Denktaş, Erdoğan'a mı meydan okudu?

Yayın Tarihi: 05/11/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Oldukça klasik bir söylem haline geldi "Hükümetin ömrü yok" konuşmaları. Ama CTP-DP hükümetinin gerçekten de ömrü yok. Gelin 2013 yılını başından alalım ve hızla bugüne gelelim. Çok hızlı özetleyelim yaşananları. Bir hükümet genelde neden istifa eder ya da neden düşer, başarısız olduğu için. Genelde bu nedenle böyle olur. Değil mi? Peki UBP hükümeti başarısız mıydı? Hayır değildi? Yoksa başarısız mıydı?

Maaşlar gününde ödeniyor ve yatırımlar sürüyordu. Doğru muyum? Evet doğruyum. Yakınacak ya da şikayet edecek çok şey bulabiliriz.

CTP ile DP birlikte çalışıp UBP'yi böldüler ve düşürdüler. Cumhurbaşkanı Eroğlu bu projeye başkanlık yaptı. CTP de hükümet olabilmek adına bu oyuna dahil oldu.

Peki nasıl bir noktaya geldik?

Maaşlar ödenemiyor!

Maaşların kasım sonu ödenip ödenemeyeceği kesinlikle bir muamma?

Bütçeyi hükümetin geçirebilecek sayısı var ama bu bütçeye gerekli desteği verecek bir AK Parti hükümeti var mı?

Bence yok; varsa da böylesine erkek geçinen, durmadan meydan okuyan bir hükümetin burnunu hayli sürter parayı da öyle verir. Öyle bir sürter ki hükümetin burnunu, hergün bu ülke de eylem olur. Sendikalar her gün ayakta olur.

Bu anlattıklarım bu ülke de defalarca kez oldu; yine olacak. Aynen o noktaya gidiyoruz.

DENKTAŞ KİME MEYDAN OKUDU?

Daha önce de kaleme aldım, yine söyleyim yeri gelmişken, Serdar Denktaş'ın olduğu hiçbir hükümet bu ülkede icraat yapamaz, başarılı olamaz. Bunun tek sebebi ise Serdar bey ile AK parti arasındaki husumet. Bunu dünya biliyor ben yeni bir durumu dile getirmiyorum.

UBP Hükümeti varken neden maaşlar hiç aksamadı ve yatırımlar devam etti?

Neden düzenli maaş artışları verildi ve aksamadı?

Daha da önemlisi aklıma gelmişken dile getireyim neden CTP-DP hükümeti bozudu ve CTP-ÖRP hükümeti kurudu. Bu soruların cevabını biliyorsanız i biliyorsunuz o zaman CTP-DP hükümetinin de ömrünün uzun olmadığını idrak edersiniz.

Bu denem bu adar basittir.

Gelelim Serdar Denktaş'ın kime meydan olduğuna "ben kimseden emir amam" derken kimi kasteddi. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı. Peki Serdar bey neden bu tür bir tepki verdi ve güya onurlu bir davranış sergiledi.

Peki bunu yapmasına gerek var mıydı? Diyelim ki Ankara Serdar beye baskı yapıyor ki hukukları dahi yok.

Geçtiğimiz gün Büyükelçi Akça ile görüşmüşler diye duydum ama hiçbir yerden teyit etmedim. Eğer bu görüşme olduysa belki bu görüşmeden sonra bu açıklamayı yapmış olabilir.

Gelin görün ki bu tür bir açıklama siyasete yeni başlayan acemilerin yapacağı bir açıklamadır. Siyaseten kamuoyu yaratacağını sanıyorsa Serdar bey, bu mümkün değil. Yani kendisinin bir Kıbrıs Türk milliyetçisi olmadığını, son derece katı bir liberal olduğunu hepimiz biliyoruz.

Serdar Denktaş gibi siyasete ömrünü vermiş biri kapı arkasında konuşulanları ki konuşulduysa onu da bilmiyoruz, kamuoyu yaratmak amacıyla "ben kimseden emir almam" diyerek basın yoluyla Ankara Hükümetine yani Türkiye Başbakanı Erdoğan'a mesaj göndermeye kalkmaz. Hiçbir aklı başında siyasetçi bu yolla siyaset yapmaz.

Ama Serdar beyin amacı kavgayı sokağa taşımaksa ve Türkiye hükümeti ile Kıbrıs Türk halkını karşı karşıya getirmekse ki muhtemelen bu yolu deniyor o nu da başaramayacak zira bu hükümetteki ömrü uzun değil.

UBP-DP-TDP HÜKÜMETİ

Hocam, UBP-DP-TDP Hükümetinin oluşması için Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun inanılmaz bir çabası var. Bunu da gizli yapmıyor zaten Reisi Cumhurumuz. UBP'yi hazırlıyor buna. Bu hükümet kurula da bilir. Aritmetiği her ne adar tutmasa da . her üç partinin toplamı 29 gibi gözükse de toplamı 29 yapmıyor; zira bu hükümete UBP içinde karşı olanlarda var.

Bu nedenle bu formülün çalışmama ihtimali yüksek. CTP'nin kurultayından sonra CTP-UBP hükümetinin kurulacağını tahmin ediyorum. CTP-DP hükümeti hem Eroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapar hem de bu ülkeyi parasız bırakır ama CTP-UBP Hükümeti Talat'ı Cumhurbaşkanı yapar bu ülkeyi de refaha ulaştırır.

Bunu lafazanlık olsun diye yazmıyorum; siyaset beyler; dengeleri örtüştürme sanatıdır. Bunu yaptığınız zaman mutlu olur ülkeniz.

Bakın elektriğe zam geliyor; kaçarı yok.

Benzin zamlandı.

Tüp gaz ve gıda maddeleri zamlandı. Artış yok, ay sonu maaş krizi var ve 13. Maaş da muallakta. Bu durum Hükümetin CTP kanadının başarısızlığı değil , CTP Parti meclisinin başarısızlığıdır. Israrla DP ile hükümet kurma isteklerinin sonucudur bu.

Hade yüzdürün bu gemiyi de görelim, halkın canını yakmadan yüzdürün de görelim.

Şeyhülislamın hikayesini de anlatalım unutmadan. Öğretmen tarih dersinde anlatmaktadır "Osmanlı imparatorluğu sefere çıkmadan önce Şeyhülislamdan fetva alırdı ve öyle sefere çıkardı" der. Zeki geçinen bir öğrenci öğretmenine soru sorar "peki öğretmenim yani Şeyh fetva vermezse sefere çıkılmaz mıydı?"

Öğretmen bu soruya pişkin bir cevap verir "fetva vermeyen Şeyhülislamın kellesi gider yerine fetvayı verecek olan gelirdi"…

Herkes kısmetine düşeni alsın bu hikayeden.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.