Başbakan'a yakıştıramadım

Yayın Tarihi: 13/11/13 07:40
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Ne gereksiz yere istihdam edilen insanları savundum bugüne kadar ne de istihdam edilmesine karşın işten atılmasını. Çünkü parasızlık çok kötü bir şeydir usta. Parasızlık çok kötü bir durumdur Sn Başbakan.

Her hükümet kendi döneminde partizanlık yapar. Bu çok net ve alışıldık bir durumdur. Yanlış mıdır evet yanlıştır. Gelin görün ki yıllardır bu böyle. Eskiden gelen hükümet bir önceki hükümetin istihdamlarını hemen kapının önüne koyardı. Bunu UBP hükümeti büyük oranda yapmadı. Yani CTP'lileri kapının önüne koymadı.

Netice de istihdam edilenler kendi insanımız, yani sırp katili falan değil. Olaya birçok açıdan bakabilecek olsak da sonuç son derece dramatik.

BAŞBAKAN HATA YAPIYOR, ÇÜNKÜ !

Şimdi Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2013 yılında istihdam edilen geçicilerin sözleşmelerini yıl sonu yenilemeyeceğini duyurdu. Kelime oyunu da yapmasak olmaz. Geçiciler memurdur bir kere, sözleşmeli değil. Yani sözleşmeli geçici yoktur, neredeyse hiç yoktur. Olsa da sayıları çok azdır, yani sözleşmeli personel azdır. Geçici ayrıdır, sözleşmeleri ayrıdır.

Haaa Başbakan 2013 yılında istihdam edilen geçicileri işten atacağını söylemeye çalıştı ama çekindi sanırım.

EKMEĞİ SİLAH YAPMAYIN

Bu benim sözüm değil; sol çizgide olan ya da olduğunu iddia eden CTP-BG'nin sloganıdır. Şimdi bu sloganı eğer Başbakan Yorgancıoğlu'nun kendisi çiğniyorsa ne diyelim usta?

Bir başka tehlike daha içeriyor Özkan beyin işten atma tavrından ötürü. Şimdi Başbakan 2013 de istihdam edilen UBP'lileri işten attı; ala, anladık, ocak-şubat gibi UBP-DP-TDP hükümeti kuruldu; bu sefer de bu hükümet kaç tane CTP'li var ise kapının önüne koyarsa ve yerine kendi partilisini alırsa ne olacak.

Bakınız bunu gözden kaçırmayın ve hiç de göz ardı etmeyin; intikam intikamı doğuracaktır. Ve nasıl ki siz istihdam edilen UBP'li gençlerin gözünün yaşına bakmamış olacaksınız aynı şey CTP'li gençlerin de başına gelecek.

Ne o ne o biri doğru ve yerinde davranışlar değil.

Açıkçası Başbakan Yorgancıoğlu'nu bazı kararları alırken daha aklı selim düşünmeye davet ediyorum. Nasıl ki LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu belediye çalışanlarını işten atması gerekirken atamıyor; çünkü işin için hem oy kaygısı hem de vicdani yönü var; Özkan bey de bu kararı üretirken son derece dikkatli olmalı.

OLAYIN BİR DE DUYGUSAL TARAFI VAR!

Şimdi 2013 de kaç geçici UBP'li istihdam edildiyse siz bu insanları yılbaşı üstü işsiz bırakacaksınız. Bu insanların her sağlıklı birey gibi borcu harcı vardır, ev kirası ve taksitleri vardır, çocuğunun okul parası vardır ve daha gider. Ne olacak Özkan bey bu insanların durumu?

Sokaktaki vatandaş "eee girerken düşüneydiler, biraz da CTP'liler devlete girsin" diyebilir. O sokaktaki vatandaştır ve egoları daha yüksektir. Ancak ne bir gazeteci olarak ben ne de bir ülkeyi yöneten Başbakan olarak siz bunu aklınızdan bile geçiremezsiniz.

Bir başbakan olarak bu ülke de yaşayan her vatandaşınızın sosyal ferah ve aile yapısını korumakla da mükellefsiniz; CTP'lileri koruduğunuz gibi.

Tekrar edecek olursak işten at işe al, biri aç biri tok yaşasın; bunun altında yıpranırsınız, daha açık konuşayım sizi birçok gazeteci yıpratır, kamuoyu yıpratır.

BAKAN GÜRPINAR MARİFETLERİNİ GÖSTERMELİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Gürpınar'ın başarılı bir bürokrat geçmişi olduğunu hepimiz teslim ediyoruz, benim kendisine saygım da var. Evet daha koltuğuna da yeni oturdu, hep bunları anlıyorum ama özel sektörde gençlere yeni iş sahaları açabilecekler mi, bu konuyla ilgili ne gibi projeleri var? Dahası hayat pahalılığı ve asgari ücret artışı gibi konularda ne kadar niyetli ve yaptırım gücü olup olmadığını çok dikkatli bir şekilde izliyorum.

En iyi ihtimalle Aralık ayından sonra, yani bütçeden sonra Bakanın marifetlerini somut olarak sert bir dille sorgulamamız kaçınılmaz olacaktır.

Son olarak Talat'ın güzel bir sözüyle bağlaylım yazıyı "ölmemek lazım öldürmemek lazım" der Talat.

İşte bu nedenle, bir grup insanı yokluğa bir grubu da varlığa iterek bölmeyin toplumu ve siyaseti; eğer hala KOMİNİST iseniz…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları