UBP'ye dönüş hazırlığı

Yayın Tarihi: 10/09/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Hükümet tartışmalı ve bol iç kargaşalı bir şekilde işleri yoluna koymaya çalışıyor, daha doğrusu yola çıkmaya hazırlanıyor. CTP-DP hükümetini nasıl bir hükümet dönemi bekliyor, bekleyip görmek yerine belli olan kaderlerini yazıp çiziyoruz hergün. Çünkü bu ikilinin siyasete dair yaşayacaklarını anlamak için alim olmaya gerek yok.

Her iki partiyi de yakın zamanda sürprizler bekliyor. CTP'nin kurultayı çok sancılı geçecek DP de ise UG kanadında yıkımlar olacak. Bununla ilgili dedikodulardan ziyade birebir duyduklarımızı, derin yerlerden duyduklarımızı paylaşayım sizlerle.

UBP-DP OLMAYACAK

UG konusuna gelmeden herkesin dilinde tesbih olan Demokrat Parti'nin UBP ile birleşeceği safsatasını bir yana bırakalım. Eğer böyle bir birleşme olacak olsaydı her şeyden önce UBP-DP koalisyonu kurulurdu. Gerçi Serdar Denktaş ile bir grup UBP'li vekil CTP-DP hükümetinin kurulma aşamasında meyhanede buluşmuşlar ve UBP'li vekiller Denktaş'a hayli cömert tekliflerde bulunmuşlar, hatta Serdar Denktaş bu teklifi DP Parti meclisine getirmiş ve aynen anlatmış. DP Parti meclisinde ağırlıklı bir grup buna karşı çıkmış. Hatta hatta Serdar beye 14 ay sonrası başbakanlık da vaat etmişler.

Bu kadar cömert teklifler varsa Serdar bey neden kabul etmedi ki?

GERÇEK DP'LİLERDE RAHATSIZLIK ARTIYOR

Gerçek Demokrat Partililerin, Genel Başkanları Denktaş'ın başına buyruk ve parti organlarını hiç sayarak hareket ettiği gerekçesiyle Serdar beyden rahatsız oldukları ve ilk kurultayda karşısına güçlü bir aday ya da toplu istifa gerçekleştirmeye hazırlandıklarını duydum. Bu artık yüksek sesle her yerde konuşuluyor.

Tabii ki hükümet oldunuz diye herkese menfaat dağıtacak değilsiniz, daha doğrusu dağıtamazsınız. Bu nedenle istediği mevki ya da menfaati alamayanların UBP'nin yolunu tutacağı aşikar.

TÖRE VE SERDAROĞLU'NA HAKSIZLIK YAPILDI

Ulusal Güçlerin bir tek Ahmet Kaşif'ten oluşmadığını ve UG'yi Kaşif'in temsil etmediğini biliyourz. İlk başta belki bu böyleydi ama artık değil. UG Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta UBP Genel sekreteri Necdet Numan'ı arayarak "haftaya UBP'ye geleceğim" dediğini güvenilir kaynaklardan öğrenmiş bulunuyorum. Tabii Ergün bey haftaya UBP'ye geleceğim sözünü gerçekçi bir tarih olarak vermemiş de olabilir ama bunu siyaseten kadim dostu olan Necdet Numan'a ifade etmesi ve dert yanması son derece önemli.

Aynı durum İlkay Kamil için de geçerli mi bilmiyorum. İlkay bey ile oturup bir kahve içmeyeli hayli zaman oldu.

Öte yandan UG Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de CTP ile hükümet kurulmasından son derece rahatsız, bunu defalarca kez de ifade etmiş. Ateşten gömlek giyip partisini bırakıp DP'ye gelmekten hiçte memnun olmadığını her fırsatta eski UBP'li vekil dostlarına ifade ediyormuş.

Daha önce de yazdım yine yazmakta fayda görüyorum Ergün Serdaroğlu'na da Zorlu Töre'ye de bakanlık verilmeyerek haksızlık yapıldı ve DP'de kalmaya devam ederlerse sonları Ejder Aslanbaba'dan farklı olmayacak.

UG'li UBP'liler İrsen Küçük'ten rahatsız oldukları için UBP'den ayrıldıkları ve pek yakında UBP'ye geri dönecekleri sürekli duyduğumuz olaylar. Bunları hem DP hem de UBP içinden duyuyoruz.

Demokrat Parti, CTP Hükümetine sımsıkı bağlanmalı ve tutunmalı, çünkü CTP, kurultayının ardından UBP ile yoluna devam ederse değil UG, DP'den kopacak gidecek Serdar beyin genel başkanlığı dahi tehlikeye girecek.

O nedenle Özkan beyi savunmaya devam.

*****************

ASMAALTININ ASMASI TEHLİKEDE

Malum Kumarcılar hanı tadilatta, han içerisinde oldukça yaşlı bir Asma var. İnşaatçılar bu asmayı kesmeye kalkmışlar, bölge esnafı kazan kaldırmış. Asma, bölgenin sembolü diye. İnşaat işçileri de biz Turizm bakanlığından bu yönde talimat aldık demişler. Bölge esnafı bu konuyu kaleme alırsan belki asmayı kesmezler, yazıktır günahtır dediler.

Konuya Turizm bakanlığı bakıyor, Serdar bey müdahale ederse bölge esnafının sevgisini kazanır, merhum Denktaş bey çok giderdi zamanında oralara. Şimdi ben yazdım diye umarım "kesin" demez.

*************

DP ÖZCAFER'İ İLÇE BAŞKANI YAPIYOR

Afet Özcafer'i yakından tanıma fırsatı bulduğumdan ötürü kıymetli biri olduğunu ve bu ülkeye daha çok hizmetleri geçecek bir hanımefendi olduğunu bilirim. Kelime anlamıyla kapasiteli ve zengin bir kadındır. Alihan yazdı UBP Gazimağusa ilçe başkanı olacak diye ama ben araştırdım aksine DP gazimağusa ilçe başkanı yapılmak isteniyor. Afet Özcafer gibi bir kadın sadece UBP'de değerlidir. Başka da bir şey söylemiyorum.

*******************

POLAT ALPER CRUİSE GEMİSİ Mİ ALDI?

Kıbrıs Postası Sahibi Polat Alper duyduğumuza göre son derece lüks ve büyük bir yat almış. Bakın almış diyorum çünkü öyle duyuyoruz. Ben ve bazı meslektaşlarımı hala bir puro içmek için davet etmedi. Bizden başka herkes binmiş bu gemiye. Hava Sporları Federasyonu Başkanı Serdar Turganer'in bizi uçağa bindirme hikayesine döndü bu iş. Turganer üstelik puroları da yalnız içiyormuş, hem de gizlin gizlin.

**************

MEHMET HULUSİ YAŞIYOR MUSUNUZ?

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusi'den uzun zamandır haber alamıyoruz, yine kayıplara karıştı. Köyle ilgili çokça şikayet aldık sizden yana ama sizi çekemeyenlerdir deyip kaleme bile almaya tenezzül etmedik. Balıkları da başka gazetecilerle yiyormuşsunuz duymadık sanmayın. Sizin için bu fotoğrafı buldum yayınlıyorum, çok manidar geldi bana.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları