Bu listeyi kimler dağıttı?!

Yayın Tarihi: 20/11/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
TDP Olağan genel kurulu geçtiğimiz Pazar yapıldı ve yeni başkan Cemal Özyiğit ile birlikte 48 yeni parti meclisi üyesi de seçildi. Tabii kaybedenlerde oldu ve bu kaybedenler önemli isimler olunca herkesi bir merak saldı. Konuyu araştırınca ortaya çok enterasan ve siyasi ahlaka uymayan bir durum çıktı.

TDP'de bir grup tarafından listeler dağıtılmış ve partilinin üzerine baskı kurularak bazı isimlerin seçim kaybetmesi ve parti meclisine girememesi sağlanmış. Örneğin TDP Genel Sekreter Yardımcısı Sami Dayıoğlu ile TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto.

Bildiğiniz gibi Sami Dayıoğlu'nun geçiş döneminde yaptığı bir de Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevi var. zaten bugün Kıbrıs Postası'nda ön sayfa da haberi çıktı.

Dün sabah da bir televizyon programında kendisini izleme fırsatı buldum. Adeta cebinden listeyi çıkardı ve salladı. Bu liste şu an Heryerde dolaşıyor bana da Mağusa'dan ulaştırıldı ancak dünkü köşe yazımda yayınlamaya fırsat bulamadım.

Liste de Turizm Bakanlığı da yapmış Mehmet Harmancı'nın adı başı çekiyor ve daha nice önemli isimler. Tabii bu listeyi kim ya da kimlerin dağıttığını bilmiyoruz. Harmancı'nın adı birinci sırada yer alınca birçok partili liste dağıtım işi içinde Mehmet Harmancı'nın olduğunu düşündü ve dün gün boyu bunun dedikodusunu yaptı. Harmancı'nın böyle çirkin bir işe tevessül edeceğine inanmıyorum ama herkes onu konuşuyor. Bu konuda bir açıklama yapması gerekecek.

Netice de birileri bu listeyi yapmış ve dağıtmış, tüm sosyal medya bu liste ile çalkalanıyor. Hal böyle de odlunca TDP'nin kongresine gölge düşmüş oluyor.

Bir başka kötü durum ise TDP'nin Pazar günkü kurultayının son derece sönük geçtiği yönünde. Katılan konuklarla birlikte toplam sayı iki yüzü geçmiyor..

ÖZYİĞİT SORUŞTURMA BAŞLATACAK MI?

TDP gibi tek sosyal demokrasiyi temsil eden bir partinin kurultayında döndüğü iddia edilen bu liste işini TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit'in araştırması ve bu konuda soruşturma başlatarak, siyasi ahlak dışı yapılan bu davranışı cezalandırması partililerce talep ediliyor.

Bir başka söylem ise partinin yıllardır önemli kurumlarında görev yapan kişilerin seçim kaybedip partiden atılma noktasına gelen kişilerin seçim kazanması arasında çelişkili durum.

Umarım TDP bu liste meselesinden yara almadan kurtulur, tabii Cemal başkan bu konuyla ilgili soruşturma başlatacak mı başlatmayacak mı bekleyip göreceğiz.

Öte yandan Cemal başkana yakın kadronun parti meclisine seçilmemesi nedeniyle Cemal başkanın önümüzdeki süreçte yalnız kalacağı gerçeği.

Çakıcı gitsin diyen grup iş başında anlaşılan..

*****************

DP KANADINA BÜTÇEDE PARA YOK

Eskiler öyle der değil mi? Pay edemiyorlar der; aynen şu an Hükümetin durumu da bu. Dünkü bütçe görüşmelerinde adete birbirine girdiler.Maliye Bakanı Mungan, Serdar Denktaş'ın kalem ve bütçe artışlarını net bir dille reddetti. Serdar bey bu işe hayli bozuldu ve en nihayet iki bakan toplantıyı terk etti. Peki nedir bu çekişmenin asıl nedeni ona bakalım.

İster inanın ister inanmayın ama Serdar Denktaş ile Ankara'nın arası hala açık. Siz açık değil, şeker lokumdurlar, buzlar eridi gibi manşetlere bakmayın, onlar yalan haber; Hükümetin DP kanadına bu bütçede para yok. Kaynakları da kısılabildiği kadar kısılacak, zaten Turizm bakanlığının para tutan fonları Maliye bakanlığının kontrolünde. Serdar bey bu fonları istediği gibi yönetemeyecek. İpler Maliye'nin elinde.

Görünen fotoğraf bu. Haa böyle olması doğru mu evet doğru; çünkü Hükümetin DP kanadı hiç kimseye hiçbir konuda güven vermiyor.

Yani bu fonlar su istimale açık. Bu nedenle CTP kanadı ipleri sıkıca tutuyor. Biraz da talimat öyle diyelim. Zaten kaç aylık ömrü kaldı DP'nin bu hükümette?

Siz sanıyorsanız ki yüzünüze beraber kızacaklar, enseye tokat atacaklar yanılırsınız. Her şey kibar kibar adabında olacak.

************

KAPTAN'DAN HÜKÜMETLE SAMİMİ POZLAR

15 Kasım kutlamalarında yan yana bir fotoğrafı çekilmiş KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile Başbakan Yorgancıoğlu'nun. Üyeleriniz tarafından hayli tartışıldı bu fotoğraf. Gerçi bana göre normal ve tartışılacak bir şeyi yok, gayet doğal doğal olmasına ama KTAMS'ı sosyal sorunlar karşısında daha sert ve uyarıcı bulamıyoruz diye de içime kurtlar düşüyor..

*************

SENNAROĞLU ÇOK TALİHSİZ BİR BAKAN

Yıllar önceki hükümette Tarım Bakanıydınız, Allahım bir kuraklık verdi ki dağ taş kurudu, memleket sizinle kavga etti. Şimdi de Enerji Bakanı oldunuz, sanki keramet varmış gibi, memleket yine sizinle kavga ediyor. Buna tam bir talihsizlik diyoruz biz. Size bir ihbar var onu vereyim bari bir el atın, netice de Gıda bakanısınız. Ülkeye gelen kuru baklagiller torbalarda geliyor ve bu birçok şirket tarafından paketleniyor. Evlerde ise kısa süre içinde bozuluyor, iddia o ki ülkeye gelen baklagillerin tüketim tarihleri geçmiş, bu nedenle kısa sürede bozuluyor. Bu işi bir araştırmalısınız. Kulak arkası yapmayın bu yazdığımı son derece de pahalı bu ürünler. Yine bir başka iddia ise konserve kutularının tarihlerinin sahte olduğu yönünde.

Hani Gıda bakasınız ya bakın konu buldum size, bana hep okurlardan geliyor bu şikayetler..

ÖZLÜ SÖZ:

Büyük bir milleti yönetmek küçük bir balık pişirmek gibidir; fazla kurcalarsanız mahvedersiniz.

Lao Tzu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.