CTP'deki kavga ve Talat

Yayın Tarihi: 29/10/13 07:28
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Yıllar önceydi, Sn Talat Cumhurbaşkanıydı daha o zamanlar. Hangi yılsa işte.. Ferdi bey genel sekreter olduğu için Genel başkanlık sırası O'ndaydı ve rakipsiz Genel başkan olmuştu, doğal olarak da Başbakan. Bunu yazarken düşünüyorum da o yıllarda CTP geleneğine daha sıkı bağlıymış. Yani düşünsenize pek ala başka rakipler çıkıp Ferdi bey ile yarışabilirdi.

Tipik bir Eroğlu-Küçük kavgası yaşanacaktı CTP içinde halbuki. Kimsenin bu çekişmeden haberi dahi yoktu. Her ne kadar Kıbrıs Çözüm süreciyle meşgul bir hükümet ve Saray üçgeni kurulsa da ilk başlarda dolu olan maliyenin kasası, yanlış yönetim, dünyadaki kriz, şu bu derken önce hükümet sonra da Cumhurbaşkanlığını kaybetmişti CTP.

Yazının başına dönecek olursak Sn Talat'ın cumhurbaşkanı olduğu yıllardı. Kendisine bir gün söyleşiye gitmiştim. "bıraktığınız mirası erken mi tükettiler" diye sordum. "öyle düşünmemek lazım" diye yanıtlamıştı Talat; aslında öyleydi. Talat'ın bıraktığı mirası Ferdi bey erken tüketmişti ama bunda Sn Talat'ın da payı vardı. Bunu çok sonra öğrenecektik. Deyim yerindeyse Talat, Ferdi beye rahat bir Hükümet dönemi yaşatmamıştı. Ferdi bey kabinesini bile değişememişti.

Ne kadar ilginçtir ki o yıllarda bu kabine değişikliği toplum tarafından beklenir haldeydi ve Hükümete kan gelecekti. Yapamadı Ferdi bey zira Talat yaptırmamıştı.

Gelin görün ki İrsen bey muhalif grubu bakan yapsaydı şu an hala UBP hükümette olacaktı. Yani bazen radikal değişiklikler şart ve kaçınılmaz olabiliyor.

YORGANCIOĞLU'NUN BAKANLIK DÖNEMİ

Talat'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde Ferdi bey ile Talat'ın arası inanılmaz açıktı. Bunu herkes bilmesine karşın her ikisi de UBP'de olduğu gibi işi rezilliğe dökmemişlerdi.

Spor bakanı olan Özkan Yorgancıoğlu öyle sanıyorum ki Talat-Soyer kavgasının kurbanı olmuş ve 10 aylık bakanlık görevinden alınmıştı Ferdi bey tarafından. Daha o yıllardan Soyer-Yorgancıoğlu rekabetinin tohumları atılmıştı ancak gelin görün ki Yorgancıoğlu'nun Ferdi beye kafa tutacak gücü yoktu.

Sakin, efendi bir vekildi; sadece o kadar.

TALAT VE YORGANCIOĞLU İLİŞKİLERİ

Ferdi bey başarısız olmuş ve bu başarısızlığı Talat'ı da koltuğundan etmişti. Talat Soyer'e çekil uyarısını yaptı ve Ferdi bey siyasi sorumluluk bilincini yerine getirerek şapkasını aldı ve gitti. Ağırlığını her zaman hissettirdi tabii ki parti içinde. Talat kontrol edebileceği bir adaya ihtiyaçlıydı ve Yorgancıoğlu en iyi adaydı.

Yorgancıoğlu'nu ciddi anlamda destekledi. Ömer Kalyoncu birinci çıkmasına rağmen kurultayda, seçim ikinci kurultaya kalırsa çekileceğini açıkladığı için verdiği sözü tuttu ve çekildi. Yol artık Özkan Yorgancıoğlu'nundu ve gelin görün ki rulet masası hep 21'de durdu ve Yorgancıoğlu yükseldi. Oktay Kayalp ve ekibinin de desteğini alınca yürüdü ve UBP içindeki kavganında yardımıyla Başbakanlık koltuğuna oturdu. Ancak başbakan olmasından yaklaşık 1 ay sonra parti içinde Ferdi Soyer, Sonay Adem, Mehmet Çağlar gibi isimlerin dışında kendisinde rahatsız olan bir isim daha vardı "TALAT"..

Yorgancıoğlu'nu şu an partideki en büyük rakibi Talat olmuştu. Talat'ın tüm uyarılarına rağmen Yorgancıoğlu, tabandan gelen sesi dikkate alarak Eroğlu ile Denktaş isimlerini onurlandırmıştı.

CTP güya UBP ile olmasın demişti bu memleketi yıllarca kötü yöneten bu ikiliyi onore etmişti. Bu hükümet kurulduktan sonra Talat konuşmaktan ve açıklama yapmaktan vazgeçti, kırılmıştı bir kere.

Sözü ve istekleri, temennileri, uyarıları Yorgancıoğlu tarafından hiçe sayılmıştı.

Bir de CTP içindeki kavganın raporu dışarıya sızınca Yorgancıoğlu karizmayı iyice çizmiş oldu. MYK'nın başındaki adamdir Özkan bey. Arkasından iş çeviriyorsa birileri, koltuğu sallantıda demektir. Dahası kurultaya yaklaştıkça bakalım daha neler çıkacak piyasaya demektir.

YORGANCIOĞLU KURULTAYI KAYBEDEBİLİR

Son zamanlarda birçok belediye başkanı Yorgancıoğlu'ndan rahatsızlık duymakta ve bunu alenen yüzüne söyleyebilmektedir. CTP'de belediye başkanları önemlidir zira CTP muhalefetteyken partiye ve organlarına en büyük desteği belediyeler vermiştir.

Mehmet Çağlar'ın adı adaylık için geçiyor. İyi bir aday, iyi bir rakip olacak Yorgancıoğlu için. Eğer ki Kalyoncu'nun, Soyer'in ve Talat'ın ciddi desteğini alırsa bu kurultayı kazanabilir. Geçtiğimiz seçim sadece Ferdi beyin desteğini almasına karşın iyi bir oy elde etmişti.

Yorgancıoğlu'nun da Kayalp başta olmak üzere Güzelyurt ve Girne bölgesinden ciddi bir desteği var; bu süreç iyi yönetilmezse partinin başına UBP'ninkine benzer bir durum gelebilir.

Bakın ben yaşanan süreci anlattım; CTP hız limitini aşmış araba misali dar bir yola girdi. Çarparsa dağılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları