Koalisyon değişikliği bekleniyor

Yayın Tarihi: 13/12/13 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün geçtiğimiz gün mecliste yaptığı konuşma beni çok eskilere götürdü. Yıllar önce UBP-TKP hükümeti vardı. Dönemin başbakanı Derviş Eroğlu o kadar çok yanlış yapmış ve acı reçete uygulamıştı ki hükümet adına bunları savunmak dönemin başbakan yardımcısı Mustafa Akıncı'ya kalmıştı. Haliyle de o dönem yıpranan Derviş bey değil Mustafa bey olmuştu.

Tabii ki her hükümet kendince kararlar alır ve bunları uygulamak zorunda kalır. Kendilerine göre de haklı yanları vardır elbette.

Özgürgün'ün Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamaya gelecek olursak " CTP hükümette adeta yalnız kaldı, ortağınız Demokrat Partiyi göremiyorum" demişti.

Son derece de haklıydı Hüseyin bey. Olup bitenden sanki de tek başına iktidarmış gibi Özkan bey ve partisi CTP sorumluymuş gibi hareket ediyorlar.

CTP'NİN DP DİYE BİR YÜKÜ VAR

Farkındaysanız DP'nin hiçbir konuda bir açıklaması yok. Sorunların çözümüyle ilgili de yok. Bakanların hepsi sessiz hem de haddinden fazla sessiz.

Olup biten ya da olması gerekenlerin hepsi Özkan beyin boynunda asılı. Böyle koalisyon hükümeti mi olur? Adeta CTP'nin sırtında taşıdığı bir yük misali Demokrat Parti.

Üstelik de hükümet kurulalı dün bir bugün iki. Eğer bu hükümet uzun yıllar birlikte çalışmayı hedefliyorlarsa vay hallerine, nasıl olacak nasıl yapacaklar doğrusu herkes gibi bende merak ediyorum.

Önceki yazılarımda da kaleme almıştım, CTP-DP ikilisinin koalisyon işlerinde geçmiş hükümet dönemlerinde de başarılı olamadıklarını, yaptıkları evliliklerin çok kısa sürdüğünü geniş geniş anlatmıştım.

Serdar beyin memlekete geldiği yok, 2014 de yeni havayolu kurulacak diye açıklamalar var. bu kimin hava yolu olacak, nasıl kurulacak, kime faydası ne şekilde olacak, bunlar hep muamma. Kulağıma gelenler var ama onları zamanı gelince kaleme alırız. Henüz erken.

KOALİSYON DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENİYOR

Evet bu beklenti hala devam ediyor. CTP-DP ikilisinin kamuoyuna verdiği güvensizlik izlenimi ve CTP'nin her türlü zorluk karşısında DP tarafından yalnız bırakılışı hükümetteki değişikliği zaruri kılıyor. İster dışarıdan bakın ister içerden mevcut hükümetin uzun yıllar devam edeceğine dair bir his doğuyor mu içinize?

Dahası Serdar Denktaş'ın oldukça nadir meclise gelmeleri ve bütçe görüşmelerinde Özkan Yorgancıoğlu'nu yalnız bırakmaları size neyi haber veriyor?

Hep bunları bir araya koyup düşündüğümüzde ya barış yanlışı bir UBP ile CTP koalisyon kuracak ya da Derviş beyin katıksız himayesinde bir UBP ile DP koalisyonu kurulacak.

CTP hala zaman varken taban olarak daha geniş ve her kesimle uyumlu bir hükümet arayışına girmeli.

Var mı başka yolu? Bir gerçek var ki kötü başlandı ve kötü gidiyor…

*************

KTAMS HÜKÜMETE DİŞİNİ GÖSTERDİ

En nihayet KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan CTP sempatizanı yapısını bir yana bırakıp CTP-DP hükümetine dişini gösterdi ve pazartesi günü için grev açıkladı. Tabii bu bir uyarı grevi. Öyle umarım ki Kaptan sendikal mücadelesini sonuna kadar ciddi bir şekilde versin. Sanırım ki Kaptan bu sefer ciddi bir sendikacılık örneği sergileyecek.. Gözlerimiz Yakup başkanı ve HÜR-İŞ'i arıyor…

*************

ARABACIOĞLU CUMA'YI DA TATİL VERMELİ

Eğitim Bakanı Arabacıoğlu aniden bastıran sert kış koşullarına, alışık olmayan çocuklarımızı düşünerek Perşembe gününü tatil verdi, doğru da yaptı. Cuma günü de tatil vermelisiniz. Bu çocuklar hasta olursa bir hafta okula gidemezler. Ne biçim soğuk yaptıysa öyle..

************

GÜNÜN SÖZÜ

''Aynı günde dört mevsime şahit olmak gibi bir şey bu. Önce özlüyor, sonra ağlıyor, akşamları küsüyor, geceleri çok seviyorum"

Özdemir Asaf

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.