DP'de ağır kan kaybı

Yayın Tarihi: 25/09/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Günlerce ben ve benim gibi birçok köşe yazarı yazdı durdu DP içinde yaşananları. Serdar Denktaş ile yaşadığımız sert tartışmada da partisine ciddi anlamda zarar verdiğini söylemiştim. Sonrasında da yazdım kaç kez. Serdar beyi tanıyanlar kendisinden başka kimseyi dinlemediğini, kendisine akıl verenleri sevmediğini ve kimselere kulak asmadığını bilir.

Zaten bu tarzı nedeniyle DP hiçbir zaman büyümemiş hep küçülmüştür. Yani siz DP'nin çıkardığı bu 12 vekili büyüme saymıyorsunuz heralde. Onlar emanet. O vekillerin 10 tanesi de Derviş Eroğlu'na ait.

DP Lefkoşa İlçe Başkanı Kemal Öztürk ile DP Gençlik Kolları Başkanı Münür Öztürk görevlerinden istifa ettiler. Her ikisi de Demokrat Parti'ye ciddi emekleri ve hizmetleri olmuş insanlar. DP'de danışman olarak bulunduğum dönemde baba-oğul her iki Öztürk'ün de Demokrat Parti'nin bir yerlere gelebilmesi için ciddi anlamda ödün verdiklerini ve bu yönde yorucu çalışmalara girdiklerini en iyi bilenlerden biriyim.

Hatta Kemal Öztürk bir önceki seçimleri kazanma şansını kıl payı kaçırmış da tanınmış bir siyasetçi. Bu seçimlerde kazanma şansı zaten yoktu. Serdar Denktaş'ın kendi kötü gün dostlarına ve partisine ihanet ederek, defalarca kez kendisine siyasi oyunlar yapan ve rahmetli Denktaş beyin de en ciddi rakipleri arasında yer alan Derviş Eroğlu'nun peşinden giderek yanlış maceralara girmesi Demokrat Parti'lilerin Serdar Denktaş'ı bırakmayı tercih etmesine neden oluyor.

Şimdi bir Kemal Öztürk'ün ve Münür Öztürk'ün yerini kim dolduracak çok önemli bir soru. Genel sekreterlik için yanıp tutuşan Hasan Taçoy'a şimdilik ilçe başkanlığı görevi verilebilir mesela. Taçoy'un peşinden koşan gençlerden birine de gençlik kolları başkanlığı. Tabii DP tabanı bir bir Serdar Denktaş'ı bırakıp kaçtık sonra O UBP'den DP'ye geçen UBP'lileri oraya yerleştirecek, yerleştirmek zorunda kalacak.

Serdar Denktaş KURULTAYINI KAYBEDEBİLİR

Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Serdar bey o kadar çok söz verdi ki DP'lilere ve bu sözlerin hiçbirini tutmadı ki, DP'liler ilk kurultayda Serdar Denktaş'ı devirmeyi planlıyor. Geçmişe nazaran artık ülkedeki para yönetiminde ciddi sorumluluklar var. Devletin bütçesinden kimseler istediğiniz gibi kredi veremiyorsunuz. Örneğin önce vekillik, sonra bakanlık sözü verdiği ve her ikisini de tutmadığı ilçe başkanına "adını vermiyorum burada" kalkınma bankasından vaat ettiği krediyi de çıkaramadığında o ilçe başkanı ne yapacak o da istifa edecek.

Ama istifa eden ve edecek olanlar menfaat alamadıkları için değil genel başkanlarının ihaneti yüzünden istifa edecekler. Yoksa şu an DP tabanı ve yönetiminde her kim varsa Serdar Denkatş'ın kötü gün dostlarıdır.

Gelin görün ki her biri de Serdar beyin ihanetini yaşadılar. Belki Serdar başkanın hoşuna gitmiyor ama ciddi anlamda bir kırgınlar ordusu oluştu DP'nin içinde ve eğer kendini toparlayıp partisine ve kötü gün dostlarına gereken önemi vermezse siyasetteki ömrü DP'nin kurultay tarihi kadar uzundur.

