"CTP muhalefette daha iyi" algısı

Yayın Tarihi: 28/11/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Sene 2009, kapatanın seyir defterinden. Halk CTP-ÖRP hükümetine kızgın da ne kızgın. CTP'yi bir kaşık su da fırsatını bulsa boğacak. Allahın her günü eylem var. elektriğe, akaryakıta ve tüm gıda maddelerine zamlar, fonlar, dükkanlara hacizler, yapılamayan artışlar, verilemeyen hayat pahalılığı ve dahası.

Ferdi beyin Ankara Hükümetiyle arası açık, hem de hayli açık. Tayyip beyin desteği ciddi anlamda kestiği günler. Ekonomik programın başarılı şekilde uygulanamadığı günler. Talat'ın bir eli hükümetin içinde, Ferdi bey kabineyi revize edememiş, Ferdi beyin doğru hamleleri atması engellenmiş, kabinedeki bazı bakanlar söz dinlemiyor, bazı bakanlar üzerinde rüşvet yedi iddiaları. Memlekette hükümete tam bir güvensizlik hakim. Turgay Avcı, Ankara ile arayı bulmakla meşgül.

Ve Ferdi bey bu duruma daha fazla dayanamayıp erken seçime gidiyor. UBP tek başına iktidar! Haa Ferdi bey Ogünleri bir anlatmaya başlasa, bugün kimse durduğu yerde duramaz. Ferdi beyin başbakanlık yapması bir mucize çünkü adamı hiç rahat bırakmadılar.

Gelelim bugüne . Özkan bey, evet bir şeyler yapmaya çalışıyor ama hükümet ortağı onu yakında boşamaya hazırlanmış, tam bir fikir ayrılığı var. noldu bu ikiliye, daha geçen gün sevişiyorlardı diye soruyorum ister istemez.

Dahası Özkan beyin Ankara ile arası açık, mesafeler büyük, diyaloglar zayıf. Bir cami açılışı oldu hükümetin tamamı ağız büktü. Mesele cami açılışında değil; isteyen gider isteyen gitmez, kimene. Adaya gelen sizin yakın partneriniz, kelime anlamıyla yoldaşınız Beşir bey.

Kelime anlamıyla bir devlet adamı!

Ankara ile hükümet arasında oluşan soğuk mesafenin faturası vatandaşa elektrik zammı olarak, yakıt, gaz ve gıda zammı olarak yansıdı. Kardeşim siz devrimci misiniz, kime karşı devrim yapacaksınız, Türkiye barra mı çekeceksiniz? İki devlet düzeyinde, eğilmeden, her şeye evet demeden, kendi prensiplerinizi de koruyarak yakınlaşmanın sürmesi gerekirken, AK Parti hükümeti ile aranızda dağlarca mesafeler.

Uygulanmayan bir protokol,haliyle ödenmeyen teşvikler, yarım kalma ihtimali yüksek yatırımlar, iptali için uğraşılan ihaleler.

Nereye varacak bu işin sonu?!

EYLEMLER BAŞLADI

59 sendika elektrik zammına karşı eylem gerçekleştiriyor. Bu daha başlangıç. Önceden olan eylemler sönük geçerdi. Öyle tahmin ediyorum ki bugünkü eylem hayli hareketli geçecek ve bunun arkası da gelecek.

Sendikalar uzun zamandır hamlaşmış futbolcu gibiydi ve yapılan eylemlerde eskiden Ankaraya sövülürdü, ancak şimdi CTP'ye sövülecek, tansiyon artacak ve CTP'de fos çıktı algısı yerleşecek. Buna benzer algıların CTP aleyhine yerleşmesi CTP'yi uzun yıllar hükümet etmekten uzağa itecektir.

Yani bu aklı başında CTP'liler görmüyor mu?

Yazının başında niye 2009'u örnek verdim? Özkan bey komutasındaki başı ayrı sonu ayrı yürüyen hükümet 2009 moduna çok erken girdi. Özkan bey ne kadar farkındadır bilmem ama Serdar Denktaş sindi ve oyunu çok iyi oynuyor. Yakında UBP-DP kahramanı olup çıkacak.

YORGANCIOĞLU:

Elektrik zammı zorunluydu, kurultay istihdamlarını hoş görmemiz mümkün değil, atılacaklar.

DENKTAŞ:

Elektrik zammını geri aldıracağız, kimse 366 kişiyi atamaz, vicdanım müsaade etmez.

Yanılmıyorsam hükümet ortağı her iki siyasi de. Yoksa birbirine gıcık giden iki siyasi mi? Yoksa UBP ile olmaz diyen CTP tabanına ve Başkanına atılan bir gol mu? Siz adını ne koyarsanız koyun.

Yorgancıoğlu ve CTP sert bir şekilde yıpranıyor. Serdar Denktaş ise yakında halk kahramanı olacak. Özkan beyi ayağa kalkıp alkışlamak lazım, CTP tabanını da ayağa kalkıp alkışlamak lazım.

DP'ye, Eroğlu'na ve Denktaş'a can kattıkları için. Yalansa yazdıklarım, Özkan bey çıksın açıklasın!

CTP içinde kavga yüzünden neredeyse Talat'ı partiden atmaya kadar gidecek bir grup var güçlenen. Aynen UBP'nin kendi kendine yaptığı gibi. Yalnız UBP yine iktidarın keyfini sürdü ve menfaat dağıttı, CTP bunu yapamadan gidecek ve hep akıllarda "CTP MUHALEFETTE DAHA İYİ" ALGISI YERLEŞECEK.

Bu algının yerleşmemesi için sıfır hatayla ve iyi ilişkilerle yola çıkılmalıydı.ancak bunun yerine zam, işten atma ve ilişkileri askıya almakla yola çıkıldı.

Sokaktaki vatandaş CTP Muhalefete daha çok yakışıyor algısına kapıldı bile. Kadrolarınızı çalıştırın ve durumunuzu düzeltin.

***************

OKULLARIN PANOSU KIRIK VE PARASI YOK

Devlet okullarının hali gelin görün ki içler acısı. Konusuna hakim olmayan ve olmamakla da haklı olan ancak bu görevi de kabul etmek ve istemekle hata eden bir Eğitim Bakanımız var. edindiğim bilgilere göre okullarda okutulan kitaplar çocuklarımız için uygun olmamakla beraber, Dürüst döneminde Türkiyeden getirilip sınıflara konulan elektronik kara tahtaların birçoğu kırık. Ve klasik olsa da okulların kırılan camını onaracak parası yok. Biliyorum Sn Arabacıoğlu eğitimden pek anlamıyor ama bakanlığın kadrosu iyi bir kadro, kolları sıvayım biraz iş yapsanız Sn Bakan. Yakında külliyetli genel grevler başlayacak.

***************

DENKTAŞ, ŞONYA'NIN KAÇMASINI MI BEKLEDİ

MYK toplantıları konusunda Demokrat Parti son zamanlarda ciddi disiplin sıkıntıları çekiyor. Partinin gençlerinden de bunu çok duyuyorum. Geçtiğimiz gün DP Genel Başkanı Serdar Denktaş oldukça geniş katılımlı bir MYK toplantısı yapmış. Bu toplantıda Genel Sekreter Bengü Şonya'nın yurt dışındayken yapılması birçok partilinin dikkatini çekmiş. Serdar bey neden Genel sekreterinin gelmesini beklemedi acaba?

************

GÜNÜN SÖZÜ:

Hayat bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye ayırır.

Paulo Coelho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları