Talat'ta genel başkanlık hazırlığı mı ?

Yayın Tarihi: 21/10/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Uzun süren bayram tatili sonrasında en nihayet alışık olduğumuz yoğunluğa geri dönüyoruz. Sanırım bu tatilin bu kadar uzun olması tatilden sonra bu ülke de yaşanacaklara karşın iyi bir sessizlik dönemi olmuştur.

Partilerin iç durumları gerçekten kötü. Partilerin ileri gelenleri ile konuştuğumuzda fotoğrafı bize net bir şekilde anlatıyorlar. Aylarca UBP'yi yazdık çizdik şimdi sıra CTP'ye geldi. Havadis gazetesinin yayınladığı raporun ardından bir tek Talat çıkıp "bu raporu Havadis'e satan kimse cezalandırılmalı" dedi.

Çok enterasan geldi bana Talat'ın bu açıklaması. Parti Genel Başkanı Yorgancıoğlu bile bu konuda ses vermezken, MYK üyeleri ses vermezken bir tek Talat bu konuda tepki koydu.

Neden?!!!
Banka soyguncuları soygunun ardından kaçarken arkadan gelen her arabayı polis zannederlermiş.
Talat'ın bu açıklaması bana bu örneği çağrıştırdı.
Şimdi gelin bir CTP içinde yaşananlara bakalım.
Tabii parti içinden vekillerden bana gelen duyumları da buraya ekleyerek kaleme alacağım.

BİR GRUP YORGANCIOĞLU'NDAN RAHATSIZ

Özkan Yorgancıoğlu'nun hem Sn Talat'ın hem de Oktay Kayalp'in ciddi desteğini alarak Genel Başkan olduğunu hepimiz biliyoruz. Kayalp'in Yorgancıoğlu'na desteği ciddi anlamda devam ediyor ama anladığım kadarıyla Talat'ın desteği artık yok, ya da şartlı olarak var.

Talat'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilebilmesi Eroğlu hakimiyetinden uzak bir UBP Hükümetiyle mümkün, Talat bunu gördüğü için çevresindeki herkese CTP-UBP Hükümetini savunması tavsiyesini yaptı. Bu noktada da açıkçası ben akılcı
Buldum Talat'ı. Ama gelin görün ki, CTP Tabanı UBP'yi istemedi ve DP'yi seçti. Bunun rahatsızlığı yalnızca Talat'da değil , Ferdi beyde, bazı belediye başkanlarında had safhada var. Hatta Talat'ın varlığından artık net olarak rahatsız olan vekiller ve siyasiler var CTP'nin içinde ancak gelin görün ki bir o karda yapı da Yorgancıoğlu ile çevresindekilerden rahatsız.
Daha da önemlisi artık bu rahatsızlığı açık bir dille dile getiriyor CTP'nin önde gelenleri.

Bana gelen bilgilere baktığımda önümüzdeki aylarda gerçekleşecek CTP hükümetten atma şartı koşuldu. Aksi takdirde Talat başta olmak üzere hatrı sayılır bir grup Yorgancıoğlu'nu devirmeye hazır.

CTP'nin en derin yerlerinden bana gelen bilgilere daha bir hafta önceye kadar böyleydi.

Ancak hafta sonu edindiğim bazı önemli verilere göre Havadis'e bu MYK kararlarını Talat'ın verdiği yönünde.
Amacı ise yeniden CTP Genel Başkanı olmak hem de seçimsiz. Ne kadar doğru ne kadar eğri bilmiyorum.

**Bakınız bana CTP içinden gelen senaryo şöyle:

"CTP-BG içerisinde seçim öncesi başlayan ve kurultaya yönelik kavgalar büyüyor. CTP-BG'nin seçim öncesi ve seçim sürecinde parti içi yaşanan hizipleşmeleri incelemek üzere bir komisyon kurarak hazırlattığı raporun Havadis Gazetesi'nin eline geçmesi ve kısmi olarak yayınlanması sonrası kavgalar daha da büyüdü ve gözler "raporun nasıl ele geçirildiğine değil içeriğine bakın" deyen Havadis Gazetesi'ne çevrildi. Havadis Gazetesi her ne kadar raporu kendilerine sızdıran kişiyle ilgili renk vermiyorsa da parti içerisinde büyük bir çoğunluk Mehmet Ali Talat'ı adres gösteriyor.

CTP-BG içerisinde bir lobiciliktir gidiyor. En dikkate alınacak iddia ise; Mehmet Ali Talat'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasını gerektirecek desteği parti içerisinde kaybettiğini farketmesi üzerine rota değiştirip derin çalışmalar başlattığı yönünde. Mehmet Ali Talat'ın kurultay öncesi parti içerisinde mevcut kavgayı daha da körükleyip karmaşayı artırma yönünde CTP-BG içerisinde bir grubu aktif lobiciliğe yönlendirdiği ve bu grubun kurultaya kadar olası tüm adayları kavganın içerisine sürükleyeceği iddia ediliyor. Bu grup, kurultay yaklaşınca, parti içerisindeki kavgaya çözüm olarak partiyi birleştirici ve kavgalara son verecek isim olarak tek aday önerisi yapacak ve bu aday da Mehmet Ali Talat olacak. Mehmet Ali Talat'ın yeni rotası kurultayda tek aday olarak parti başkanlığı ve dolayısıyle seçilmeden Başbakanlık koltuğu.

Yine ayni grubun CTP-BG içerisinde Cumhurbaşkanı adayı olabilecek Sibel Siber'i de Talat'ı desteklemeye teşvik edecekleri. Siber'e, Talat'ın Başbakan olması durumunda kendisi için Cumhurbaşkanlığı'nın yolunun açılacağı anlatılacak.

Böylece, Ferdi Sabit Soyer, Sonay Adem, Özkan Yorgancıoğlu, Sümer Aygın gibi isimler safdışı bırakılacak".

Tabii bu bir senaryo, bir iddia, ne kadar doğrudur bekleyip görmek lazım ancak herkes gibi şu soruyu bende kendi kendime sordum., bu senaryoyu okumamın ardından; "Talat istese güle oynaya yeniden başkan olamaz mı? Yani CTP'nin ruhani lideri konumunda değil mi? Böyle bir karmaşa yaratmaya ne ihtiyacı var?" herkes gibi bu soruları bende sordum.
Sordum sormasına ama CTP artık öyle değil. Yani Talat CTP'nin lideri değil, ciddi gruplaşmalar ve ayrıklıklar var. Havadisin yayınladığı rapor CTP geleneğinin ve disiplinin çöktüğünü ve UBP'den daha iç çatışmaların ve menfaat kavgalarının içinde olduğunu gösteriyor bize.
Yani o sol, barışçıl, dostane, duygusal partinin ötesinde birbirini kesen, ali Cengiz oyunu yapan bir parti var aslında karşımızda.

İşte tam bu nokta da Talat gibi birinin partiye yeniden başkan olarak partiyi disipline etme zarureti doğmamış mıdır?

Peki bu isim de Talat mı olacaktır?

UBP'de hani Eroğlu olmuştu ya "2008 UBP kurultayı, sonra genel başkanlık, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı"!!!

Tam da aynı senaryoyu şimdi de Sn Talat yapıyor olabilir mi?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.