Latifoğlu: "Muhalefetteyken başka, hükümet olunca başka"

Yayın Tarihi: 08/10/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
HÜR-İŞ Federasyonu Genel Başkanı Yakup Latifoğlu ile dün birlikteydik.eskiden daha sık buluşurduk ama malum her ikimizin de yoğunluk tablosu hızla artıyor. Netice itibarıyla dün buluşup bir kahve içtik. Latifoğlu'nu uzun zamandır tanırım, dengeli ve düzeyli sendikacılık anlayışıyla bugüne kadar düz bir çizgisi olmuştur. Doğrusundan şaşmadığı gibi lafını da padişahtan esirgemeyen bir yapısı vardır.

Tabii ben sendikaların daha canlı ve daha uyaran bir kimlikte olmalarını isterim. Her şeye muhalefet anlamında değil tabii. Her hükümet döneminde hükümete yakın sendikalaşma da haliyle mevcut oluyor ama Hür-İş bunları aşmış bir federasyon ve gerekli eleştirileri ve duruşu zamanı geldiğinde sergilemesini biliyor.

Hükümetin ben yaparım olur zihniyeti ile hareket ettiğini ve bunun olumlu bir yaklaşım olmadığını anlattı Yakup başkan. "UBP Hükümeti döneminde çalışma hayatı ile ilgili yasa tasarıları meclise sevk edildiği zaman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Danışma Meclisi'nde görüşülmedi diye tasarıları alt komitede görüşmeyip danışma meclisi kararlarını isteyen CTP bugün kendi Hükümetinde hazırlanan Sosyal Güvenlik Yasası Değişikliği Tasarısını doğrudan Meclise sevk ederek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Danışma Meclisi'ni görmezden geliyor" eleştirisini yaptı ve adeta Bakan Gürpınar'ı işaret etti.

Latifoğlu, UBP Hükümeti döneminde de dönemin bakanlarını bu tür konularda sürekli uyardığını ve bakanların kulak vermediği noktalarda gerekli tepkiyi koymaktan çekinmediklerini anlattı bana.

CTP Hükümetinin muhalefetteyken başka hükümet olunca başka tavırlar içine girmesini kabul edemeyiz diyen Latifoğlu; Bakan Gürpınar'ın Sosyal Güvenlik Yasası Değişikliği Tasarısını, Meclisten geri çekip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Danışma Meclisi'ne getirmesini ve Meclis Başkanının da danışma meclisinde yasa görüşülünceye kadar alt komitede görüşülmesini askıya alması gerektiğine vurgu yaptı.

Öyle sanıyorum ki Hür-İş federasyonu ve özellikle O'na bağlı sendikalar bu konuda daha net ve sert bir duruş sergilerse Bakanlık bu konuda daha dikkatli olacaktır.

Yakup başkana Hür-İş olarak çalışma hayatı ile ilgili daha yüksek ses vermeleri gerektiğini hatırlattım, zira bazı sendikalar CTP Hükümet olduğunda sessiz kedi gibi oluyorlar.

*********

BAKAN GÜRPINAR "GAÜ PERSONELİ RAHAT OLSUN, İNCELEME BAŞLATTIK"

Girne Amerikan Üniversitesi'nin personelinin yatırımlarını gerektiği şekilde yapmadığını ve bu yönde Çalışma Bakanlığının tedbir alması gerektiğini yazmıştım dünkü köşe yazımda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar yazım üzerine hemen harekete geçerek gerekli inceletmeyi başlattı.dün akşam saatlerinde Bakan Gürpınar ile bir telefon görüşmesi yaparak GAÜ personelinin içinde bulunduğu sıkıntıyı kaleme aldığımı ifade ettim. Aziz bey sağolsun olayı son derece olgunluk ve ciddi bir hassasiyet ile karşıladığı izlenimini verdi bana.

Bakan Gürpınar "yazınız üzerine bu konuda inceleme başlatılması için gerekli adımları attık. GAÜ'nün uzunca bir zamandır Sosyal Sigorta ve İhtiyat sandığı yatırımları konusunda gerilikleri var, zaman zaman bu geriliklerinde bir azalma yaşanıyor anacak hala gerilikleri bulunuyor. Konu bilgim dahilinde olmasına karşın üzerine eğilme fırsatını şimdi bulduk. GAÜ personeli rahat olsun, hiçbir şekilde çalışanların mağdur edilmesine izin verecek değiliz. Buradaki maksat hem üniversitenin yatırımlarını eksiksiz yatırmasını sağlamak ve bunun için imkan tanımak hem de personelin hakkı olan yatırımı garanti altına almak bizim görevimiz. Konu ile dün itibarıyla ciddi şekilde ilgileniyoruz" dedi.

GAÜ personelinden aldığım telefonlar neticesinde bu konuyu gündeme alma zarureti doğmuştu. Bakan Gürpınar'ın ciddi bir bakan olduğunu ve mesleğin içinden gelen yetişmiş bir birey olmasından dolayı bu olayı ciddiye alacağını tahmin ediyordum.

*************

KAPTAN ADRES GÖSTERMEDİ

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan dün bir basın açıklaması yayınlayarak memur düşmanlığı yapıldığını iddia etti. Kaptan " olumsuzluklara karşın son zamanlarda bilinçli bir politika izlenerek kamuoyunda memur düşmanlığı örgütlenilmeye çalışılmakta ve sistem yerine memurların kişilikleri üzerinden kamunun verimsizliği argümanları ortaya konularak yeni hak budama provaları yapılmaktadır" diyerek kimi adres gösterdi diye hepimiz merak ediyoruz. Kuşlar bana Kamu-Sen Başkanı Özkardaş'ı işaret ettiğini ve bu açıklamanın kamu-Sen'e yönelik yapıldığını söyledi. Ne kadar doğrudur bilinmez.

**************

ADALIER'İN KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR

Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazıt Adalıer'in başı büyük dertte. Yaklaşık üç aydır çalışanlarını ödemeyen ve çalışanların da süresiz greve girdiği belediye de ipler oldukça gerildi. Büro-İş Sendikası Başkanı Hüseyin Akyön ile dün bir kahve içtik ve son durumu sordum." Çalışanların artık sabrı kalmadı, hoş olmayan şeyler yaşanacağından korkuyorum. Adalıer ya bu sorunu bir an önce çözmeli ki bu iradesi var ama yapmıyor, ya da istifa etmeli" diye konuşan Akyön'ü hiç bu kadar sinirli görmemiştim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları