Turizmde tehlike çanları

Yayın Tarihi: 08/11/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Sanırım uzun zamandır hiç kimse buna benzer bir başlık kullanmadı. Ancak böyle tarif edebilirim diye düşündüm Turizm sektörünün geldiği noktayı. Ünal Üstel'in bakanlığı süresince bakanın Turizm sektörüne yaptığı katkıları hepimiz biliyoruz. Bunları zaten uzun uzun anlattık, yazdık kaç defa.

Teşvik sistemi ile hareketlenen bir turizm sektörü oluştu. Her ne kadar eleştirilse de bu durum otellerin, restoranların, taksicilerin ve daha birçok sektörün iyi kötü canlanmasını sağladı teşvik yöntemi.

Hem Ünal bey hem de Büyükelçi Akça'nın iyi niyeti ile Turizm gelişti ve büyüdü. Her iki kurumun bürokratlarının emeği de çok büyüktür.

Laf olsun diye yazmıyorum bunları, işte birazdan bu noktaya değineceğim. Ünal Üstel'in bakanlığı döneminde Büyükelçilik ile TC yardım heyeti arasında kurulan güçlü bağlar ne yazık ki Serdar Denktaş bakan olunca sekteye uğradı.

Devlette tabii ki devamlılık esastır ama bizim gibi ülkelerde iyi niyet ile iyi ilişkilerdir esas olan. Öyle görüyorum ki Turizm Bakanı Denktaş ile TC Yardım heyeti arasında, elçilik arasında hayli uçurumlar var. Zaten bir evvelden Serdar bey TC Yardım heyetinin kapanmasını savunanlardan biri. Tabii bu başka bir konu ama bugüne bakacak olursak Serdar Denktaş'ın TC Yardım heyetiyle iyi köprüler kurması kaçınılmaz görünüyor.

Teşvik ödemelerinin gecikmeye başladığını anlattı Ünal bey bana geçtiğimiz hafta. Kaygılı olduğunu ve böyle giderse sektörün ciddi bir çıkmaza gireceği uzun uzun anlattı.

Bakınız beyler, altını on defa çizmekle beraber ki bu benimde hoşuma gitmiyor ve hiç tasvip etmiyorum ama bu ülke de yatırımlar, destekler Türkiye ile iyi ilişkiler içinde gerçekleşiyor.

TC Yardım heyeti ya da elçilik ya da AK parti hükümeti adını ne koyarsanız koyun, bu insanlar bu ülkenin refahını istiyor ve tonla para akıtıyorlar. Haaa keşke biz kendimize yetsek de 1 kuruş almasak. Zira para alan icazet de alır ki bu hoş bir durum değil.

İlişkiler çok şükür iyi noktada her iki ülke içinde ancak serdar beyin Ankara hükümeti ile arasında olan büyük mesafe şu an Turizm sektörünü de zora sokmuş durumda.

Bunu Serdar beyin aşması gerekiyor. Bağlanan 18 destinasyon eğer teşvikler ödenmemeye ya da gecikmeye başlarsa bir bir kopacak ve başladığımız noktaya geleceğiz.

İşte bu nedenle Turizm sektöründe tehlike çanları çalıyor.haa birileri tatil yapar ne umuru, o ayrı mesele..

**************

ÇELEBİ ILIK'A VERİLEN SÖZLER UÇTU

Çelebi Ilık'ı tanıyan herkes çok kıymetli bir dost olduğunu bilir. Seçimlerde kazanmasına karşın hakkı yendi ve seçimi güya 2 oyla kaybetti. Memlekette hukuk düzgün çalışmıyor ki. Çelebi Ilık ile birkaç kez konuştum bu konuları, baktım ki Serdar beye sadakati var ciddi anlamda. Ilık'a Çevre bakanlığı bakanlık müdürlüğü sözü vermiş Serdar Denktaş, Ulaştırma Bakanı Kaşif'in kızı Efsun salel'in bu göreve atanacağını 2 gün evvelden öğrenmiştim.ılık'a da bu yönde haber uçtu, inanmadı Ilık ama işte Serdar bey bir kez daha istikrarlı davrandı ve sözünü tutmadı. Nasıl ki İskele İlçe başkanı Ahmet Cennetoğlu'na verdiği sözü tutmadı Çelebi Ilık'a da verdiği sözü tutmadı. Bu kadar da olmaz be Çelebi başkan…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları