Eee şonya aday mı şimdi?

Yayın Tarihi: 17/12/13 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Merakla oturdum DP Parti Meclisinde ne olacağını bekliyorum. Meslektaşım Canan Onurer'le de bir yandan yazışıyoruz Canan ne olup bittiğini anlatmaya çalışıyor, sanırım o da benim gibi şoklarını yaşamıştır dün gece ki parti meclisinde. Derken salondaki birçok DP'liden de mesaj geldi telefonuma. Herkes şoklarını yaşıyordu adeta. Bir hafta önce birbirini vurma noktasına gelen Genel Başkan ile Genel Sekreter birbirlerine iltifatlar düzüyor, özür diliyor ve dahası.

Güzel mi? güzel tabii, keşke hep böyle olsa, her iki siyasinin de arası aylardır gergin hem ne gergin. Birbirlerine konuşmuyorlar dahi. Eğer barıştılarsa bundan daha güzel bir haber yok. Demokrat Parti'nin daha iyi günlere gitmesi için birlikte çalışacaklarsa , bunun partiden önce ülkeye faydası olur.

Ancak Serdar Denktaş'a parti içinde doğan tepkilerin adresi olmuştu Bengü Şonya, şimdi ne olacak? Şonya, Denktaş'ı değiştirmek isteyen yüzlerce üyenin bir anda kahramanı ve adresi olmuştu. Şonya "derslerimi çıkardım, DP'lileri kırdıysam özür dilerim" diyerek ve genel başkana omuz vererek o kitleyi terk etmiş mi oldu?

Yoksa biz fotoğrafı şu an yanlış mı okuyoruz. Daha da önemlisi Şonya aday olacak mı? canan bu soruyu da sormuş "o sonraki iş" demiş Şonya. Bence bu saatten sonra aday olmaz, olması pek mümkün gibi gözükmemekle birlikte artık olası değil çünkü tüm basın önünde ve parti meclisi, önünde genel başkanla barış imzaladılar. Şimdi Şonya çıkıp da "Serdar şöyle Serdar böyle" diyemez delegesine.

Madem ki birbirinizden özür dileyip barışacaktınız ne diye bu kadar rezilliğe döküldü bu iş.

Serdar bey Kaşif grubuna yani Anti Şonyacılara ne diyecek, Bengü bey de Anti Serdar ve Anti Kaşifçi DP'lilere ne diyecek?

Benim en çok merak ettiğim bu. Bir de unutmadan karpuz da kestiniz mi?

****************

KAŞİF DE ADAYLIK AÇIKLAR MI?

Bir ülke de iç savaş varsa mutlaka bu iç savaşı iyi değerlendirenler olur. Demokrat Parti'nin de şu an yaşadığı bir iç savaş başkan ile genel sekreter arasında bu iç savaş devam ede dursun ; Ahmet Kaşif her an adaylığını açıklamaya hazır bekliyor.

Ne kadar farkındasınız bilmem ama Serdar Denktaş'ın yanında sadece Mustafa Arabacıoğlu ile Fikri Ataoğlu var, geriye kalan vekillerin hepsi Kaşif'in yanında olan vekiller. Olası bir kurultayda bu vekillerin Denktaş'ı desteklemeyecekleri gün gibi açık.

*****************

MÜNÜR ÖZTÜRK'ÜN SÖYLEDİKLERİ

Demokrat Parti Gençlik kolları eski başkanı dostum Münür Öztürk'ün dün yaptığı açıklamayı okudum. Serdar Denktaş'ı tek adam olmakla suçladı. Bu tanımlama hepimizin alışık olduğu bir tanımlama ama açıklamanın sonunda bir kullandığı ifade tüylerimi diken diken etti. " DP-UG Parti Meclisi'nde, sonucun demokratik olması için oylamanın kapalı yapılmasını ve salona PM Üyesi olmayanların alınmamasını arzu ederim" dedi Münür. Ne demek istedi acaba? Yani salonda oylama olursa kapalı olsun ve PM üyesi olmayanlar oy kullanmasın dedi. Bu ne demek biliyor musunuz: "Serdar Denktaş oy kullanma işlemine hile karıştırıp PM üyesi olmayanlara oy kullandırttırabilir" demek. Uzun yıllar Serdar Denktaş ile çalışan bir genç söylüyor bunu, verdiği emeğin vefasını alamayan ve siyaseti bırakma noktasına gelen bir genç diyor bunu. Herkes haksız ama Serdar başkan haklı işte yine de..

***************

EROĞLU İLE DAVUTOĞLU YAKINLAŞMASI

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan iğle arasını düzeltebilmek için yoğun bir uğraş veriyormuş. Derviş beyin, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile yakınlaşmasını sağlayan ve Ankara da Derviş bey lehine lobi yapan 2002 yılından önce KKTC'de büyükelçilik yapmış üst düzey bir diplomat yoğun bir uğraş veriyormuş. Yakınlaşsın tabii Cumhurbaşkanımız ile Sn Erdoğan, buna karşı değiliz, aksine destekleriz de ama bu çabalar pek faydalı olmuyor bilginizde olsun.

***************

YORGANCIOĞLU'NA ANKARA'DAN RANDEVU YOK

Biz sanıyoruz ki Başbakan Yorgancıoğlu, Türki,ye Başbakanı Erdoğan ile mesafeli duruyor ve görüşmüyor. Yine güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, Özkan bey Tayyip beyden görüşmek için randevu talep etti ancak bu konuda Tayyip bey henüz Özkan beye randevu vermiş değil. Yani öyle sandığınız gibi Özkan beyin görüşmediği, görüşme istemediği falan yok. Dahası, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile de sandığınızdan fazla hukuku var.

***************

GÜNÜN SÖZÜ:

Körlerle sağırlar birbirini ağırlar.

Anonim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.