Yorgancıoğlu'ndan derin itiraf ve gaf

Yayın Tarihi: 18/09/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Bir Toma tartışmasıdır aldı başını gidiyor. Kabak tadı verdi hem de ne kabak tadı. Bütün dertlerimiz bitti yat toma kalk toma. Bir kere Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun "bu ülkede toma istemiyoruz gerekirse gümrükte durur tomayı engelleriz" de ne demek?

Özkan bey Başbakan olduğunu ve bu ülkeyi bizzat kendisinin yönettiğini unuttu sanırım.

Toma olsun mu? Hayır olmasın. Bende karşıyım olmasına. Ama bir yandan da içimden şu geçmiyor değil "olası bir eylemde zaten polisler coplarla Allah yarattı demeden ahaliyi dövmedi mi bugüne kadar?" toma olduğunda ne fark edecek? Jopla değil suyla dövecek polis bu sefer de.

Doğrusu " polis şiddet eylemlerinden uzak dursun".

Peki bir başka gerçek ne? "müdahale edin emrini veren de yine Başbakan".

Yani toma olsa da olmasa da polis vatandaşı dövecekse dövecek ama bu emri her zaman Başbakan verir. Bunu da unutmayın.

YORGANCIOĞLU'NDAN DERİN İTİRAF

Başbakan Yorgancıoğlu Toma'nın bu ülkeye girişinde sivil otorite yetkisiz demesi bu ülkeyi yöneten ben değilim aslında GKK komutanı ya da TSK komutanıdır demesine benzer. Ha öyle söyledi ha gizleyerek söyledi. Peki böyle mi? Kesinlikle değil. Bura da yaşayan halkın iradesine çok eski yıllarda evet asker doğrudan karışırdı ve hükümetleri yönetir, bakanları dahi atardı. Ancak şimdi öyle değil.

Özellikle 2003'ten sonra asker kışlasındaki yerini aldı. Doğrusu da bu; aksi takdirde demokrasi kaybolur ve askeri rejimin gölgesi yönetir ülkeyi.

Peki bir başka önemli tespitte daha bulunalım. Var mı askerin ülke yönetmek gibi derdi şu an? "hayır yok". Askerin siyasetle işi yok. Asker kışlasında ülkesini korumakla meşgul.

Tekrar Başbakana dönecek olursak. Ne demek tomanın gelmesi sivil otoritenin yetkisinin dışında? Ne demek bu?

Başbakan olarak siz bu ülkenin her bir noktasına hükmedemiyor musunuz halkınız adına? Evet hükmedemiyorsunuz çünkü yasalar sizi bırakmıyor. O zaman değiştireceksiniz o yasaları ve GKK dahil polis teşkilatı da emrinize girecek. Bunu hükümet programına koydunuz.

Yapmazsanız günahı boynunuzadır. Ne kadar enteresandır ki Yorgancıoğlu'nun açıklamasının üzerine GKK komutanı da Başbakana nezaket ziyaretinde bulundu.

Ne konuşuldu bilmiyoruz tabii ama askerin demokratikleşme ve sivilleşme konusunda sıkıntılarının olduğuna ben inanmıyorum.

YORGANCIOĞLU ERDOĞAN'I ÖRNEK ALSIN

Bakınız Türkiye'de Sn Erdoğan devlet ile asker ilişkileri nasıl olması gerekiyorsa şartları o noktaya getirdi. Başbakan Yorgancıoğlu da Tayyip beyden gerekli desteği alıp bunu gönül rahatlığıyla yapabilir. Zaten ülkemizdeki TSK Ankara Genelkurmay Başkanlığına, Genel Kurmay da günün sonunda Başbakan Tayyip Erdoğan'a bağlı.

Var mı aksini iddia eden?

Yok.

Bu nedenle Özkan bey bu işi yasa bile yapmadan çözebilir ama anayasayı da değiştirme yetkisi elinde bulunurken yeterli sayısı TDP'nin de desteği ile sağlanabilecekken çıkıp da "bizim elimiz de değil, napalım ama gerekirse gümrük kapısında duracağız da girmesin" ve dahası. Olacak iş değil. Bir başbakana yakışan üslup değil tarz değil. Efendim sizin danışmanlarınız konuşurken nelere dikkat edeceğinizi söylemiyor mu size?

Siyasiler boşta bulunup yanlış konuşmalar yapabilir ama danışmanlarınız ne yapıyor?

21 vekille sandıktan çıkan bir başbakan nasıl olur da yetkisiz olur bazı konularda. Utanç duyarım.

Yorgancıoğlu şunu diyebilirdi "kardeşim, askerin bize bağlı olmamasından ötürü istediğimiz şekilde müdahale edemiyoruz, yakında askeri sivile bağlayıp tomayı da satıp yerine ağaç fidanı alacağız". Bunu dese amenna. "yetkimiz yok ama gümrükten da geçirmeyceyik gerekirse"; Özkan bey sendika başkanı mı ana muhalefet başkanı?

Özkan bey alınmasın bu yazdıklarıma. Kendisinin başbakan olarak başarılı olmasını isteyenlerdenim, yanlış yapmamasını, gaf işlememesini isteyenlerdenim.

Siz dik durursanız halkınız da dik durur!

Ama bu duruşu bir iktidara yakışır şekilde yapın!

****************

ŞONYA EN ÇOK OKUNANLAR LİSTESİNDE

DP Genel Sekreteri Bengü Şonya bir süreden beridir Kıbrıs Postası'nda köşe yazarlığı da yapıyor. Güzel yazıları da var. Dün öyle bir yazı yazdı ki "Şonya'nın yazısınız okudun mu" diye hayli okurumdan telefon aldım. Guguk kuşunun hikayesi çok ilginç ve düşündürücü. Yazının özetinden şu soruları çıkardım bir gazeteci olarak " Guguk kuşu kim?, Taşıyıcı anne kim?, Öncü koç kim?"…

*****************
TAÇOY BLÖF MÜ YAPTI?

Geçtiğimiz gün basına UBP'ye dönebileceği mesajını veren DP-UG vekili Hasan Taçoy'un bu açıklamasının aslında bir blöf olduğu iddiası ortaya atıldı. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'tan bir an evvel kendisini genel sekreter yapmasını aksi takdirde UBP'de bir genel sekreterlik görevi almak için partiden ayrılabileceği uyarısı ya da tehdidinde bulunduğu dedikodusu yayıldı. Şonya'nın dünkü köşe yazısında size de yer verildi mi acaba?

*************

EROĞLU'NUN EKİBİNDE GÖREV ALACAK CTP'Lİ VEKİL KİM?

Birkaç haftadır oldukça güvenilir bir kaynak bana CTP'li bir vekilin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun ekibine dahil olacağını ve Eroğlu'na yakın çalışacağını söyledi. Bunun olması halinde çok ilginç senaryoların da beraberin geleceğini belirtmek istiyorum. Yine bir süredir Eroğlu'nun CTP'de ki güçler dengesini bölmek için bazı önemli isimleri pohpohladığı ve yönlendirdiğini duyuyorum. Konular biraz netleşsin geniş bir yazı dizisi kaleme alacağız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.