Denktaş atılmalarına onay mı verdi?

Yayın Tarihi: 26/12/13 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
Bazen söze nereden başlayacağınızı bilemezsiniz. Ben aynen bu tarif ettiğim sıkıntıyı çekiyorum şu an. Önceki akşam Kıbrıs Genç TV'deki stüdyo konuğum Hür-İş Federasyonu Başkanı Yakup Latifoğlu'ydu. Oldukça iyi bir program yaptık, rakibimiz de Sim TV'de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'ydu.

Öyle sanıyorum ki biz ondan fazla izlendik. Asgari ücretin tespiti konusunda işçi tarafını temsil ettiği için konuk çağırmıştım Yakup başkanı. Asgari ücreti konuşacak değilim bu yazımda. İyi kötü bir yere bağlanacak netice de açıkçası ben iyi bir asgari ücret kararı çıkmayacağını düşünüyorum ama bekleyip göreceğiz.

Gelelim asıl konumuza. Başbakan Yorgancıoğlu önceki gece katıldığı programda UBP'nin istihdam ettiği 366 kişiyi ki bu sayının 500 olduğunu biliyoruz ama 130 civarındakiler Demokrat Partinin koruması altında, 366 kişinin işten atılacağını duyurdu. Bizim programa adeta mesaj yağıyor.

Bunu öğrenen Latifoğlu, dosyasını açtı ve bombayı patlattı "bakınız, bu insanlar partizanlıkla işe alındı diye işten atılacaklar ama CTP'nin hükümet olarak 2014 yılında bütçesine 7 milyon lira geçici istihdam için para ayırdığını size açıklayım. İşte belgesi. Bu bütçe onaylanmış bulunuyor. Peki bu partizanlık değil mi? CTP hükümet programına artık geçici istihdam yapılmayacağını koydu, bunu Maliye Bakanı Mungan da açıkladı. Ne oldu bu söze? Seçim programlarına da hayatı ucuzlatacaklarını, asgari ücreti daha iyi noktaya taşıyacaklarını, zam yapmayacaklarını, emeğin değerini vereceklerini yazmışlardı" dedi ve bu söylediklerini kaynak göstererek okudu.

GERÇEKTEN KAVGA ÇIKTI MI?

Derken dün gündeme Bakanlar kurulunda çıktığı iddia edilen kavga damgasını vurdu. İddiaya göre Serdar Denktaş ile Özkan Yorgancıoğlu ve diğer kabine üyeleri arasında yaşanan kavga da, Serdar bey Başbakan Yorgancıoğlu'nun işten atılacağını söylediği 366 kişiye sahip çıktı. Serdar bey de rest çekti ve hükümeti bozmakla tehdit etti.

Bu resmi bir bilgi değil sadece dışarıya sızan bir iddia. Her nereden nasıl çıktıysa bu iddia tüm ülke de hükümet bugün bozuluyor etkisi yaptı.

EROĞLU HÜKÜMETİ BOZ DEDİ Mİ?

Bir başka iddia ise Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Serdar Denktaş'ı arayarak 366 kişiyi işten atmaya kararlıysa Yorgancıoğlu hükümeti boz ve UBP ile kur demiş.

Bu nokta da Derviş beyin bunu dediğine inanırım, çünkü bir evvelden Derviş bey UBP-DP koalisyonunu istiyor.

DENKTAŞ ATILMALARINA ONAY MI VERDİ?

Sonrasında gözler bakanlar kurulu çıkışına çevrildi, dışarıda önemli sayıda işten atılacak UBP'liler eylem yapıyor ve Serdar Denktaş'tan medet umuyorlar.

Serdar beyin "366 UBP'liye hiçbir şekilde işten atılmayacaklarına karşın söz verdiğini biliyoruz. Buna izin vermeyeceğim dediğini de biliyoruz".

Bakanlar kurulu sonrasında bu konuyla ilgili hiç kimse ses vermedi.

Akşam saatlerine doğru hem DP hem de UBP içinden bilgiler ulaştı ki Serdar Denktaş hiçbir şekilde hükümeti bozmayacak ve söz konusu 366 kişinin işten atılmasına seyirci kalacak. Akşam üstü bu bilgi yayıldı her tarafa.

Eğer gerçeklik payı olmasaydı mutlaka Serdar Denktaş çıkar ve bu yönde basına bir açıklama yapardı. "eğer atılırlarsa hükümeti bozarım" derdi.

Böyle bir açıklama henüz Serdar beyden çıkmadı.

NEREDE ŞU GERÇEK UBP'Lİ UG'LİLER?

Şimdi bunu sormak hasıl oldu. UG kanadında yer alan ve Derviş Eroğlu'nun desteği ile seçilen ve UBP'li olduklarını her fırsatta söyleyen vekil grubu bakalım napacak? Doğrusu çok merak ediyorum.

