Eroğlu'ndan DP'ye "onay yok"

Yayın Tarihi: 24/10/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun basına verdiği açıklamanın içeriğinde hemen hemen klasik bir açıklamanın ötesinde hiçbir şey yoktu. Ben de talep ediyorum zaman zaman reisi cumhurumuzdan röportaj ama bana geri bile dönmüyorlar. Bırakın hayır demeyi. Zira benim sorular zor ve gündem yaratacak sorular olacağı için. Can sağlığı diyelim.

Demokrat Parti'ye uzun zamandır el atmamıştık ancak telefonlar artınca kaleme almak zaruri oldu. Özellikle internet gazetesini takip edenler Hükümetin atamalarını daha hızlı görebilirler. Mesela dün yine görev değişiklikleri vardı. Uzunca bir süredir de zaten devam ediyor bu atamalar ama gelin görün ki atama ve görevden almaları sadece CTP yapabiliyor. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın görevden alıp yerine kendi atamalarını yapmak istediği kişilere Cumhurbaşkanı Eroğlu şimdilik izin vermiyor.

Serdar beyin birçok bakanlığa görevlendirdiği atamalar var ancak bu görevlendirmeler hala resmilik kazanmıyor; zira Derviş beyden bu atamalara izin yok. Ve Serdar bey parti içinde bunun sıkıntısını yaşıyor haliyle.

İrsen Küçük'ün Başbakan olduğu dönemlerde görevden aldığı ve Derviş beye yakınlığı ile bilinen bürokratları Derviş beyin imzalamadığını hepimiz biliyoruz.

Aynı sıkıntıyı şu an Demokrat parti de yaşıyor. Arabacıoğlu hariç diğer bakanların ve bürokratların kelime anlamıyla Derviş beye siyaseten bağlı olan kişiler olduğunu ve bu hükümette Demokrat parti'nin kendisinin eğreti durduğunu söylüyor birçok DP'li.

Ekim ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde Serdar beyin atama krizini aşamaması ve kendi partililerini görevlendirememesi çok yakında parti içinde kendisine çok sorun yaratacak.genel başkanlık konusunda yeni rakiplerinizin de hazırlık yapmaya başladığından haberiniz olsun.

*****************

KARAYOLLARI DAİRESİ ELEKTRİKSİZ

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre bayramdan bu yana gelsin Lefkoşa'daki karayolları dairesinin elektrikleri kesik bulunuyor. Bu konuda Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif'e haber verelim dedik. Bu aydınlatma işi sizin mıntıkaya girmiyor belki ama daire size bağlı ve elektrikleri yok. Bu işe bir el atın Sn Bakan. Ahmet bey bir de şu Lefkoşa'ya bir jest yapsanız da asfaltlasanız, hani sevabına. Malum belediyede tık yok.

**************

ÖZYİĞİT'E RAKİP VAR MI?

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit'in TDP kurultay yarışında artık adaylığının netleştiğini duydum. Memduh Çeto, Sami Dayıoğlu ve Mehmet Harmancı'nın tam desteğini almışsınız. Çakıcı başkan hala adaylığı düşünür gibi de bir hava var. Açıkçası ben konuşmak için henüz fırsat bulmadım. Zaten ne Çakıcı başkan tost ısmarlıyor ne de siz Fırın kebabı.

************

MEHMET HULUSİ HANGİ PARTİDEN?

Çatalköy belediye başkanı Mehmet Hulusi bildiğiniz gibi bağımsız seçimlere katılan ve seçim kazanan başarılı bir başkan. UBP-CTP-UG içinde sağlam dostlukları var. Yalnız Necdet Numan'ın UBP'den kendisine rakip çıkacağını duydum. Durumlar nedir Sn Başkan, hazırlandınız mı, yine bağımsız mı katılıyorsunuz?

*************

ERTAN BİRİNCİ YENİ ATILIMLARA HAZIRLANIYOR

Birinci Medya Kurumu Başkanı Ertan Birinci yeni yayın dönemine zehir gibi bir giriş yaptı. Oldukça geniş bir kadro ile açılışı yapan Ertan Birinci'nin çok yakında başka sürprizleri var. KKTC'ye yeni ve önemli yatırımlarla gündeme gelecek olan Birinci'nin yeni sürprizlerini herkes merak ediyor. Bir de ufukta siyaset var mı Ertan bey? Düşmanlar çatlasın, kınaları benden.

**************

ALPER DE YENİ ATILIMLARIN EŞİĞİNDE

Kıbrıs Postası Direktörü Polat Alper de kasım ayı içerisinde Kıbrıs Postası'nın kuruluşunu kutlamaya hazırlanıyor ancak o gece oldukça flaş bir gelişme açıklayacağını öğrendim. Hayırdır altın madeni mi buldunuz? Hepimiz merak ediyoruz. Bu arada yeni sakal imajınız çok tuttu. Siyah beyaz en büyük Beşiktaş.

************

Ahmet Savaşan HEP YALNIZ GEZİYOR

YDÜ'nün dünya da imza attığı başarı etkinliklerine YDÜ'yü temsilen zaman zaman Ahmet Savaşan dostumuz katılıyor. Yalnız Ahmet Bey basından hayli tepki toplamış durumdasınız ve yakında bir yaylım ateşi bulabilir sizi. Bu etkinliklere biraz basın taşımalısınız. Talep benden değil bu arada, yakın dostlarınız dert yanıyor.

**************

ALİHAN'I SOKAN EŞEK ARISI DİŞİ MİYDİ?

Sevgili Meslektaşım Alihan Pehlivan'ı eşek arısı sokmuş. Alihan yeni bir Rum casusu geçmiş bizim tarafa. Belki de eşek arısı kılığına girmiştir. Tüm mevkidaşların merak ediyoruz, arı dişi mi erkek miydi? Bu arada Eğitim Bakanlığı danışmanlığın hayırlısı olsun, CTP sana iyi bile sabretti. Açıkçası ben seni Kaşif'in yanına bekliyordum ama olmamış. Hayırlısı dostum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.