CTP-UBP'den ilk gayri resmi görüşme mi?

Yayın Tarihi: 25/11/13 09:25
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Malum günlerdir gidişatın iyi olmadığını ve CTP'nin kendini toparlamaması halinde Ocak ayında UBP-DP-TDP Hükümetinin kurulacağını yazıyoruz. Bunda da son derece ciddiyim. Başbakan Yorgancıoğlu'nun "bakanlıklara soracağız ve ihtiyaca yönelik verilen yanıtlara göre bir düzenleme" yapacağız açıklamasına Ulaştırma Bakanı ve Demokrat Parti'nin yakın gelecekteki müstakbel Genel Başkanı Ahmet Kaşif önemli bir cevap verdi "benim 2012-2013'teki çalışanların hepsine ihtiyacım var" dedi.

Her iki parti arasında yaşanan bu sürtüşme fotoğrafa ilk baktığınızda haliyle size "bu hükümet fazla uzun sürmez yakında bozulur ve UBP-DP kurulur" u düşündürür. Bunu düşündürmesi de çok normaldir aslında çünkü gidişat o yöndedir.

Peki hani o çok konuşulan Ankara ne ister konusu var. Hatta hatta Beşir beyin adaya gelip ayrılmasının ardından bir gazetemiz "buzlar eridi" mahiyetinde ya da buna benzer bir manşet yaptı ve Serdar Denktaş'ı adeta kucakladı.

Ancak gelin görün ki işler hiç de öyle yansıtıldığı gibi değil.

ANKARA DENKTAŞ'IN DÖRT BAKANLIĞINDAN RAHATSIZ

Bazı güvenilir kaynaklardan edindiğim durumlara göre Ankara Hükümeti Serdar Denktaş'ın fonlarla donatılmış ve bünyesinde para barındıran dört bakanlık almasından hayli rahatsız. Tabii bu bir duyum, kimse çıkıp da size bunu doğrulamaz ama yalanlamaz da aynı zamanda.

Ancak geçtiğimiz hafta CTP ile DP'nin bütçe görüşmelerinde Allahın her günü kavga ettiğini ve özellikle DP kanadına bağlı bakanlıklara bütçe aktarmayı bir yana bırakın, olanları da kısma yönüne gittiğini, bundan ötürü her iki ortağın birbirine düştüğünü biliyoruz.

Bizim meslektaşlar pek bunu kaleme almadılar ancak hükümetin ciddi bir geçimsizlik sürecinde olduğunu anlamak için en basit göstergelerden biridir bu..

Bu ülkenin bütçesini kim düzenler, kim katkı yapar, kim ayakta tutar sorularının bir tane cevabı vardır. Bu cevabı bilenler, Demokrat Parti'nin Hükümetin üvey evladı muamelesi görmesinin en geride yatan nedenini de bileceklerdir.

Zira daha başında söylendi CTP'ye "kurma DP'yle" diye ama gelin görün ki CTP yanlış yaptı. DP ile hükümet demek, parasız tatile çıkmak gibi bir şey..

CTP-UBP YAKINLAŞMASI NE DURUMDA?

Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre geçtiğimiz günlerde her iki parti arasında bir temas yaşandı ve yıl bitmeden CTP-UBP hükümetinin kurulması her an gündeme gelebilir. Unutulmaması gereken bir başka konu daha var ki bugün 25 kasım ve daha 2013 yılının bitmesine kocaman 1 ay var. Siz bilir misiniz bu bir ayda tutun yeni parti kurmaktan, hükümet değişikliğine, tutun vekil geçişlerinden kadife darbelere her şey olur.

Yine bir başka önemli konu daha var ki yıl sonunu devirdikten sonra partisini terk eden DP'lilerin parti katkı payları yine DP'ye kalır, bu nedenle hiç şaşmayın 2013 bitmeden UBP'ye DP'den geçişler olursa.

Öte yandan yeniden CTP-UBP yakınlaşmasına değinecek olursak bana gelen bu bilgiyi ciddi anlamda araştırıyorum. Doğrulatmanın ötesinde size zaman, yer tarih dahi vereceğim. Okurlarımdan ben bir şey gizlemem.