Örneğin Ahmet Kaşif'e bakanlık koltuğu tatlı gelecek mi? Yoksa basar istifamı UBP'ye dönerim de attırmam UBP'lileri mi diyecek.

EROĞLU NE YAPACAK?

Serdar Denktaş'ın artık Derviş beyi dinlemediğini dün yazmıştık. 1 yıl sonra gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Derviş bey nasıl seçilecek? Şu an DP'nin dahi içini boşaltacak iradeye sahip biri olarak Derviş bey, Denktaş'ın hükümeti bozup da UBP ile işbirliğine gitmemesi halinde pasif mi kalacak, yoksa kılıcı indirecek mi?

Hep bunlar yakında cevap bulacak ve yakın geleceği etkileyecek önemli sorular.

YORGANCIOĞLU'NU DA ÇOK ZOR VE BOL EYLEMLİ GÜNLER BEKLİYOR

Başbakan Yorgancıoğlu'nba gelince O da kendi partisinde kahraman olmak istiyor o nedenle bu 366 kişiyi işten atacak. Hükümet devam etse dahi Özkan bey de kötü yönetiminden sorumlu olacak hep ve bu sorularla hep yüzleşecek.

  • Seçim bildirgenizde hayatı ucuzlatacağınızı yazmıştınız, elektrik, gaz ve gıda maddelerine yapılan ve yapılmakta olan zamları nasıl izah edeceksiniz. Hem de göreve gelir gelmez.

  • UBP'nin partizanca istihdam ettiği 500 kişinin 366'sını işten atmaya karar verdiniz ve 7 milyonluk bir para ayırdınız geçici istihdamlar için, hani geçici istihdam yapılmayacaktı?

  • Yapacağınız istihdamları partizanca ve şahsi menfaatini korumak adına yapacağınız algısı yerleşirken, işten atmayı planladığınız ve onların da başbakanı olduğunuzu unuttuğunuz 366 kişinin vebali nereye gidecek?

  • Velev ki hükümet programına yazdığınız ve artık geçici istihdam yok diye bunu basınla paylaşan Maliye Bakanınız Mungan'ın açıklamaları hala dururken her yurttaşa eşit ve ahlaki duruşunuzu nasıl muhafaza edeceksiniz?

  • Asgari ücreti yukarı çekemezken, hayati alanlara pervasızca yaptığınız zamlarla CTP'ye 2009'u çok yakın zamanda yeniden yaşatacağınız ve başarısız bir başbakan olarak tarihteki yerinizi alacağınızı ara sıra düşünüyor musunuz?

  • CTP'yi soktuğunuz bu başarısızlık trendinin içerisinde yakında gerçekleşecek yerel seçimler de ve sonrasında ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız kılacağınızın farkında mısınız?

  • Eğer ben yaparım istihdamımı gelecek üç yılda halk ahmaktır unutur diyorsanız, Soyer Hükümetinin yaptığı binlerce istihdama rağmen 25 vekilden 15 vekille hükümeti terk ettiğini sizlere hatırlatırım.

Bu yazdıklarımı sakin bir ortamda okuyun Özkan bey, bir daha okuyun ve bazı kritik kararlardan dönün, bazı önemli adımlar atın. Sadece zam yapan, işten atan ve CTP'yi değil kendi tarafında olanları ödüllendiren bir algı yaratan başbakan olmaktan kurtulun. Sizi tanırım yapınız kırılgandır ama eski yıllarda oturup sohbet ettiğimiz, kahve içtiğimiz bir gazeteci dostunuz olarak bu tavsiyelerime kulak verin.

Sizi birileri çok yanlış yönlendiriyor.

******************

AHMET DERYA'NIN EN SEVDİĞİ AK PARTLİ VEKİL BAKAN OLDU

CTP Kurultayı'nda Ahmet Derya'nın AK parti hükümetine karşın yaptığı şiddetli ve sert konuşma hala akıllarda duruyor. Kurultay günü salonda AK Parti'yi temsilen Mahir Ünal bey de bulunuyordu ve Mahir beye bakarak bu sert konuşmaları yaptı Sn Derya. Gelin görün ki Mahir Ünal yeni kabine de Kültür ve Turizm Bakanı oldu ve artık CTP hükümetiyle birlikte çalışacak yeri geldiğinde. Anlaşılan şans Ahmet Derya, Mahir beye şans getirmiş.

**************

GÜNÜN SÖZÜ "işten atılacak 366 kişiye"

ELDEN GELEN ÖĞÜN OLMAZ O DA VAKTİNDE BULUNMAZ

ANONİM

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları