Kadri başkan bir daha aday olur mu?

Yayın Tarihi: 04/10/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
LTB'nin zor günler yaşadığı aşikar diye söze başlamak yerine LTB hiç düzelmedi ki sözleriyle yazıya başlamak sanırım daha mantıklı. Kadri başkanı kınamıyorum, para bulup belediyede maaşları ödeyebilmek için canla başla uğraşıyor, deyim yerindeyse ağlıyor sızlıyor.

Öyle bir sıkısı var ki belediyenin Fellahoğlu üstün bir çaba harcıyor her ay maaş ödeyebilsin diye. Yok işte bu belediye battı.

Adettendir her siyasi parti sayfalar doğrusu çözüm önerileri sıralar, biz gelirsek şöyle kurtaracağız, böyle kurtaracağız diye. Ee hadi kurtarın bakalım, kurtaramazsınız zira paranız yok. İyi bir planla kurtulur diyordu Kadri başkan ve uzun uzun nasıl yapacaklarını anlatıyordu. Bir yama asfaltı bile dökemedi.

Ben Kadri başkanı kınamıyorum, zira siyasetin adetindendir, mantıklı bir kitapçıkla halkın karşısına çıkarsınız, zaten halk öncekinden bıkmıştır ve makam sizin. Ee ne oldu o kitapçıklarda yazanlara?

Ama siz bu kadarını da beklemiyordunuz değil mi? O da yalan, pek ala ne ile karşılaşacağınızı biliyordunuz ama artık yola çıkılmıştı ve geri dönüş mümkün değildi.

Şimdi Çangar şu kadarını affetsin, bu kadarını vermeyelim diyor Kadri başkan; diyelim ki çangar parayı hibe etti ve vazgeçti alacağından kurtulur mu belediye?

Kurtulmaz.

Ben Kadri başkanı kınamıyorum; adam elinden geleni yapıyor.

Öyle görüyorum ki Kadri başkanı harcamak isteyenler bu işin içine attı, rakip olarak görenler bu işin içine attı. Ne kiri vardı ki kadri başkanın, temiz bir adam siyasette çok yakın zamanda genel başkan bile olabilirdi bir Lefkoşalı olarak. Ama birileri onu harcamaya karar verdi ve kanına girip ikna etti.

Adamı batık ve düzelmesi için çok ciddi bir paraya gereksinim duyan bir kurumun başına seçtiler. Siz sanıyor musunuz ki Kadri başkan bir daha aday olur, ya da aday olsa kazanır. Bence aday olmaz, olmasın da kazanmayacak çünkü.

Ne diyecek çıkıp?

Cemal mahvetti düzeltemiyoruz mı diyecek? Ee senin planın vardı, partin Hükümette nasıl yapamıyorsun; demeyecekler mi?

Diyecekler. Sormayacaklar mı bu soruyu?

Bir avuç kadar küçük şu Lefkoşa'ya o kadar zengin CTP'li belediye var, her 10 kilometresini biri asfaltlasa insanlar çukurlarla yaşamayı öğrenmezdi.

Yarın bir sağlam yağmur yağsın da görün siz dağ taş yine su dolacak. Eskiden Cemal başkana söverdi herkes, belki şimdi Kadri başkana sövmeyecek ama "o da yapamadı" diyecek. Ben diyeceğim en azından o olmasa da başkası olsa onun içinde diyeceğim.

O yapmaya gönüllü olup kolları o sıvadığı için onu eleştirecek ve yereceğim, benim gibi bunu herkes yapacak. Peki Kadri başkanın bunu mu hak etti? Yok; hak etmedi ama adamı bu yola ittiler. Neymiş? CTP Amiral gemisini alacak; aldı işte, ne oldu?

Ne olabilirdi?

Tabii ben Kadri başkanı yine de kınamıyorum. Para olmayınca, gelir az olunca ne planı çalışır Kadri başkanın ne de başka bir şeyi.

O bazılarının istemediği Ankara çıkarıp bir 100 milyon tl atmazsa Belediyenin kasasına çok kısa süre sonra belediye kapanacak. Hem de CTP hükümetine rağmen.

CTP-DP Hükümeti ve Lefkoşa belediyesi; size bir şeyleri hatırlatmıyor mu?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları