Ne işiniz var DP'de?

Yayın Tarihi: 17/09/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Herşey konuşulmaz ve yazılmaz, bazı şeyleri sıradan bir vatandaş her yerde konuşur ve o konuştukları dedikoduya girer ama bir gazeteci kaleme alırsa inanın ki genelde gerçektir. UBP'den kopup giden kitlenin nasıl ve neden gittiğini en iyi bilenlerden biriyim, bu nedenle dönüşlerinin gitmelerinden daha ani ve hızlı olabileceğine inanıyorum.

GENEL SEKRETERLİK VE ÜÇ BAKANLIK

Dönemin başbakanı İrsen Küçük, UBP'den malum kopmalar yaşanmadan önce kabine değişikliğini gündeme getirmiş ancak mevcut bakanların baskısı üzerine bunu gerçekleştirmemişti. Yoksa ben çok iyi hatırlıyorum ki kabine değişecekti. Muhalif grubun genel sekreterlik ile birlikte üç bakanlık talebi vardı.

Parti meclisinde her ne kadar İrsen beyin hakimiyeti olsa dahi genel sekreterlik seçimini Ahmet Kaşif grubu kazanabilirdi. Bu ihtimal son derece güçlüydü. Onlar savaşmak yerine işin kolayını seçtiler ve kirli bir oyuna bulaşıp ilişkileri alt üst edercesine DP'ye gittiler.

Siyasette her şey olur, olmamalı ama artık bunu kabullenir olduk.

KAŞİF HİÇBİR ZAMAN UBP'Lİ OLMADI

Ahmet Kaşif'in siyasi serüvenini izlediğimizde sürekli parti değiştiren ve birlikte yürüdükleri insanları yarı yolda bırakan bir üslubu olduğunu görürüz. Onlarca örnek verebilirim burada. DP'ye gidişini DP'yi hükümette yarı yolda bırakıp kaçmasını sonra UBP'ye neden katıldığını sonra DP'ye yeniden tekrar gittiğini, hep bunları uzun uzun yazabilirim ama gereği yok zira herkes biliyor.

ONLAR UBP'Lİ

Gelelim asıl UBP'lilere. Örneğin Hasan Taçoy. UBP içerisinde belli bir kanadın tepki duyduğu ama önemli bir kesimin de desteklediği bir UBP'li. Taçoy'un siyasetini hiçbir zaman tasvip etmedim etmeyeceğim de ama en nihayet UBP'li. Birçok UBP'li geçinenden çok daha fazla UBP'li. Ne işi var DP ile?

Yani ben soruyorum Taçoy'a, partisi ne? DP'li mi ? çıksın açıklasın ben DP'liyim desin. Diyemez çünkü değil. UBP'de doğmuş büyümüş biri DP'li olmaz.

Ergün Serdaroğlu, İlkay Kamil, Zorlu Töre, Afet Özcafer yani şimdi bu isimler DP'li mi? Eğer DP'liyseler çıksınlar ve açıklasınlar; DP'liyiz biz desinler. Diyemezler zira değiller de onlar. Bakınız Ahmet Kaşif DP'lidir, onda sorun yok zaten DP'li olduğu için, bir zamanlar yine CTP-DP hükümetini yarım bırakıp kaçtığı ve düşürdüğü için yeniden ödüllendirildi Serdar Denktaş tarafından ve bakan yapıldı, çünkü O DP'li ama sizler değilsiniz.

Yani kusura bakmayın kendinizi eğreti bulmuyor musunuz DP'de? Misafir olduğunuzun ve hiçbir DP'li tarafından istenmediğinizin farkında değil misiniz? Yakıştırıyor musunuz kendinize istenmediğiniz yerde kalmayı?

Kendi yuvanız dururken!

UBP'de sorunlar vardı kavga ettiniz ve baktınız bu kavgayı kazanamıyorsunuz, ki bence acele ettiniz kaçtınız. Neden? Ya benimsin ya toprağın arabeskine sarıldınız hepiniz. Hatalısınız, davanızda haklı ama kaçmakta hatalıydınız!!!

Şimdi UBP'de yeni bir dönem başladı, pek çok vekil seçim kaybetti, ya ait olduğunuz yere döneceksiniz ya da seçildiğiniz güne kadar eğreti bir misafir olarak kalacaksınız DP'de.

***************

ARABACIOĞLU SOYDAŞLARIMIZI UNUTTU

Eğitim yılı sanırım daha kötü başlayamazdı, her sene kötü başlardı da bu sene daha kötü başladı. Eğitim Bakanımızın da eğitimden gelen biri olmamasından ötürü bu yıl eğitim hayli kötü ve zorlu geçecek. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile dün bir telefon görüşmesi yaptım. İngiltere de yaşayan okurlarımızdan bir haftadır mesajlar alıyorum, İngiltere deki okullarımıza hala öğretmen gönderilmediği için ders başı yapılamadı bugün ve Eğitim bakanlığı bu konuyu ihmal ediyor anlaşılan. Elcil'e bu konuyu sordum "Sn Bakan ne yazık ki pollayannacılık oynuyor" dedi. Sn Arabacıoğlu İngiltere de 300 bin Kıbrıslı Türk yaşıyor unutmayınız lütfen.

**************

ÇANGAR KABAHAT ETMİŞ

Hep söylerler ama doğrudur iyilikten maraz doğar diye. Lefkoşa belediyesinin kötü yönetildiği konusunda hepimiz hem fikiriz, kötü yönetilmeseydi batmazdı. İşin özeti bu. Şimdi Kadri başkan LTB'yi bir düzlüğe çıkarmaya çalışıyor ama bu dışarıdan yüklü miktarda hibe para gelmezse hiç mümkün gözükmüyor. Peki ne kaldı geriye? Maaşlar ödensin diye bir zamanlar Mehmet Çangar'dan alınan parayı geri ödememek. Bende düşünüyorum Çangardan şu yeni 4 serilerinden alayım ama bankadan borçlanacağım paranın faizini ödemeyim. Ya da Çangar arabayı bana beleş versin. Olmaz mı? Olmaz tabii.

Lefkoşa belediyesine Çangar belediyeye borç verdi. Kadri başkan diyor ki bu borçlanma usulsüz. İşin içinde Maliye bakanlığı var; her ay LTB'nin katkı payından kesilip ödeniyor bu borç. Faizlerini de alma, indirim yap, sen en iyisi mi isteme bizden bu parayı demeye getiriyor belediye.

Kadri başkan yanlış anlamasın, evet belediyeyi ayağa kaldırmaya çalışıyor, toparlamaya çalışıyor anlıyorum ama yetişilip çangar finans ile LTB anlaşıp bu kredilenme yapılmış. "olmaz bozacayık" dediğinizde bozulur mu? Hani ya belediyeyi kurtaracak planlarınız hazırdı. Noldu o planlara? Üzgünüm benim de hoşuma gitmiyor bu şekilde sormak ama Lefkoşa'ya bir yama asfaltı bile dökmediniz. Bakın bugün yağmur varmış; kimse Cemal başkana kızmayacak artık, sıra Kadri başkana geldi.

Ama kabahat Mehmet Çangar'da vermeyecekti borç, ne gereği var. Kimse de ödenmezdi belediye çalışanları parasız kalırdı. Zaten kaldı daha önceden kalırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.