Şonya UBP'ye katılmalı

Yayın Tarihi: 23/09/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Çok isterdim ülkenin geleceği ile ilgili güzel yazılar kaleme alayım, anlatayım da anlatayım. Ne kadar farkındasınız bilmem Kuzey Kıbrıs'ta şu yatırım bu yatırım olacak diye kimse konuşmuyor artık, çünkü yok. Ya da çözüm olacak, ülke tanınacak diye bir durum da yok. Olmadığı için algısı da yerleşmiş değil. İkinci Cumhurbaşkanı Talat, Dışişleri Bakanı Nami ile görüşüyor, fikir alış verişi yapıyor belki ama ülkenin Cumhurbaşkanı Eroğlu, Talat değil. Ve CTP; Sn Eroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapan ve devamlılığı için çalışan Serdar Denktaş'ı koluna takıp gezmeyi tercih etti, ya da bir süreliğine belki bilmiyorum bekleyip göreceğiz. Açıkçası bu şekilde bu kervanı nasıl yürütecekler bilemiyorum. Hükümetin bir kanadı icraat yapmayı hedeflerken bir kanadı cebi nasıl dolduracak onu düşünüyor.

Önümüzdeki birkaç ay ne hükümet için ne de ülke için hiç kolay olmayacak, herkes kendini buna hazırlasın.

Tabii daha önce de kaleme almıştım DP içinde yaşanan sorunları ve bölünmeleri yeniden kaleme almak ihtiyacı doğru zira Hükümet küçük kanadında küçük depremler yaşanmaya devam ediyor. Malum DP Genel Başkanı Serdar Denktaş vekil ve bakan yapacağı sözünü verdiği ilçe başkanlarını ne vekil yaptı ne de bakan ne de bir görev verdi. Vekil olma ihtimali bulunan ilçe başkanlarını UG'yi zaten içine alarak vekil olma şanslarını ortadan kaldırdı, Genel Sekreterleri Bengü Şonya'nın UG tarafından kesilmesine seyirci kaldı ve korumadı. Yoksa bir partinin genel sekreteri seçim kaybetsin pek olası mıdır?

Şonya'nın Dışilişkiler sekreteriyken nasıl genel sekreter olduğunu ve bu sürecin nasıl çalıştığını en iyi bilenlerden biriyim zira ordaydım. Şunu söyleyebilirim ki Serdar Denktaş, Bengü Şonya'yı hiç bir zaman benimsemedi, sadece tahammül etti. Zira aklı çalışan bir adama, o yıllarda Eroğlu tarafından çökertilmiş DP'yi toparlama konusunda Şonya gibilere ihtiyacı vardı. Bengü Şonya Demokrat Partiyi biri küsmüş, diğeri halk tarafından istenmeyen iki vekille aldı ve Lefkoşa erken belediye seçimlerinde 10 milletvekili karşılığı olan 20% oy oranına çıkardı.

2013 Erken genel seçimlerinde ise Serdar Denktaş Demokrat Partinin ulaştığı son nokta ile artık Şonya'ya ihtiyacı kalmadığı düşüncesine kapıldı. Onu seçimlerde resmen kesti ve kestirdi. Serdar beyin yakınları seçim sürecinde ve hatta seçimden sonra Şonya'yı gözden düşürmek için komik dedikodular yaydı ve hala bunu yapıyorlar.hal böyle olunca da DP tabanı Serdar Denktaş'a karşı homurdanmaya başladı.

Yıllar önce ben Demokrat Bakışın Genel Koordinatörüyken Şonya ile tanıştığımızda Şonya o zamanlar dış ilişkiler sekreteriydi. Partiye gelir, odasına çıkar çalışmalarını yapar ve giderdi. Zaman içerisinde sohbetinden zevk aldığım, konuları ile önünüze ufuklar açan bir dostum oldu. İçi ne ise dışı da o bir insan. Yalanı, dolanı, hilesi, hurdası yok. Şimdi bakıyorum da Serdar Denktaş ve partisine 10 gömlek büyük bir şahsiyet.

