DP, hükümetten çekiliyor

Yayın Tarihi: 30/12/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Cuma günkü yazımda hükümetin bozulmasının an meselesi olduğunu yanmıştım. Yazının başlığını atarken durmadan çalan telefonum her çalışında beni daha da tedirgin etmişti. Koca yazıyı bitirdikten sonra birinin bana hükümet bozuldu demesinden korkmuştum. Sizin bir çırpıda göz attığınız yazıyı araştırmadan ve uğraşmadan yaratamıyoruz çoğu zaman biz. Yazmak kolaydır da doğru yazmak zaman alır.

Netice itibarıyla hafta sonu nasıl geçecek diye merak ettim, hafta sonu hükümet biter mi diye düşündüm. Cuma yayınlanacak yazıyı Perşembe gece servis ettikten sonra her gazeteci gibi bende telsizleri açtım.

UBP-DP "5-5" ANLAŞTI

İlk gayri resmi görüşme Cuma gecesi UBP ile DP arasında gerçekleşti, oldukça uzun bir görüşme oldu bu. Demokrat Parti kanadından bana ulaşan bilgiler arasında " 5-5 bakanlık ve dönüşümlü başbakanlık var. ilk iki yıl UBP sonraki iki yıl DP'de olacak başbakanlık". Bu konuda UBP-DP kanadı başarılı bir ön görüşme yaptı.

CTP-DP GÖRÜŞMESİ BAŞARISIZ OLDU

Öte yandan dün sabah Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Denktaş bir araya geldi. Gerçekleşen görüşme başarısız oldu. Her iki bilgi de DP içinde ki en güvenilir kaynaklarımdan bana aktarıldı. Sonrasında ben bu bilgileri UBP ve CTP içindeki kaynaklarımdan da teyit ettim.

DP BUGÜN GRUBUNU TOPLUYOR

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş bugün öğle saatlerinde Demokrat Parti meclisini toplayarak UBP ile hükümet kurmayı onaylayacak. UG Lefkoşa vekili Hasan Taçoy dışında UBP-DP hükümetine karşı çıkan olmadığını öğrendim. Ancak bir başka kaynak da UBP ile hükümet kurulmasına tepki olduğunu bana aktardı.

Ancak öyle görüyorum ki bu saatten sonra UBP-DP koalisyonunun kurulmaması için herhangi bir engel kalmış değil.

TDP HÜKÜMET DIŞINDA

Sağlıklı bir sayı için üçlü koalisyon olabileceği en başta konuşulmuştu, en başta derken geçtiğimiz Cuma gününü kastediyorum; hatta Cuma gecesi yapılan görüşmede "4-4-2" zikredildi sonrasında bundan vazgeçildi ve "5-5" sayısına odaklanıldı.

Şimdilik bana ulaşan bilgi TDP'nin hükümet dışında tutulduğu yönünde. Dahil dahi edilse olası bir koalisyona TDP Genel Başkanı Özyiğit'in sıcak bakmadığını duymuştum birkaç kez.

Umarım yeni hükümet Ankara Hükümeti ile uyum içinde, yapılan zamları geri alan ve halkın refahını iş ola değil ciddi anlamda düşünen bir anlayışa sahip olur.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim ; CTP-DP hükümetinin bozulmasının asıl nedeninin hiçbir şekilde işten durdurulacak 366 kişi olmadığını dikkat edilmesi gereken bir gerçektir. Vakti zamanında CTP'ye hükümeti UBP ile kurması gerektiğini anlatan 50 tane yazı kaleme aldım, bunu yapmaması halinde UBP-DP'nin kurulmasının kaçınılmaz olduğunu yazdım.

Demek ki biliyoruz da yazıyoruz. Hade hayırlısı memlekete.

***********

MEMUR-SEN'DEN BÜYÜK EYLEM

CTP Hükümetinin işten çıkarma konusunda kesin karar aldığı 366 kişinin haklarını savunmak amacıyla Hür-İş Federasyonuna bağlı Memur-Sen bugün yoğun katılımlı bir eylem yapıyor. Yürekten destekliyoruz hepimiz,ekonomik olarak çok kötü günlerden geçtiğimiz şu günlerde kimsenin ekmeksiz kalmaması gerektiği noktasında sanırım vicdan sahibi olan herkes bu eylemi destekleyecektir.

***************

BİRİNCİ LTB ADAYI MI?

Kıbrıs Genç TV'nin önceki gece yılbaşı yemeği vardı. Gece de Birinci Medya Kurumu Başkanı Ertan Birinci hem güzel hem coşkulu bir konuşma yaptı. Konuşması öyle coşkuluydu ki biz masada oturan gazeteciler kesinlikle LTB Başkan adayı havası var dedik bu konuşmada. Bir bakarsınız UBP-DP ortak aday olur Ertan bey. Bu temiz ismi hepimiz kucaklamaya ve seçmeye hazırız.

************

GÜNÜN SÖZÜ

ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ

anonim

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.