"Adayım"

Yayın Tarihi: 18/12/13 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Demokrat Parti Meclisinde önceki akşam Serdar Denktaş ile Bengü Şonya'nın ciddi anlamda kavgalıyken basın önünde barışmaları Şonya'ya ciddi anlamda destek verenlerin tepkisine neden oldu.

Ancak Şonya önceki akşam Ali Baturay'ın programına konuk olup tüm gelişmeleri anlatınca ortam rahatladı. Programı bende izledim ve Şonya'nın rahatsız olduğu noktadan hiç uzakta olmadığını ve pozisyonunu koruduğunu anladım.

Şonya ile dün telefonda konuştuk. Programı izlediğimi ve konuları daha iyi idrak ettiğimi anlattım kendisine. Şonya da düşüncelerinde hiçbir değişiklik olmadığını, aynı yerde olduğunu ancak partide huzurun ve birliğin son derece önemli olduğunu anlattı bana.

Aday mısınız diye sordum, çekilme durumunuz var mı diye sordum "adayım" dedi.

Bu son derece önemli bir değerlendirmeydi benim içim.

Bengü Şonya'yı yıllardır tanırım, ilginç prensipleri olan, ilginç huyları olan, çalışmaktan ve uğraşmaktan yorulmayan ve en önemlisi sözünden dönmeyen bir yapısı vardır. Şonya'nın karakteri budur.

Bir başka önemli özelliği ise tutamayacağı sözleri vermemesidir. Örneğin Serdar Denktaş'ın ise en önemli özelliği verdiği sözleri tutmaması hepimizin bildiği gibi.

Bu nokta da şu an Demokrat partinin iki adayı var, en azından şimdilik iki adayı var. başka bir aday çıkar mı bilemeyiz ama çıkacağını pek tahmin etmiyorum.

Klasik olarak ve Kıbrıs şartlarında ocak ayında gerçekleşecek olan DP kurultayını Serdar Denktaş'ın kazanmasını beklemeliyiz. İktidarda oluşu Başbakan Yardımcısı olması ve menfaat dağıtacak olması, hep bunları göz önünde bulundurduğumuzda Serdar Denktaş'ın kazanmasını beklemeliyiz.

DP'DE YAŞANAN VE GİZLENEN GERÇEKLER NELER?

Birçok kez kaleme aldım ama yeri gelmişken bir daha yer vermem gerekiyor. Demokrat Parti'nin iktidarda olmasının Demokrat Parti'ye hiçbir katkısı ve faydası olmadı. Serdar Denktaş dört bakanlık almasına karşın hiçbir partilisine menfaat dağıtamadı. Resmi olmayan yollardan atadığı ve imza yetkisi verdiği kişiler haricinde resmi olan hiçbir ataması yok.

Çevre bakanlığına baktığımız zaman ise Ahmet Kaşif'in akrabalarının yerleştirildiğini görüyoruz. Bunun dışında Demokrat partililerin aldığı vaatler ve sözler havada kaldı.

Siz DP-UG bir partidir ayrı gayrı yoktur denildiğine bakmayın; UG'liler çoktan DP'lilerin yerini aldılar ve Serdar Denktaş'ın buna ses çıkarmaması ve rıza göstermesi tüm DP'lileri Serdar Başkana düşman yapmış durumda.

Zaten Serdar beyin Şonya'yı görevden alamamasının ve barışma önermesinin altında yatan yegane sebep budur. Serdar Denktaş Pazar günü öğleden sonra Mağusa başta olmak üzere birçok yeri gezmiş ve nabız yoklamıştır. Parti tabanında ve ilçelerinde Şonya'yı savunan bir yapı görünce ve ciddi tepki alınca geri adım atmak zorunda kalmıştır.

Öyle sanıyorum ki tüzük kurultayı gecesinde de yaptığı konuşma külliyen bir rolden ibaretti.

Yani işin özeti Demokrat Parti de eski yıllarda olduğu gibi Serdar Denktaş'a ve bu soy isme herhangi bir sempati kalmamıştır aksine Serdar Denktaş yüzünden ciddi bir anti pati vardır. Merhum Denktaş beyin bu ülkeye yaptığı hizmetleri ve kattığı değerleri bambaşka bir yere korum. Herkes merhum Denktaş beye inanılmaz bir saygı duyar ve şapka çıkarır ancak ne yazık ki bu başarı Denktaş beyden sonra sürdürülememiştir.

Ocak kurultayında ben Şonya'ya şans veriyorum, Şonya'yı sevdiğimden ve değerli bulduğumdan ötürü değil bu şans, Serdar Denktaş'a duyulan öfkenin ve tepkinin varlığını çıplak gözle gördüğümden.

***************

TAÇOY ADAY DA TÖRE NİYE DEĞİL?

UBP hükümeti döneminde hem Hasan Taçoy hem de Zorlu Töre bakanlık yapmış iki siyasi. Şimdi her ikisi de DP çatısı altında. Bir bakıyorsunuz Taçoy makam peşinde koşturan, genel sekreter ya da genel başkan olmak isteyen biri olarak dururken Zorlu Töre daha prensip sahibi adabı ve edebiyle duruyor. Açıkçası Töre'yi takdir ediyorum. Her ikisi de bakanlık yapmıştı dedik ya her ikisinin de bakanlık yaptığı döneme baktığımızda biri KTHY'ye verdiği zararla diğeri ise Tarım sektörüne yaptığı katkılarla hatırlanıyor. Yani soruyorum neden Taçoy DP-UG genel sekreterliğine aday da duruşuyla ve kaliteli kimliğiyle Töre aday değil. bence Töre'nin de aday olması lazım. Aday olması halinde Töre'nin kazanacağına ben eminim.

***************

DP İLÇE BAŞKANI BEYSAN İSTİFASINI SUNDU MU?

Güvenilir kaynaklardan edindiğim aldığım bilgilere göre DP Lefkoşa İlçe Başkanı Ozan Beysan, Serdar Denktaş ile ters düşmesinden ötürü dün akşam saatlerinde istifasını Genel Başkan Serdar Denktaş'a sundu. Umarım bu istifa doğru değildir. Ozan beyi tanırım çok kıymetli ve sahip çıkılması gereken bir isimdir. Konuyla ilgili Ozan beyi ardımsa da kendisine ulaşamadım. Eğer istifa etmediyse bana ulaşmasını ve söylemesinden memnuniyet duyarım.

*******************

SERDAROĞLU UBP'Lİ Mİ OLUYOR?

DP-UG Girne vekili Ergün Serdaroğlu iki UBP'linin ortasına oturup bir dilek tutmuş. Tahsin bey ile Ersin bey Ergün beyi kucaklamışlar. Öğrendiğime göre Ergün bey iki UBP'li arasında kalınca UBP'li olmayı dilemiş. Yakında kabul olur inşallah.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Ben mükemmel değilim ve olmak zorunda da değilim! Parmağın ile beni işaret etmeden önce ellerinin temiz olduğundan emin ol... - Bob Marley

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.