Birkaç yıl geçmişe dönersek, 5 vekilli Demokrat Partinin giden 3 vekilinden biri de genel sekreter Ertuğrul Hasipoğluydu. Yeni bir genel sekreter olarak Serdar Denktaşın düşündüğü şahsı duyan parti tabanı Bengü beyi ikna etme yarışına girdi. Yaşadığım için çok iyi biliyorum Bengü bey son gün tabandan gelen baskılara uymak zorunda kaldı. Müracaat eden tek adaydı. Yani Demokrat Partinin genel sekreterlik makamı için Bengü bey müracaat etmese parti rezil olacaktı. Serdar Denktaş'ın adayı ortalarda yoktu. Buna rağmen Serdar Denktaş'ın dürtüsüyle sayın Şonya'nın adaylığı MYK'da tartışmaya açıldı. Bengü bey MYK üyesi olduğu ve kendi lehine oy kullanma hakkı olduğu halde Serdar Denktaş'ın yaptığı bu oyuna kızarak toplantıyı terk etti ve evine gitti. Bir yerde ne haliniz varsa görün dedi. Yanılmıyorsam MYK 2 ye karşı 7 oyla (bengü bey oy kullanmadığı halde) Bengü beyin adaylığını onayladı. Bengü beyi evinden alıp toplantıya götürdüler.

Sonrasını hepimiz biliyoruz. Meşhur "Demokrat Parti siyasi ömrünü tamamlamış meftaların canlandırılma yeri değildir" yazısını hala odasında görebilirsiniz. "Küllerimizden yeniden doğacağız" , " kapımızda sıraya girecekler" , "birinci gelmezsek görevimden istifa ederim" sözleri sayın Şonya'nın tabanı canlandırmak için verdiği bilinçli bir stratejiye dayanan çabaların bir parçası oldu. Şimdi ise sayın Şonya artık TV kanallarına çıkmıyor bütün davetleri nazikçe geri çeviriyor, hiç bir açıklama yapmıyor.

DENKTAŞ NEDEN SESSİZ?

Serdar Denktaş'ın sarayla yaptığı anlaşmalar sonucu yaşanan siyasi manevraları biliyoruz . Serdar Denktaş'ın onayıyla DP nin içindeki 55 Günlük UBP liler seçimlerde Bengü beyi ve Lefkoşa İlçe başkanı sayın Öztürkü resmen doğradı. Demokrat Partide tabanın sevdiği kimse kalmamalıydı. Serdar Denktaş hemen taban Bengü beyi istemiyor diye kampanya başlattı, ilçe başkanlarına Bengü beyi istifaya davet çağrısı yapmaları için baskı yaptı. Olmadı. Arkasından Hasan Taçoy üstü kapaklı genel sekreterlik makamını istiyorum yoksa UBP ye dönerim diye tehditlere başladı. Serdar Denktaş hep sessiz kaldı. Kenarda durarak tarafsız numarası yaparken UBP den gelenleri hem teşvik etti hem yapılanları onayladı. DP-UG denen oluşum, orijinal DP tabanına tam bir ihanet anıtı olarak Serdar Denktaş'ın korumasında devam etmeye çalışıyor.

Bana göre Şonya artık ciddi bir değerlendirme yapma zamanınız gelmiştir. Sanırım Serdar Denktaş'ın gerçek yüzünü gördünüz. DP-UG denen oluşum yapay bir birliktelik, bir çıkmaz sokaktır. Sizin gibi birisine yapılanlar bu partide çalışmak isteyenlerin sonunun ne olacağının bir göstergesidir. Eminim sizin gibi çalışkan insanların yeri artık temizlenmiş olan UBP'dir. Zaten koalisyon 5-6 ay içerisinde sona erecek ve CTP - UBP koalisyonu kurulacak. Siz buyurun arkadaşlarınızla birlikte size değer verilecek bir parti içerisinde yerinizi alınız.

Kibritçinin kibritleri yakında bitecek, ben de bu kadar söylüyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.