Şonya kibarca uyardı

Yayın Tarihi: 11/10/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Açıkçasını söylemek gerekirse UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün sağda birlik yok isteyen gelir katılır açıklaması bence son derece yerinde ve muteber bir açıklamadır. Özgürgün doğrusunu yaptı, bunu dünde dile getirdim. Öte yandan DP Genel Sekreteri Bengü Şonya'nın rün katıldığı bir tv programını da izleme fırsatı buldum.

Kelime anlamıyla güzel ve mantıklı cümleler kullandı Şonya. Ve uyardı; kibarca herkesi uyardı. Demokrat Parti'nin kurumsal bir yapı olduğunu ve bu şekilde çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Parti içinde anlamsız olayların gelişmemesi gerektiğine dikkat çekti ve ekledi "önümüzdeki süreç bana fırtına öncesi sessizliği andırıyor" dedi.

Günlerdir bizim yazıp çizdiğimizi aslında özetledi bir cümleyle.

UBP, DP'Yİ ELİNİN TERSİ İLE İTTİ

Yapmanız gereken UBP Genel başkanı Özgürgün'ün basın açıklamasını iyi yorumlamanız gerçeğidir. Çok iyi anlamanız ve yorumlamanız gerekiyor. Aslında Özgürgün, Denktaş'ında yapması gerektiği bir şeyi yaptı ve partisine sahip çıktığını, kimsenin UBP'yi kullanamayacağını açık bir dille ifade etti; aynen Bengü Şonya'nın da ifade ettiği gibi.

Olması da gereken zaten bu, başka türlüsü zaten mümkün değil.

TALAT, CTP'NİN ADAYI OLMAKTAN ÇIKIYOR GİBİ

Bu saatten sonra ne olur ne kalır kestirmek hiç kolay değil. Öyle görüyorum ki yalnızca UBP-DP kanadında değil CTP-TDP kanadı da darmadağın. Hele hele önümüzdeki aylarda CTP kurultayında ve sonrasında neler yaşanacağı son derece önemli.

Öyle görülüyor ki CTP, Talat'ı aday göstermeyecek, bu yönde içten içe bir hazırlık var. Ankara'nın da Talat'a karşı bir antipatisi doğmuş olabilir. Talat'ın AK Parti'nin KKTC'de yaptığı bazı icraatları eleştirmesinden dahi bunu anlayabiliyoruz. Arada yaşan çok şey var, bunları günü gelince yazacağız.

Bir gerçek var ki siyasi hesaplar çok geç yapılması gerekirken, erken seçim gereğinden erken oldu ve partilerin 2014-15 hesapları kayboldu. Şu an yaratılan tablodan bana sorarsanız bunun mimarları da memnun değil, zira onlar da ne yapacağını bilmiyor.

Demokrat Parti'nin ocak ayına kadar hayli karışacağını ve sallantılar yaşayacağını tahmin etmek hiçte zor değil. Genel sekreter Şonya her ne kadar alçak gönüllü bir değerlendirme yapsa da satır aralarında aslında pek çok şeyin olması gerektiği gibi gitmediğini ifade etti bana göre.

Belki çok umurumuz değil, belki çok farkında da değiliz ama Ankara'dan uzak siyasi bir kaos ortamına doğru gidiyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.