Umut ederim en erken zamanda CTP-UBP hükümeti kurulur ve bu ülkeye her anlamda bir refah gelir.

KİM CUMHURBAŞKANI OLACAK?

Vallahi bu sorunun cevabı hala Ankara kimi istersedir. Benim gönlümde yatan adam Mustafa Akıncı'dır, keşke aday olsa ve kazansa. Talat'ı çok yıpranmış buldum kamuoyunda. Bu nedenle seçim kazanması öyle çok da kolay değil Talat'ın bu saatten sonra.

Neden mi? Eroğlu daha popüler olduğu için değil, Eroğlu daha iyi bir cumhurbaşkanı olduğu için de değil. Bu ülke de her zaman sağ oylar sol oylardan daha fazladır. Bu net bir gerçektir.

Yapılan açıklamalardan tutun da bölgesel gelişen olaylara kadar "gaz, su, petrol" bu işi yakın zamanda Eroğlu'na imzalatacaklar gibi bir hava var.

Bu yazdığımı hiç hafife almayın. Hatta hatta hepimiz AK Parti hükümetinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Talat'ı açıkça desteklediğini düşündük değil mi?

Eğer öyleyse ve AK partinin bu ülkede yaşayan Türkiye kökenli vatandaşlarının üzerinde ciddi etkisi varsa "Karpaz, Mağusa" ki var neden o zaman Eroğlu bu kesimden daha fazla oy aldı.

Bu beni birkaç gündür düşündürüyor. Bence siz de biraz düşünün.

Hem Talat'ın hem de Eroğlu'nun toplumda imaj yenilemeye ihtiyacı var.her ikisi de halktan uzak yaşıyor. Yani çarşılarda pazarlarda her ikisini de ben kahve içerken hiç görmedim.

Köy kahvesine gidip de kendi taraftarlarıyla kahve içmek iyi bir imaj değil.

Örneğin neden her iki devlet liderini de çarşıda alış veriş yaparken ya da markette sıra beklerken göremiyoruz, çok koptular halktan. Hele hele UBP'den tonla para kazanmış danışmanları var Derviş beyin, onlar da biraz fikir versin Reisi cumhurumuza. O işi de aleyhte görüşü olan biri olarak ben vermeyim…

Sonuç olarak bekleyelim görelim bakalım neler olacak… bir ay çoook uzun süre usta..

***************

BU FOTOĞRAF ÇOK ŞEY ANLATIYOR

Kıbrıs Postası'nın 12. Kuruluş yıldönümünde bu fotoğrafı kilitledim.Fotoğrafta Zorlu Töre'nin dışında bir de Kamu-İş Başkanı Sami Dilek var ve fotoğrafın bir ortak özelliği de fotoğraftakilerin hepsinin UBP'li olması. Zorlu beye soruyorum, UBP'ye geçiş ne zaman diye "2014'de geçeceğim" diyor. Şaka mı yaptı gerçek mi ben orasını bilemem. Ama kendinden konuşurken çok emindi….

***************

TDP'DE KRİTİK GÜN

TDP'nin bugün Parti MYK'sının şekilleneceği gün. Geçtiğimiz hafta Sami Dayıoğlu ile Mustafa Emiroğluları bende konuktu, oldukça ağır konuştular ancak bunları yazacak değilim bugün. TDP Genel Başkanı Özyiğit ile karşılaşıp konuştuk, netice de partinin daha iyi günlere gideceğine inanıyor. Bugün belirlenecek MYK yakın zamanda gerçekleşecek önemli değişikler açısından önemli. Bilmem anlatabildim mi? Bu arada Cemal başkan TDP'nin bazı gençlerini otel lobilerinde otururduğum sırada casinolara girerken görüyorum, uyarın bu çocukları, yazıktır.

***************

GÜNÜN SÖZÜ:

Demokrasilerde halk ,tüm yanlışları denedikten sonra doğru olanı bulur.

Winston Churchill

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.