Bekleyin ve görün…

*************

ARABACIOĞLU'NDAKİ ÇOCUK SEVGİSİ

Eğitim Bakanımız Sn Arabacıoğlu sağlık bakanı olsaydı hayli başarılı olabilirdi ancak eğitim, kendi alanı olmadığı için bu alanda başarılı olması o kadar kolay olmayacak. Bir de sendika kafayı Sn Arabacıoğlu'na takmış gibi gözüküyor. Eğitim yılına gerçekten eksikliklerle başladık. En önemlisi de okul eksiğimiz var. Okullarda her sınıfa 50 civarında öğrenci düşüyor, gel sen de ders yap, çocuk yetiştir. Biraz yalan oldu bizi eğitim sistemi. Arabacıoğlu'nu takip ediyorum da gazetelere hep çocuk severken, sınıf sınıf gezerken ki resimleri çıkıyor. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da pek çok seçim afişinde kucağında çocuk ya da bir çocuğu severken ki fotoğraflarını görürsünüz. Kimse alınmasın ama eski usul siyaset tarzıdır bu yaptığınız Sn Bakan. Sizin yerinizde olsam sınıf sınıf gezeceğime atılır Ankara'ya gider yeni birkaç okul yapımı için destek bulurdum. Sınıflar gerçekten çok kalabalık ve ders yapılamıyor. Farklı bir şeyler yapın ki memleket Arabacıoğlu farkı desin!!!

************

CTP TEBRİĞİ GERÇEKTEN GİZLİYOR MU?

Ankara'nın, CTP-DP Hükümetine karşı tepkili ve mesafeli olduğu algısı tüm toplum tarafından benimsenmiş durumda. Buna bağlı olarak Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın bu hükümete tebrik mesajı gönderip göndermeyeceği merak ediliyordu. Geçtiğimiz hafta Büyükelçi Akça Başbakan Yorgancıoğlu'nu tebrik etti. Ancak Ankara'dan da tebrik mesajının geldiğini ve bu mesajın CTP tarafından yayınlanmadığını meslektaşlarımdan ben de duydum. Tabii bu mesaj gelse neden yayınlamasınlar. Demek ki Tayyip bey hala bu hükümeti kutlamadı diye düşünüyorum haliyle. Yoksa Özkan bey, Tayyip beyin gönderdiği tebrik mesajını neden yayınlamasın. Değil mi?

Bir de Özkan bey şu Ankara'ya gönderdiğiniz mektubu basınla paylaşın kim doğru söylüyor çıksın ortaya. Bakın Ozan Ceyhun mektup da yazdıklarını kelimesi kelimesi başka olduğunu açıklıyor. Yarın bir mektup atarsa ortaya Hükümet olarak çok zor duruma düşersiniz. Bir de Ozan Ceyhun'un size yüklenmesinin bağlantısını AK Parti Hükümetine bağlıyorum. İlişkileri iyi tutmakta fayda var.

**************

"HÜR-İŞ" SES VER

Bakınız eğitim sendikaları Hükümetin eğitim alanlarındaki yanlış davranışlarına eylem üstüne eylem ile karşılık veriyorlar ancak öyle görüyorum ki Hür-İŞ'e bağlı sendikalar zaman zaman açıklama yapsalarda açıkçası çok sakin kalıyorlar. Üzerinizde biraz ölü toprağı var gibi. Özellikle Hür-İş başkanı Sn Yakup Latifoğlu sizin o reaksiyonist tavrınızı hala göremiyoruz. KTAMS'a gibi fazla ses vermiyorsunuz siz de.

**************

GÖKÇEKUŞ'UN ÇOK İŞİ VAR

YÖDAK başkanı Olan Prof Dr Hüseyin Gökçekuş aslında hayli zor bir görevi omuzladı. Ciddi anlamda yapacak çok işi olduğunu düşünüyorum. Ancak kendisine yöneltilen eleştirilere de kulak asmayın. Siz kendinizi ispatlamış bir akademisyensiniz. Eminim ki Yödak da başarılı işler yapacaksınız. Biz basının desteği de yanınızdadır. Sizin üzerinizden YDÜ'yü dövmeye çalışanların kolları çok kısa.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları