Arabacıoğlu'ndan otobüsçülere gol!

Yayın Tarihi: 23/10/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Bazı otobüs işletmecileri beni arayarak dert yandılar. Yıllardır ilk-orta ve lise dengi okulların öğrencileri otobüsçüler tarafından ücretsiz taşınır ve bu ücretler eğitim bakanlığı tarafından ödenir. Ancak Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, otobüs işletmecilerine hiçbir haber vermeden, dün ilkokul ve lise öğrencilerinin taşıma ücretlerini ödemeyeceğini duyurdu. Otobüs işletmecileri bu haber üzerine dehşet içine düştüler ve bu konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyorlar. Otobüs işletmecileri "biz şimdi hangi çocuğa ne diyelim nasıl para isteyelim? Öyle bir eğitim bakanımız var ki haklarımızı koruyamıyor" dediler.

Otobüs işletmecileri bu konuyu KTÖS ile KTOEÖS'nın da gündemine taşımayı hedefliyorlarmış.

Yani Mustafa bey duyduğuma göre Maliye Bakanı Mungan size para yok demiş ,sizde boynunuzu büküp tamam demişsiniz. Bilmiyorum bana gelen bilgi bu. Her ne olursa olsun ya otobüsçülere bu en başından bildirilecekti ya da şubat ayına kadar bu uygulama devam ettirilecekti.

Anlaşılan gerçekten hükümetin para tasarruf teklifleri vatandaşa çok acı yansıyacak.

LİSE'YE KADAR EĞİTİM PARASIZ DEĞİL Mİ?

Lise bitene kadar eğitimin parasız olduğu ülkemizde zaten zor ekonomik koşullar altında yaşam mücadelesi veren vatandaşın cebine bir de devlet yük bindirmiş oldu. Öyle anlıyoruz ki artık eğitim de ücretli olacak Devlet okullarında.

CTP İSKELE MİLLETVEKİLİ BİRAY HAMZAOĞLULLARI NE ZAMAN İSTİFA EDECEK?

Kar-İş Başkanı halen CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğlulları. Bu görevden istifa edip Kar-İş'in önünü açması gerekirken hala Kar-iş'i genel kurula götürüp yeni bir başkan seçilmesini sağlamıyor. Biray bey bakınız partiniz hükümetin büyük ortağı, şimdi otobüsçülere el vermeniz gerekmiyor mu? yoksa hükümette olmak, vekil olmak ve sessiz kalmak daha mı güzel geliyor size? Bakınız eski meslektaşlarınız size hayli kızgın ve kırgın. Yardım edin bu insanlara, siz vekil oldunuz ama hala onlar dümen sallıyor.

Sonuç olarak bakıyorum da bir köy bir memleket ve başsız bir yönetim havasıyla yönetiliyoruz. Bu ciddi bir güvensizlik salgılıyor insanların üzerine. Boşlukta asılı duran cansız eşyalar gibi yaşıyor toplum hayatını. Hükümet edenledir vatandaşı motivasyonsuzluktan kurtaracak olanlar.

Arabacıoğlu gücenmesin ama ben demiştim eğitim işi Arabacıoğlu'nun işi değil diye.

**************

REİS-İ CUMHUR'UM BİR TÜRLÜ ANLAMIYOR?

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun dün verdiği bir röportaj vardı. Bir kısmını izledim, bir kısmını da internetten takip ettim. İrsen Küçük'ü savunacak değilim ama hala anlamadığı bir şey var Reisi Cumhurun. Diyelim ki siz güçlüsünüz siyaseten, İrsen beye gününü gösterdiniz, sizi dinlemeyenlere seçim kaybettirdiniz, UG diye bir parti kurdurdunuz ve DP'yi de başarıyla bu olaya alet ettiniz. Netice itibarıyla böl-parçala-yönet mekanizmasını uyguladınız. Şapka çıkarıyorum açıkçası ama marifet bu değil, Sn Başkanım, şimdi toparlayın bu dağınıklığı da ayakta alkışlayalım sizi. Bu toparlayabileceğiniz bir dağınıklık durumunu aştı, o kadar bir dağılmasında önemli rol üstlendiniz ki UBP adına şimdi toparlamak nasıl mümkün olacak? Umarım UBP'yi toparlamayı ve mart ayında planladığınız UBP-DP-TDP hükümetini kurmayı başarırsınız.

Bir de Reisi Cumhurum şu saraya sizi ziyarete gelen UBP'li vekillere başkanlık hevesi vermeyin, hepsi sizden yeşil ışık almış gibi heyecanlı heyecanlı heryerde anlatıyorlar. Bence siz olun yeniden genel başkan. neden olmasın ben açık destek veririm eğer böyle bir adımınız olursa bakın açıkça ifade ediyorum buradan.

*************

Tufan Erhürman'IN DİKKATİNE

Tufan hocam 100 sayfalık yeni Anayasa hazırlamışsın, henüz görme fırsatımız olmadı, görmemiz ne kadar mümkün olur bilemem ama olur da dikkate alınıp uygulamaya geçerse birgün Cumhurbaşkanının yetkilerini adam akıllı kısıtlayın o maddelerde, cezai müediye koyun. Bir cumhurbaşkanı gerçekten tarafsız olsun, parti kurup, parti bozmasın, canının çekmediği bürokratlara gıcık gidip atamamazlık yapmasın. Bunları da kısıtlandırın. Devlet kuruldu kurulalı Cumhurbaşkanları yönetti bu ülkeyi hep. Bilmem anlatabildim mi? kalbim seninle hocam, bir kahve içelim.

*************

KAŞİF-FAİZ –EROĞLU BULUŞTU MU?

Belli ki siyaset yeni gelişmelere gebe. Duyduğuma göre UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve milletvekili Faiz Sucuoğlu ile DP-UG Vekili Ahmet Kaşif bayramın birinci günü Cumhurbaşkanlığı sarayında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğşlu ile bir araya geldiler ve son siyasi gelişmeleri konuştular. Acaba bu siyasi gelişmeler içinde neler var neler konuşuldu. Örneğin UBP-DP koalisyonu martta mümkün olacak mı?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları