"UBP-DP-TDP"nin yolunu açtı

Yayın Tarihi: 15/11/13 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve tabii ki şürakası, yani ekibi, yani hükümeti; ne yazık ki o kadar çok hatalı başladı ki ülke yönetimine toplumun her kesiminden inanılmaz tepkiler alıyor. Her gittiğim yerde bana sorulan iki soru ve bir söylem var; "ne olacak bu elektrik zammı? Hükümet ne olur?" "UBP geri gelecek"..

Peki neden bu insanlar daha düne kadar UBP'ye söverken şimdi bu hükümet gitmez demeye başladı. Sırayla gidelim;

Tamam anladık, UBP'yi yıkmak için üç parti iş birliği yaptı ve yıktı ve bu yıkım sonrasında CTP-UBP kurulamazdı, taban istemezdi, şuydu buydu. CTP-DP kuruldu hem de Ankara'ya rağmen. Neticede Ankara burada bir işgalci, üç verip üç yüz istiyorlar, bütün dertleri bizi asimile edip, burasını bir Hatay gibi bir yer yapmak. Değil mi?

Yani bu Ankara'nın hiçbir derdi yok, vakti de bol bizim üstümüzden keyif yapıyor. O nedenle barra Ankara demekte fayda var ve yine bu nedenle Ankara'nın hassasiyetlerinin, tavsiyelerinin bizim için herhangi bir önemi yok. Hele de Ankara bir konuda rahatsızlık duydu ve bunu bize iletti mi? Aman Allahım inadına ne lazımsa onu yapalım.

Usta; inatla bilmem ne yapan bilmem neyini yapar ancak! Ağzımı bozmayım şimdi burada gazete ilk günden toplatılmasın.

Dünkü yazım da yazdım ve sorguladım; neden UBP iktidarı varken her şey yolundaydı, maaş artışları veriliyordu, elektrik zammı yoktu, yatırımlar yoğun bir şekilde devam ediyordu, KKTC'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay sık sık gelip gidiyordu ve sürekli güzel gelişmelere gebeydi ülkemiz, ne oldu Reis ne oldu da her şey durdu?

Yahu çıksın biri söylesin bunu bize. CTP, DP'yi kucakladı ve kendi ipini çekti. Bu kadar basit.

Beşir bey KKTC'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle burada bugün, öncesinde geldi mi herhangi açılışlar haricindeki bir konuyla ilgili hayır, bir acı söz söylendi mi hayır..

Sadece bir uyarı yapıldı "Serdar Denktaş'la kurmayın bu hükümeti ilişkilerimiz donacak" dendi. Başka bir söz kullanıldı mı bakın yine soruyorum? Hayır!

İşte durum ortada! AK partinin CTP ile çok iyi ilişkileri olduğu bilinen bir gerçek, özellikle Talat döneminde başladı bu ilişkiler, peki ne oldu şimdi? DONDU!

Maaşların ödenip ödenmeyeceği belli değil, elektrik zammı ülkeyi o kadar bir gerdi ki sokaktaki her vatandaş "UBP olaydı böyle olmazdı" demeye başladı, evet bu CTP bunu dedirtmeye başladı vatandaşa.

Bin bereket versin Ankara hükümeti ile uyum içinde çalışan bir Maliye Bakanımız var yani aklına mukayyit ve bazı şeyler hala iyi gidiyor. Yoksa kendi başına buyruk bir maliye bakanı olsaydı, film çok kötüye saracaktı.

BÖYLE GİDER Mİ?

Evet en önemli soru da bu şimdi, böyle gider mi? Gitmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bu nasıl böyle gidebilir ki, mümkün mü bu? Zam yapıldı ve bu zam pek çok şeyi birlikte tetikleyecek, bu bir gerçek, Sunat Atun bunu geçtiğimiz gün çok net bir dille ifade etti, ee işten çıkarılacak olanlar, o da işin cabası.

Benzin pedalı basılı kalmış tır gibi hükümet iniş aşağı gidiyor, sonuç, dibe vuracak.

UBP-DP-TDP HÜKÜMETİNİN YOLU AÇILDI

En başından beri CTP-UBP hükümetinin kurulması gerektiğini savundum, hala daha da aynı noktadayım ama bu nasıl olacak? CTP'nin girmiş olduğu haleti ruhiye CTP'nin hükümetteki sonunu getiriyor ve yeni yılın başında UBP-DP-TDP hükümetinin kaçınılmaz olarak kurulmasını sağlayacak. Ve göreceksiniz halk da CTP'ye iyi gelsin diyecek.

Sen koltuğa oturur oturmaz zam hesabı yapmaya başlarsan, insan işten atma hesaplarına düşersen, seni oyun dışı bırakmanın planları hemen yapılır.

Umarım Hükümet daha doğrusu hükümetin CTP kanadı aklını başına toplar ve bu zamdan vazgeçer, insan işten atmaktan vazgeçer, Türkiye ilişkilerini düzeltme yoluna gider, gerçi Özkan bey bugün temennisini dile getirdi bir tür biat etti diye yorumlandı "Türkiye Cumhuriyeti devletiyle işbirliğinin ve kardeşliğin ilelebet devam etmesini istediklerini açıkladı".

Yani Özkan bey bunu ne diye ifade etme ihtiyacı hissetti ki anlamadım, bu böyle değil miydi? Bundan bir şüphe mi vardı ki bir UBP Başbakanı gibi konuştu. CTP biat eder mi hiç? Türkiye ile işbirliği ve kardeşlik CTP'nin felsefesine aykırı sözler. Hele hele AK Parti ile.

Tabii hangi CTP diye de eklemek lazım, biliyorsunuz CTP'de de iki ayrı grup var. Biri AK partiye uzak diğeri yakın.

Hükümet AK partiye ne kadar yakın Özkan bey?!

**************

DENKTAŞ'IN ZOR GÜNÜ

Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a, Başbakan Yardımcımız Serdar Denktaş bey eşlik ediyor KKTC'de bulunduğu süre içerisinde. Hani kimseden emir almam diyen Serdar bey. Doğrusu çok merak ediyorum o makam arabasında beraber gezerken Beşir bey ile ne konuşacaklar, neler anlatacaklar birbirlerine. Gerçekten merak ediyorum. Bence Serdar bey, Beşir beye kimseden emir almadığını söylemeli, öyle arkadan konuşmakla olmaz bu işler. Sanki birinin bize emir verdiği vardı.

****************

KUZEY KIBRIS POSTASI FARK GETİRECEK

Yazılı basında yeniden yer almak beni çok heyecanlandırıyor. Kuzey Kıbrıs Postası gazetesi bugün ilk yayını yaptı. Polat Alper'i ve tüm ekip arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Çok ciddi bir tirajla yola çıktık ve iyi bir ivme yaratacağımıza yürekten inanıyorum. Ciddi bir fark getirecek Kıbrıs Türk basınına. Çok deli dolu bir kadromuz var. iyi işlere imza atacağımza inanıyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.