Crosswind

Yayın Tarihi: 27/09/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Bir ülke de karmaşa olması için ille ki eylemlerin olması, kan dökülmesi ya da iç savaş çıkması gerekmez. Akıl ile yönetilen her ülke, yalnız akıl değil, hukuk, bilgelik ve tecrübelerden yararlanılarak yönetilen bir ülke mutlaka huzurlu olur. Siz buna demokrasiyi, hukuku ve şahsi menfaatsizliği eklerseniz zengin bir ülke yaratırsınız.

Var mı bizde bunlar? Yok. Neden yok? Çünkü korku ve ciddiyetsizlikle yönetiliyor ülke. Partilerin içi karmakarışık, disiplinsizlik hat safhada, gelenekler ölmüş ve hak verme, hakkını verme ölmüş, genel başkanları bile siyasi partilerin sözlerini tutmaz olmuş.

Yani imam böyleyse cemaat ne yapsın noktasına geldik.

EKONOMİK PROGRAM KOMEDİSİ

Yazdığım yazının arkasındayım. Maliye Bakanı Mungan çıktı ve Ekonomik programın mali açıdan revizyona ihtiyacı yok dedi. Başbakan Yardımcısı Denktaş da "mungan mali açıdan revizyon istemez" demek istedi dedi.

Gerçekten bardon! Ekonomik program zaten ne ile ilgili Allah aşkına. Çocuk musunuz siz? Ankara, Mungan üzerinden tüm hükümete mesaj verdi "bu ekonomik program değişmeyecek" dedi. Mungan da ne yapsın "mali açıdan gerek yok demek istedim" dedi. Ya başka hangi açıyı konuşuyoruz biz?

EVET EKONOMİK PROGRAM KURAN'I KERİM

Başbakan Yardımcısı Denktaş Ekonomik program ile ilgili olarak Kuranı kerim değil ki değişmesin revizyon yapılacak dedi. Ee hade yapın revizyon, deneyin bir bakalım yapabiliyor musunuz. Devleti bu saatten sonra mı öğrenmeye niyet ettiniz. İki devlet arasında imzalanan bir protokol ancak fesh edilir, değiştirilmez. O ekonomik programın süresi dolduğunda ki tekrardan iki devlet masaya oturur o zaman hassasiyetleriniz doğrultusunda pazarlık yaparsınız.

Halk ekonomik programı revize edeceğiniz yönünde söz verdiniz diye yapmaya uğraşıyorsunuz anlıyorum ama yapamayacağınız şeyler konusunda söz vermeyi bırakın bir yana ısrarcı olmayın.

HAVALİMANI MESELESİ

Konu çok basit ve net. Önceki hükümet yapmış bir protokol parasını almış, tazminat maddesi de açık duruyor. Ödeyin adamlara 100 milyon tazminatlarını çekip gitsinler. Daha neyi konuşuyoruz anlamadım. Haa mesele adamları usandırıp ucundan rüşvet koparmaksa, o işler artık biraz zor.

Bu hükümetin üzerinde öyle gözler var ki aklınız durur. Yaptığınız her adım, talep edeceğiniz her kıyak takip de bu da aklınızda bulunsun. Demiyorum ki bu hükümet rüşvetçidir, yok öyle bir iddiam ama dikkatli olun.

Yazının başına dönecek olursak ülke de kelime anlamıyla anarşi var, karışıklık var, ne olacağını bilememe durumu var. Daha da önemli kimse hükümetin ömrünün uzunluğuyla ilgili ümitli değil.

Bir hükümet bu kadar güvensiz ve tutarsız yola çıkarsa, hiç şüphesiz yürümez, yeni partiler doğar, kopmalar olur. Ki hem CTP hem de DP bunları yaşamanın son noktasında.

Ben yaparım olur, seve seve olur mantığıyla önce siyasi partiler sonra ülke ve toplum yönetilmeye çalışılırsa crosswind yaşayan uçaklar gibi sallana sallana uçacaksınız.

***********

YORGANCIOĞLU NE YAPACAK?

Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bugün önemli açılışlara katılmak için ülkemizde olacak. Başbakan Yorgancıoğlu'nun ve CTP'nin açılacak Halan Sultan İlahiyat Koleji'ne karşı olduğunu biliyoruz. Bugün yapılacak açılışa acaba Başbakan Yorgancıoğlu katılacak mı? Hepimiz bunu merak ediyoruz. Katılırsa tüm gazetelerin manşetlerini süsleyip yoğun eleştiri konusu olacak. Katılmazsa Beşir Atalay'a ayıp etmiş olacak eşlik etmediği için. Yani işin iki ucu da zorda. Bu hükümet çook erken yıpranacak gibime geliyor.

Bu arada hem Özkan bey hem Serdar bey hali hazırda Beşir bey adaya gelmişken gidip ekonomik programı değiştirmek istediklerini, havaalanı sözleşmesinden rahatsız olduklarını anlatıp gerekli değişiklikleri yapsınlar. İşte fırsat.

***************

BİZ DE NAMAZ KILAN MI VAR

DP-UG vekili Zorlu Töre meclisin dünkü oturumunda hem Özkan beye hem de Serdar beye çıkışmış camilerin kesilen elektrikleri yüzünden. İnsan ilk düşündüğünde bizde camiye giden mi var ki ya yeni cami yapacağız ya da elektriği kesilen camilerin elektriğini bağlatacağız. Bırakın kesik kalsın. Zaten din işleri dairesinin yani namı diğer müftülüğün bütçesi bile yok.

Allah aşkına bir devletin camisinin elektriği kesilir mi hiç? Ya da müftlüğünün bütçesi zayıf mı olur?

Hiç duydunuz mu hristiyan bir ülke de kiliselerin elektriği kesilsin ve kilise fakir olsun. Hem ayıp hem yazık.

*************

ÖZSEZER ADAY OLMAYACAK

UBP Dikmen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsezer'in adı bir aralar gelecek yıl gerçekleşecek belediye seçimleri adaylığında geçiyordu. Duyduğuma göre Özsezer, belediye başkanlığı adaylığından vazgeçmiş ama belediye meclis üyeliğine devam etme kararlılığında. İşlerine yoğunlaşacak olan Özsezer'in yeni bir sektöre de adım atacağını duydum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları