Akansoy geri çekilecek!

Yayın Tarihi: 12/11/13 07:32
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Başlığı yanlış okumadınız. Yapmış olduğum derin sondajlar neticesinde CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, aday olduğu CTP Genel Başkanlığı yarışından geri çekilecek. Hatta tarih olarak bu hafta sonuna kadar bir süre verildi bana. Tabii böyle durumlarda süre koymak doğru olmaz ama son derece bir değil birkaç güvenilir kaynağım Özkan Yorgancıoğlu ile Asım Akansoy'un anlaştığını ve Akansoy'un, Yorgancıoğlu'nun karşısına başka bir aday çıkması halinde oyların kırılması ve Özkan başkanın rahat bir seçim kazanması için güvenlik amaçlı çıktığını öğrendim.

Şimdi Asım Akansoy bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapmalı. Mesela ben hiçbir halükarda çekilmeyeceğim demeli, eğer bana parti içinden gelen bilgiler doğru değilse.

Doğru da olmayabilir, bana söyleyen kocaman kocaman adamlar yalan söylüyor olabilir mi? olabilir tabii. Ama kayıtlara geçmesi açısından Akansoy'un her ne olursa olsun adaylıktan çekilmeyeceğini ve Özkan başkanla yarışacağını bilmek istiyor kamuoyu.

Ne de olmasa Akansoy'a da umut bağlayan CTP'liler vardır değil mi?

CTP YOLUNA NASIL DEVAM EDECEK?

Asıl önemli soru bu? CTP bundan sonra yoluna nasıl devam edecek. Asım Akansoy'un kesinlikle Talat, Soyer ve Kalyoncu grubunun adayı olmadığını göz önünde bulundurursak akla şu önemli soru geliyor; CTP yoluna nasıl devam edecek?

Bıyıklı olarak tabir edilen ki ben bunu terbiyesizlik olarak değerlendirdiğim için kullanmıyorum ya da genç acemilerin eskiler diye tanımladığı ki ben bunu saygısızlık olarak kabul ediyorum ; bu partinin geleneğine emek vermiş siyasetçiler bir Başbakana rakip olmaktansa Parti meclisine hakim olmayı ve adeta Özkan başka diş söktürmeyi hedefliyorlarmış.

CTP BÖLÜNME YAŞAR MI?

Akla gelen bir başka soru ise CTP'nin ilerleyen aylarda bir bölünme yaşayıp yaşamayacağı. Bu sorudan önce bir başka soru gündeme geliyor; eğer Talat grubu Özkan grubuyla ileriye yönelik anlaşmadıysa ve Özkan başkanı desteklemeyecekse; evet CTP'yi bölünme olmasa da çok sorun bekliyor.

Talat grubunun elinde önemli bir şans varken; yani Özkan başkanı değiştirme şansı varken, bu şansı neden kullanmadı?

Neden Özkan başkanın karşısına daha güçlü bir aday çıkarmadı ?

Var mı cevabını bilen?

*****************

ESKİ DP GENEL MERKEZİNİN IŞIKLARI SABAHLARA KANAR YANIYOR

Demokrat Parti'nin Arapahmet bölgesindeki eski genel merkezinin ışıklarının sabaha kadar yandığı bölge sakinlerince konuşuluyor ve bundan duyulan rahatsızlık dile getiriliyor. Bir başka iddia ise o binada bazı gençlerin alem yaptığı yönünde. Bu durum da bölge sakinlerini rahatsız etmiş. LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu da, eğer Demokrat parti tarafından kullanılmıyorsa bu bina alıp başka bir kuruma versin. Sonra bu binanın kirası ödenmiyor diye de bir duyum aldım. Yok mu bu partinin bir karışanı görüşeni, yazıktır günahtır.

**************

ÇAKICI BİRAZ DAHA SAKİN OLMALI

TDP genel Başkanı Mehmet Çakıcı'nın dün CTP'yi destekleyen iki gazetenin manşetine konu olması pek çok TDP'liyi rahatsız etti. Çakıcı'nın TDP'nin gelişmesi ve büyümesi için önemli bir değer olduğuna inananlardanım bende ama Çakıcı'nın giderayak partisini bu şekilde konuşulur hale getirmesi de kendisine zarar verecektir diye düşünüyorum. Cemal Özyiğit başkanlık görevini başaramazsa zaten parti Çakıcı'yı daha güçlü bir şekilde geri getirecektir. Bu nedenle sözde sosyalist geçinen ve TDP düşmanlığını çokça yapmış odaklara içini dökmemeli bence Çakıcı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları