Ağır adam olmak!!!

Yayın Tarihi: 25/10/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Kıbrıs Genç Tv'deki programımdan çıkıp eve geç saatte gelebildiğimde köşe yazımı yazabildim ancak. Sevgili Mehmet Saydam ile güzel bir program yaptık. Oldukça hassas bir şekilde yaklaştık konulara. Maliye Bakanı Zeren Mungan'ın bilgi ve tecrübesini Saydam da onaylıyor ve Mungan'dan yapmaması gereken yanlışları yapmamasını bekliyor. Bu konuyu ilerleyen günlerde hem Saydam ile hem de Mungan ile geniş bir şekilde kaleme alacağım. Her iki görüşü iyi anlamak ve anlatmak gerek.

Yakın Doğu Üniversitesi ne zaman yeni işlere adım atsa, ne zaman bu memleketin göğsünü kabartacak işler yapsa ben hep söze bu ülke de güzel şeylerde olur diye başlıyorum; zira öyle.

Yani bir baksanıza hükümetin haline kendi içinde karışıklıklar, zam söylemleri almış başını gitmiş. Parası yok bu milletin anlayan yok, yok parası zar zor geçiniyor hala zam. Kalp mı dayanır bu kadar kötü habere derken işte YDÜ hastanesi'nin suni kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiğine şahit oluyoruz hep birlikte.

Bu konuyla ilgili olarak hiçbir resmi makam açıklama yapma cesaretini bulmadı kendinde. Dün tüm gün tüm resmi makamlar "bekleyelim görelim" dedi.

Ve YDÜ hastanesi ekibi bu işi kotardı yürüdü. Yaptı adamlar. Dünya da 2011'den beri yapılıyor ama son derece sınırlı ve az sayıda yapılıyor zira teknik imkan meselesi, ekip meselesi.

Anlamadık şu adamı gitti; Suat hocadan bahsediyorum. Anlamadık bu adamı biz. Ben yaptığı önemli işleri o kadar kaleme almama rağmen ben dahi anlamakta güçlük çekiyorum. Ne yapıyor, ne düşünüyor hep karşıma beni şaşırtacak bir atakla çıkıyor. Kimin aklına gelirdi YDÜ hastanesi suni kalp takacak bir hastaya ve artık bu ülke de kalp krizinden ölme riski % 50 kalkacak.

Suat hocanın ya da YDÜ'nün aldığı hiçbir ödül beni ilgilendirmiyor. Benim için aslında pek fazla önemi de yok bu ödüllerin. Suat hoca ile himaye ettiği Yakın Doğu Üniversitesi'nin yaptıkları koltuklarımı kabartıyor, beni duygulandıran bunlar.

Bir sohbetimizde kanser olan bir bayanın kurtarılışını anlatırken yüzünde oluşan duygusal ifadeye şahit olmuştum. Ben şüpheciyim kimseye kolay inanmam. Baktım bu adamın yüzüne ve kendi kendime "kalkayım ve kucaklayım şu adamı" dedim; belki de biraz daha duygulanıp ağlayacaktı sohbet uzasaydı. Öyle seviyor ülke insanını.

Kıbrıs Türk halkının kalbine bir melek dokunuşu yapan Suat hocayı kutluyorum. Ne yağlama yazısı bu ne de iltifat.

Dostlar biliyorum Suat hoca yaptı diye, YDÜ hastanesi yaptı diye belki bazılarınız "eeeehhh" deyip geçiyorsunuz; biliyorum bazılarınıza bu adamın okkası ağır geliyor.

Ama bilin ki ağır adam olmaktır "mesele"…

Mehmet Saydam ile başladım onunla bitireyim sözümü ; dedi ki Saydam yayın sonunda dün gece "biliyor musunuz bu ülkenin Dr Fazıl Küçük gibi Rauf Denktaş gibi liderlere ihtiyacı var, babaya, himaye edene ihtiyacı var ve bu ülkenin şu an onu koruyan kollayan toplumu yücelten bir lideri yok". Yüzde yüz katılıyorum Saydama. Bu ülkenin lideri yok.

Anlıyor musun Suat hocam bu ülkenin bir lidere ihtiyacı var. Bu insanların tebessüme ihtiyacı var, güzel bir kalp dokunuşuna, motivasyona ihtiyacı var. İyi yaşamak için; lüks için değil paraya ihtiyacı var.

Yürüyebilmek için yola; görebilmek için bir öndere ihtiyacı var.

Anlıyor musun Suat hocam?!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.