Taçoy'da genel başkanlık hazırlığı

Yayın Tarihi: 02/10/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Şu siyaset ne alen delon oldu bizim memlekette. Eskiden de öyleydi demeyin. Örneğin benim lise çağlarımda kızlara biz arkadaşlık teklif edebilirdik. Çok da uzun zaman önce değil belki ama şimdi sabah tanışıp 1 gün sonra müzakere süreci başlatıyorsunuz.

Gelin görün ki siyasette öyle oldu. Çok kısa sürede çirkinleştikçe çirkinleşti. Hem de her haliyle. DP'nin UG'sinin kuruluşunu en çok eleştirenlerin başında gelmekle beraber bir seçim yaşamalarının ardından bu yapının halk tarafından öyle ya da böyle şekilde resmilik kazandığını kabul etmek durumundayız. Aynen ÖRP gibi. Ve yine ifade etmekte fayda görürüm ki UG de aynen ÖRP'nin kaderini yaşayacak. Ama bu sefer DP'yi ortadan kaldırarak.

Kapalı kapılar ardında konuşulanları duymak bizim için çocuk oyuncağı, yapılan gizli planları, yakın tarihte gerçekleşecek hareketleri eskiye nazaran daha kolay öğrenebiliyoruz. Tahminlerimin ne kadar doğru çıktığını görüyorum o zaman. DP'nin UG'sini size ilk duyuran ben olduğum gibi.

TAÇOY'UN GÖZÜ YÜKSEKLERDE

Her ne kadar DP Genel Başkanı Denktaş'ın gözünü şu an hükümet koltuğuna sımsıkı sarılma heyecanı sarmış olsa da bu suresi ya CTP'nin kurultayına müteakip ya da Ocak ayında sona eriyor. Neden sona ereceğini size anlatacağım.

UG Lefkoşa Vekili Hasan Taçoy birkaç gün önce meslektaşım aysu Basri'ye konuk oldu ve DP Genel Sekreteri Bengü Şonya'yı hayli eleştirdi. O onların parti içi meselesi, kavga etsinler çözsünler bizi bağlamaz ama Taçoy'un Aysu'nun şu sorularına verdiği yanıt hayli önemli "önce genel sekterlik görevine adayım sonra da başkanlığa. Sırayla gideceğim". Taçoy'un bu programı cdler halinde piyasada geziyor. Birileri çoğaltıp dağıtmış piyasaya. Benim de elime geçti.taçoy'un UBP içindeki en büyük hayali de genel başkan olmaktı. Hepimiz biliyoruz ki taçoy'a artık UBP'de yer yok.

Bu nedenle Taçoy'un Genel sekreter Şonya aleyhine sağda solda konuşarak onu yıpratmaya çalışması ve Ocak ayında genel sekreterlik sonrasında da genel başkanlık hayali kurması çok başka hesaplar içinde olduğunu gösteriyor bize.

Ne kadar enteresandır ki Serdar başkan tüm bunlara sessiz kalmakta ve sadece izlemektedir.

Düşünsenize partiye dün gelen bir UBP'lin partinin en yetkili organlarını ele geçirme hayali kurmasını ve açıkça bunu kamuoyu önünde paylaşması Serdar başkanı rahatsız etmemektedir.

Tabii şunu da söylemek gerekir ki UG çatısı altında Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu ve Zorlu Töre'yi Taçoy ile aynı kefeye koyamayız. Koymamız da zaten mümkün değil.

Taçoy'un her gittiği yerde huzursuzluk ve mızırlık yapması bir alışkanlık haline geldi.

CTP KURULTAYI SONRASI

Yorgancıoğlu ile Ankara arasındaki yapının CTP tabanını rahatsız etmesi ve buna bağlı olarak Yorgancıoğlu'nun hem taban hem de Ankara arasında kalması gelecek aylarda Yorgancıoğlu'nu hayli tedirgin edecek ve yoracak gördüğüm kadarıyla. Yorgancıoğlu seçimi kazansa da ya da o'nun rakibi de bu seçimi kazansa Demokrat Parti ile bu yola devam edebileceklerini sanmıyorum.

SARAY DAYATMASI YOLDA

Bu nedenle Serdar Başkanın Başbakan yardımcılığı birkaç ay sonra sona erebilir. Bu çok yüksek ihtimal. Bunun da ötesinde varsayalım ki bu olmadı ve zaman geçti en geç Ocak ayında Serdar Denktaş'ın yerel seçimler adına hükümetten çekilmesi ve UBP ile işbirliği yapması kendisine Saray tarafından dayatılacak.

Eğer Denktaş UBP ile işbirliği yapmaz ve bunu reddederek hükümete devam ederse o zamanda DP'nin UG kanadının önemli bir kısmı koparak UBP'ye katılacak. Gelecek yıl UBP'de yeniden bir olağan kurultay olacak olması ve Saraya yakın bir ismin genel başkan yapılacağı da gün gibi ortada.

Dahası Serdar başkanın olası bir UBP-DP ittifakı ve sonrasında iki partinin birleşmesi neticesinde genel başkan olmayı isteyecek olması; Sarayı Serdarsız hareket etmeye yitecektir.

Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Saray'ın Serdar Denktaşsız bir şekilde yürümenin yollarını aradığı yönünde.

DENKTAŞ YALNIZLAŞIYOR

Gerçekler acıdır ve biz bu gerçekleri yazdıkça belki Serdar bey bizlere öfke kusuyor ama gelin görün ki biz hayrına yazıyoruz bunları. DP Lefkoşa İlçe Başkanı ile Gençlik kolları başkanının istifa gerekçeleri ortada, Genel sekreterin istifa etmesi gerektiğini gezerek anlatan Taçoy'a ses çıkarmama da ortada, dahası bazı ilçe başkanlarının istifasıyla uyanacağımız günlerde yakında. Peki DP2liler alıp başını giderken ve parti UG'lilerin daha doğrusu UBP'nin eline kalırken Serdar başkanın eli ne kadar güçlü olacak.

Şunu açık bir dille ifade etmek gerekir ki önümüzde birkaç ay CTP'den ziyade DP için çok zor aylar olacak.

Hele bir de transferlerin ortadan kaldıracak yasayı geçirmede acele etmezse Hükümet, bu yasa geçmeden UG'liler kenar kenar UBP'ye geçecek.

UG'NİN PARTİ KADROLARINA ADAY OLMA HAKKI YOK

Bir başka önemli bilgi daha var. DP'ye hakim olmayı düşünen UG kanadının göz ardı ettiği bir gerçek. Demokrat Parti tüzüğü partiye üye olanların 1 yıl süre dolmadan partinin hiçbir makamına aday olamayacakları gerçeğini ortaya koyuyor. Yani Taçoy ister genel sekreterliğe ister genel başkanlığa Haziran 2014'ten önce aday olamayacak.

Öyle sanıyorum ki birçok kişi tüzüğün bu maddesinden habersiz.

Yani Taçoy'un gerek genel sekreterlik ve kendi ifadesiyle sırasıyla genel başkanlık hayali haziran 20142e kadar ertelenmiş durumda.

Biri söylemiyor ki madem ben bir iyilik yapmış olayım Taçoy'a. Örgüt örgüt gezip boşuna yorulma Hasan bey.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları