TOMA'nın altından Mungan çıktı

Yayın Tarihi: 19/09/13 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
Bilmiyorum haberiniz var mı ancak Türkiye birçok ekonomik kalkınma programına desteğini çekmeye hazırlanıyor. Birkaç gündür derin yerlerden bu duyumları alıyorum. Daha da önemlisi pek çok olması beklenen katkılar da yapılmayacak.yani anlayacağınız hükümetin 1 ekimden itibaren çok ciddi sorunları olacak. Öyle ciddi sorunlar ki Başbakan Yorgancıoğlu Toma ile uğraştığı günleri tatilden sayacak kadar.

Ama gelin görün ki bu TOMA'yı bir daha işlemek farz oldu; zira konu bildiğiniz komediye döndü.

Bakın açık ve net söylüyorum o TOMA ne yapılırsa yapılsın adaya girecek, sebebini birazdan size anlatacağım. Çok basit ve geçerli bir sebebi var.

Ancak hükümet kanadındaki komediye göz atalım ilk önce. Dün bir yerel gazete bildiğiniz yalan bir haber yaptı ve Başbakan Yorgancıoğlu'nu dahi yanılttılar. Özkan bey de tomanın girişini engelleyemeyeceğini anlayınca bu habere sarıldı ve eski bakanlık müdürü Olgun Amcaoğlu'nun üzerine yıktılar suçu. Olacak gibi değil. Bu konuyu hem Amcaoğlu ile görüştüm hem de araştırdım. Amcaoğlu'ndan aldığım yanıt son derece önemliydi "TOMA alımı ile ilgili olarak Maliye Bakanı Zeren Mungan ile Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu'nun bilgisi ve onayı vardır. Kendi başıma hareket etme yetkim ve salahiyetim yok".

Bu son derece önemli bir açıklama bence. Bırakın uzun uzun yapılan açıklamayı bir yana. Devlette sistem nasıl çalışır iyi bilenlerden biriyim. Hiçbir müdür ya da müsteşar Bakanın izni olmadan hiçbir hareket yapamaz.

Bakın Olgun Amcaoğlu, Bakan Mungan'ın olaydan haberdar olduğunu nasıl anlatıyor: "aracın ülkeye gelmesi için Gümrük Muhafiyet Belgesi ihaleyi alan firma tarafınfan GKK'ye gönderilir; GKK komutanı imzaladıktan sonra belge Maliye Bakanlığına gönderilir. Bizde gelen Gümrük Muafiyet belgesini kontrol ettikten sonra imzalar ve geri göndeririz.

Söz konusu araç için Gümrük Muhafiyet Belgesi G.K.K. tarafından bakanlığımıza gönderilmiş olup 12 Eylül 2013 Perşembe günü de tarafımdan imzalanıp geri gönderilmiştir".

Buraya kadar her şey tamam değil mi? Peki 12 Eylül de yani 7 gün önce bu ülkenin Maliye Bakanı kimdi ve hala kim? ZEREN MUNGAN!!!

BU NE AYIP BÖYLE!

Peki bir başka soru soralım Başbakan Yorgancıoğlu kaç günden beridir TOMA konusunda açıklamalar yapıyor; Yorgancıoğlu: "TOMA halkımıza karşı kullanılmaz!" açıklamasını tam 12 Eylül 2013 tarihinde bakanlar kurulu girişinde yapmış. Bakınız ilgili açıklamanın linkini veriyorum…http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/114289/PageName/KIBRIS_HABERLERI

Başbakan Yorgancıoğlu bakanlar kurulu girişinde Toma'nın halka karşı kullanılamayacağını açıklıyor ama kendisinin atadığı Maliye Bakanı Zeren Mungan aynı gün toma için alımı onaylıyor. Özkan bey çıkıp da bakandan habersiz yapıldı demesin çok zor duruma düşer; bakın açık söylüyorum Başbakan olarak zor duruma düşer. Kendi bakanının yaptığını eski müdüre atıp kirletmeye kalkmasın, başka şeyleri yazmak zorunda kalırız bu sayfalarda!

Özkan bey muhalefetteyken Toma konusunda bir söz verdi, tutamayacağı bir söz verdi hatta kendi bakanı bunu onayladı da ve şimdi de müdür habersiz yaptı deyip "ee napalım" demeye getirmesin. Hiç yakışmıyor. Hiçbir bürokrat bakanın izni ve bilgisi olmadan bu tür bir adım atamaz.

MUNGAN NEDEN İPTAL ETMEDİ?

Üstelik bu kadar gündeme oturmuş, çok önemli bir olay ve müdür bakandan habersiz imzalıyor ha? Eee bakan olarak neden iptal etmedi Zeren bey? Hade çıksın Zeren bey bunu açıklasın, bakınız açıkça çağrı yapıyorum, madem ki Olgun Amcaoğlu sizden habersiz imzaladı, Siz bakansınız ve itaa amirisiniz, Hükümetinizin başını belaya sokacak, zora sokacak ve sizden habersiz atılan bir imzayı pek ala iptal edebilirdiniz. Neden etmediniz Zeren bey?

Neden?

Mümkün mü haberiniz olmasın sizin bu imzadan, dahası devleti bilen biri olarak şunu da açıkça söyleyebilirim ki bir bakanlık da her ne yapılırsa yapılsın günün sonunda imza için bakanın önüne gelir. Yani beyler Zeren beyin Toma alımından haberi ve onayı var!

ASKERİN KENDİ GÜMRÜĞÜ VAR

Bu tomanın alımı askerin kendine ait bütçesinden alındı yani para askerin; tamam diyelim ki Hükümetin buna rızası yok ki size anlattım CTP hükümeti bu işe ses çıkaramadı. Bu ülke de askerin deniz limanların kendine ait gümürüğü var, serbest limanın içinde kendi sorumluluğunda gümrüğü var. Asker istediğini o gümrükten getirir ve adaya sokar, kimse de hesabını soramaz. Yani asker bu tomayı kendi gümrüğünden çıkartır kimseler de "hoop" diyemez.

Evet Toma gelmesin, birçok insan gibi bende istemiyorum tomayı, gerek de yok bu ülke de tomaya, hükümetin bu düşüncesini destekliyorum ama kendi yapamadığınızı başkası yaptı napalım ayağına da yatmayın, millet çocuk değil yemez!!!

Size tavsiyem kapatın bu toma konusunu, moka sarıyor çünkü.

***************

DP'DE ATAMA KRİZİ

Hükümetin CTP kanadı bürokratlarını hızla atayıp çalışma ekibini kurmaya çalışırken bu durup Demokrat Parti de kriz haline döndü. Hükümette ödüllendirilmeyi bekleyen birçok seçim mağdurunun yanı sıra DP'li olup görev almayı bekleyen müşavirler de var. Ancak Serdar Denktaş'ın bir büyük sorununun daha olduğunu da öğrendik. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun has adamları olarak görevlerine devam eden bazı bürokratlar kendi aralarında "hade alsın görevden de görelim" şeklinde yorumlar yapıyorlarmış.Derviş beye yakın bürokratları alma konusunda gerekli cesareti gösteremeyen Denktaş'a karşın parti içi muhalefet hızla artıyormuş. Hatta Serdar Denktaş'ın "yeni müşavirler yaratmayalım" sözlerini samimi ve tanıdık bir söylem olarak görmüyor partililer. Eylül sonuna kadar şekillenmesi beklenen atamaların ardından Denktaş'a karşı yoğun bir muhalefet dönemi başlayacak parti içinde.

*************

KOPMADAN KONUŞABİLMEK

KKTCELL Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Genel Müdür Yardımcısı Alihan ve Onar Village Direktörü Tamer Konat ile birlikte güzel bir sabah kahvaltısı yaptık geçtiğimiz gün. Birkaç deneme sonrasında ancak herkese uydu ve buluştuk. Onar Otel'in Direktörü Tamer Konat tam bir çevre dostu ve klasik otomobil meraklısı. Turksel Genel Müdürü Karaatmaca da da bu yönde biraz merak var ama teşvik edilmesi gerekiyor. Turksel'in Pazar payını her geçen gün büyüttüğü ve kaliteli iletişim anlamında Kıbrısa çok şey kazandırdığının hepimiz farkındayız. Özellikle Aybars beyin Genel Müdür olmasının ardından birçok Türksel sempatizanının Türksele geri dönüş yaptığına şahit oluyoruz. Yakında bir klasik otomobil rallisi yapılacak yanılmıyorsam Cumhuriyet rallisi diyorlar buna. Bir bakarsınız Aybars beyi de direksiyonda görürüz. Güzel sürpriz olur.

***********

İMRENİLECEK BİR AİLE

Geçtiğimiz akşam bir düğünde yan yana oturduk Tarım Eski bakanı Sami Dayıoğlu ile. Dünyalar güzeli bir kızı var Lal; aynı annesi gibi. Zaten Sami beyin kızı da anneye çekmiş ama mızırlık konusunda babasına. Gece sonunda Sami beyle anlaştık oğlum olursa kızını gelin alacağız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.