KC kimliği helal, KOP haram!

Yayın Tarihi: 07/11/13 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nu yerden yere vurduk, vurdular. Adamı biraz daha hain ilan edebilecek kadar hem de. Kıbrıs konusunda yıllardır siyaseten sadece lafazanlık yapılıyor. Çok da sıkıştık mı Rumlar çözüm istemez deyip çıkıyoruz işin içinden. Siz neden bu sorun çözülmüyor sanıyorsunuz.

KOP konusunda Sertoğlu istediği an geri dönebilir, her şey tam yolunda yürürlüğe girse dahi geri dönebilir ama düşünüyorum da bunu neden yapsın. Ben futboldan pek fazla anlamam, anlamakta istemem ama işin siyasi boyutu var.

Gelin buna bir bakalım, hem de çok basit bakalım.

Yıllardır Türkiye dahil olmak üzere KKTC üzerinde ambargo var. Sabaha kadar örnek verebilirim size. Haaa Türkiye'nin uyguladığı ambargolar uygulamak zorunda kaldığı ambargolar. Yani bir Yenicami takımı gidip Beşiktaşla maç yapamaz, Fenerbahçe Çetinkaya ile maç için Kıbrısa gelemez. Bu Türkiye'nin kasıtlı uyguladığı bir ambargo değil, zoraki yaptığı bir ambargo ama gelin görün ki ambargo işte.

Bir bakıyorsunuz takımların yarısı ya arap dolmuş ya başka ülkeden ithal oyuncu; peki neden? Çünkü bizde yetişen oyuncu yok, bu mesleğin en parası ne de geleceği yok. Haliyle futbola merağı da olsa gençlerin gidip de futbolcu olmuyorlar.

İşte Federasyon Başkanı Sertoğlu KKTC'deki takımların önünü açtı. Aman da efendim Rum boyunduruğu altına girmiş, ne alakası var. Tanısak da tanımasak da kabul etmesek de kapı gibi bir Kıbrıs Cumhuriyeti var. Türkiye dahi bu devleti tanıyor ve birçok alanda yer veriyor, ticaret yapıyor, bayrağını dalgalandırıyor.

Biz buna seyirci kalalım, görüşmeler devam etsin, görüş babam görüş, Kuzey Kıbrıs'taki futbol takımları kendi başına oynasın maçları kendi başına kursun bozsun.

İyi de hocam nereye kadar?

Bazıları da çıkıp demiyor mu KKTC şöyle dışlandı böyle karalandı, KKTC'yi tanıtmak için kim ne yaptı ki konuşuyorlar.

Açık yüreklilikle söylemek isterim ki ben Hasan Sertoğlu'nu destekliyorum, doğru bir adım attı. Eğer bundan rahatsız olanlar varsa Kıbrıs Türk Futboluna daha iyi bir yol açsınlar, Sertoğlu da vazgeçsin bu işten. Var mı öyle bir yol planı? Yook; ama lafazanlık diz boyu.

Ya devletinize sahip çıkın, onu tanıtın, imkanlar yaratın bu ülkenin gençlerine ya da susun. Mesele bu kadar basittir, üzerinde durmaya da gerek yoktur. Kıbrıs Cumhuriyeti gerçeği orda durmaktadır ve bunun avantajlarını kullanmakta gerekiyorsa herkes kullanmalıdır. Noldu?

Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğini aldık hepimiz, O helal da KOP'a üye olduk haram mı oldu? Yani ne işgüzar milletiz öyle.

****************

Günün sözü: Ercan havalimanında 500 florans lambayı değiştirmek zorunda kaldık. "Güliz Kaner"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.