UBP-DP yakında birbirine girecek

Yayın Tarihi: 05/12/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
CTP Kurultayında sona giderken kurultay ve sonrasını hepimiz merak ediyoruz. Hepimizin duyduğu, öğrendiği ve olması yüksek ihtimal muhtemel gelişmelerin her nasıl olacağını bilmesek de olacağından emin hepimiz yorum yapıyoruz.

Bunu yalnız biz gazeteciler yapmıyoruz haliyle tüm toplum yapıyor. En akılcı hükümet şekli olarak her ne kadar CTP-UBP düşünülse de önceki günkü yazımda UBP-DP için Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kolları sıvadığını ve çalıştığı kaleme almıştım.

Bu daha olası daha yakın bir ihtimal gibi görünse de UBP içinde bazı vekillerin bu tür bir koalisyona karşı çıktığını da sizlerle paylaşmıştım.

Geldiğimiz nokta da UBP ile DP arasında her an çok kötü bir kavga çıkabilir. Bu kavganın merkezindeki isim Hasan Taçoy.

UBP kanadından DP ye geçen Hasan Taçoy'un Ahmet Kaşif'le olan dostluğunu herkes biliyor. Magosa bölgesindeki örgüt kurma çalışmalarını hiç kaçırmayan Ahmet Kaşif'e Lefkoşa'da Hasan Taçoy yardımcı oluyor. Taçoy örgüt kurma çalışmalarında DP lefkoşa ilçe başkanından büyük destek görüyor. Birçok örgüt başkanından aldığım duyumlara göre DP Lefkoşa ilçe başkanı örgüt başkanlarına Hasan Taçoy ile temasa geçmelerini ve Hasan Taçoy'un önereceği isimleri mutlaka örgütlerine yazmaları için baskı yaptığını söylediler. Doğru değilse DP Lefkoşa ilçe başkanı bu yönde bir açıklama yapmalıdır.

DENKTAŞ'IN RAKİBİ KİM?

Bu durumda Magosa'da Kaşif, Lefkoşa'da Taçoy DP'nin geriye kalan örgütlerini ele geçirme gayreti içindedirler gibi bir hava var. Orijinal DP'liler bundan rahatsızlık duyarken, bu uğraşa Serdar Denktaş da tüzükte bazı kolaylıklar sağlayarak yardımcı olmaya çalışıyor. DP 'nin örgütleri deyim yerindeyse delik deşik ve kalbura dönmüş durumda. Örgütlerde birçok insan hem UBP üyesi hem DP üyesi. Bu nasıl iştir? Orijinal Demokrat Partililer kendi partilerinin kendi başkanları tarafından yabancılara ikram edilmesine daha ne kadar sessiz kalacaklar bilemem. Kaşif ve Taçoy yakınlaşan kurultay için kolları sıvadılar. Acaba aday Taçoy mu yoksa Kaşif mi?

DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy tüm UBP örgütlerini bir bir gezerek UBP'li delegeler ve üyeleri Demokrat Partiye katılmaları için ikna etmeye çalışıyor. Bazı UBP'li delegeleri ikna ettiği ve DP örgüt başkanlığına atadığı da bilinen bir geçek.

Ancak gelin görün ki birçok UBP'li delege de Taçoy'un "DP'ye gelin" çağrısını sert bir dille reddediyor. DP'ye katılın teklifine ret cevabı veren UBP'lilerin üzerine gitmeye devam eden Taçoy, UBP genel merkezinde rahatsızlık oluşturmuş durumda.

Taçoy'un Ocak ayında gerçekleşecek DP kurultayında sürpriz bir şekilde genel başkanlığına adaylık açıklayacağını duydum, üye yazma gayretinin buradan geldiği söyleniyor.bazı UBP'lileri ikna etmeyi başaran Taçoy'a "hayır" cevabı veren UBP'liler, Taçoy'u UBP Genel merkezine şikayet ediyorlar.

Dahası konu Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun gündemine gitmiş durumda.

Taçoy UBP'lilere "zaten yakında birleşeceğiz, benim damarlarımı kesseniz UBP akar, hükümetteyiz gelin" dediği iddiasını da duydum.

Netice olarak her siyasi kendi yolunu çizer ve uğraşır, buna ne diyebiliriz de UBP yakında DP'ye savaş açacak.

EROĞLU HANGİ YÜZLE UBP-DP İTTİFAKI KURACAK

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun oluşması muhtemel CTP-UBP hükümetinin önünü kesmek için UBP'li vekilleri sürekli aradığını daha önce yazmıştık. İrsen Küçük'ten kurtulma ve yeniden UBP'ye hakim olabilme ve deyim yerindeyse AK Parti hükümetine karşı savaş kazanma iç güdüsüyle UBP bölünmüş ve UG yaratılmıştı.

İşte bu nokta da UBP'liler UBP-DP-UG koalisyonuna pek de sıcak bakmıyorlar. Hasan Taçoy'un UBP'li delegeleri bir bir DP'ye geçirme çalışmaları bir yandan hararetli bir şekilde devam ederken Derviş bey hangi yüzle UBP'li vekillere "birlik olalım" çağrısı yapacak.

Bildiğim kadarıyla Derviş bey hala UBP'li, karşılarında bir UG grubu var ki yakında Serdar Denktaş'ın karşısına öyle ya da böyle aday çıkacaklar ve DP'nin kendi tabanında desteğini alacaklar, malum Serdar Başkana tepki büyük.

Anlayacağınız iki partinin yakında tutuşacağı kavganın ortasında kalacak Cumhurbaşkanımız ve UBP'li delegelerin DP'ye geçmesini engellemezse en sonunda DP kanadından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak.

Sonuç Derviş beyin bu işe acilen müdahale etmesi gerekiyor tabii hala UBP'nin Cumhurbaşkanı adayıysa…

*********************

HÜKÜMETE KTAMS'DAN TEPKİ YOK

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun yapmak zorunda olduğu için hayata geçirdiğini iddia ettiği elektrik zammına CTP'ye yakın sendikalar hariç tüm sendikalar tepki veriyor. Önceki gün KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan'ın kısa bir basın açıklaması oldu ama sanki bu topluma ayıp olmasın şeklinde yapılmış gibi oldu. Yani şimdi koskocaman KTAMS, UBP iktidarda olsaydı yıkardı o başbakanlığı açık söyleyim. Sn Kaptan Hürrem Tulga'yı ve diğer mevkidaşlarınızı yalnız bıraktığınız konuşuluyor..

*************

FELLAHOĞLU BİR ASFALT DÖKEMEDİ

Şimdi diyeceksiniz ki LTB Başkanı Fellahoğlu'nun parası vardı da yapmadı mı; adam maaşları ödeyemiyor. Peki aday olurken bu gerçeği bilmiyor muydu başkanımız? Biliyordu. Lefkoşa'nın ne yazık ki yolları olabileceğinden çok kötü hale geldi, birçok okurum iki kelam olsun yaz bir şey değişmeyecek ama sen yine de yaz dediği için kaleme aldım. Bir yama asfaltı bile dökemediniz Kadri başkan, bu Lefkoşalıya dert oldu, benden söylemesi.

*****************

GÜNÜN SÖZÜ:

"Hayat küçük şeylerden oluşur. Eğer sen seversen büyük olurlar.

Osho

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları