin bunu unutması son derece yanlış.

Leman hanımın işiymiş gibi "bakar mısın bakar mısın burayı bir düzelt, koalisyon hükümeti olduğunu unutma" diye bir bayanı azarlamak ne kadar doğru?

ANKARA İLE ALAY EDİYOR!!!

AK Parti Hükümeti'nin İslami çizgide olan bir parti olduğunu biliyoruz. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İslamiyetin kendisine kazandırdığı hoşgörü ile ülkesini yönetiyor. Bakanlar kurulu toplantısı başlamadan başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler müdürüne fırça atmasının ardından bir başka gaf daha yapıyor ve sinirli sinirli koltuğu kendisi çekip Özkan beyin koltuğunun yanına koyuyor. Bir başbakan yardımcısının, nerede görüldü bu tür sinirli sinirli hareketler yapması.

Ne hava ne hava!!!

Siyaseten çok yanlış davranışlar ve Serdar bey oradaki kameraların kayıtta olduğunu bilmiyor, bilse belki yapmayacak bu gafları sonrasında kızıp azarlayacak personeli.

Derken Başbakan Yorgancıoğlu salona giriyor. Özkan bey koltuğuna oturur oturmaz Serdar beyden şu sözleri işitiyor "Hoşgeldin, sefa geldin, hayırlı uğurlu olsun, Bismillahirrahmanirrahim".

Allah aşkına bu ne demek şimdi? Besmeleyi şerifeyi kullanarak Yorgancıoğlu'nu incitiyor güya, malum Beşir bey aradı ya Özkan beyi ve DP ile kurmamasını istedi ya, böyle iddia ediliyor tabii konuşmanın tam içeriğini bilmiyoruz; "Bismillahirrahmanirrahim" diyor gülerek, sözüm ona alay ediyor Ankara Hükümeti ile. Sözüm ona hem Özkan beyle hem de Tayyip beyle alay ediyor Besmeleyi Şerife kullanarak.

Yahu dostlar nasıl iştir bu? Nasıl siyasettir bu? Zaten siyaseten toplumda Serdar beye karşı ciddi bir tepki var ve CTP tabanı DP'yi tercih ettiği için Özkan beyin Ankara Hükümeti ile sıkıntıları var ve daha da olması muhtemel bu ortakla devam ettiği sürece, binbir zorlukla koalisyon ortağı olan Serdar beyin kendi hükümet ortağını bu alaycı üslubuyla zora düşürmesinin manası nedir?

Bu ülkeyi temsil eden Hükümetin ülkeyi yönettiği bir salonda bu kadar gayrı ciddi bir olay olmasına Başbakan Yorgancıoğlu kesinlikle izleyici kalmamalı.

Neyse Özkan bey "Hoşgeldin, sefa geldin, hayırlı uğurlu olsun, Bismillahirrahmanirrahim" sözünün üzerine lafı yerine koyuyor "Bu gidişle hayırlı olmayacak be Serdar anladığım kadarıyla..." diyor.

ÖZKAN BEY FARKINDA MI?

Başbakan Yorgancıoğlu bu hükümeti Demokrat Parti ile kurmakla ne kadar yanlış bir iş yaptığının farkında mı? Bu ülkeye yakışan ve güven veren bir koalisyon olmaktan son derece uzak bir fotoğraf karşımızda. Özkan bey bu işi bir daha gözden geçirmeli, ivedilikle bunu yapmalı. CTP bu ülkenin yakın gelecekteki fotoğrafını güzelleştirme konusunda son derece önemli ve gerekli bir parti. Kıbrıs Türk halkının geleceği Özkan beyin iradesiyle şekillenecek. Bunu yaparken güvenebileceği bir hükümet ortağıyla bu yolu yürümek zorunda. Bakın zorunda diyorum.

Başını her dakika Ankara hükümetiyle, Kıbrıs Türk halkıyla ağrıtabilecek bir ortakla bu hükümetin imajı zedelenir, yıpranır ve zarar görür.

Bol bol Besmele çekin, iyidir, şeytanları kovarsınız ama alay etmeden!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.