Yorgancıoğlu yumuşadı, sıra MYK'da

Yayın Tarihi: 31/12/13 08:20
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Uzun zaman önceydi, TDP Eski Genel Başkanı Prof Dr Mehmet Çakıcı'yla sohbet ediyoruz. Kelime anlamıyla bir dost sohbeti. Hayat nasıl değişir, ne olur da değişir başkan diye sordum Çakıcı'ya ; "bak dostum, hayat değişmez. Eğer sen değişmezsen , bir yıl önce ne yaşadıysan aşağı yukarı benzer şeyleri yaşarsın gelecek yıl da" demişti bana.

Çakıcı'nın bu cevabını çok kabul etmesem de zaman Çakıcı'yı haklı çıkardı ve son birkaç yıldır, her yeni yıla girişte kendime verdiğim sözleri tutamadığımı fark ettim. Ve bu sözlerin bazıları aslında çok önemli sözler.

Bu satırları yazarken bir de baktım yalnız ben değilim bu halede olan. Diğer dostlarım, vatandaşlar ve en nihayet siyasiler de aynı. Herkesin aynı olduğunu ve değişmediğini, bu nedenle bir yerlere ne toplum ne de birey olarak varamadığımızın farkındasınız umarım.

Neden mutsuzuz bizin cevabı sanırım burada yatıyor,değişmiyoruz. Hep aynı şeyleri yapıyoruz, şikayet etsek de.

Günlerdir yazıyorum örneğin CTP-DP hükümetinin akıbetini. Dün akşam birçok CTP örgütünün yaydığını bildiğim hükümet bozulmayacak, Serdar geri adım attı dedikodularını dinledik. Ama tüm gün.

CTP'nin geri adım atmayı kabul ettiğinden tutun da , geri adım atılamayacağına kadar her türlü hikayeyi dinledik. Malum kalem tutan eller bizde, dedikoduyu onlar yapacak ki herkesin kafasını biz karıştıralım. Nasıl denklem ama?

HÜKÜMET DEVAM

Gelinen son noktayı ben sizlere anlatayım ve işin gerçeğini öğrenin. Yazımı geç saatlere kadar bekletmek zorunda kaldım bu bilgileri alabilmek için. Dün akşam saat 19:00'a kadar Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Serdar Denktaş başbakanlıkta görüştüler, bu görüşme de şunlar masaya yattı.

"ilk kamu sınavında yalnız 366 kişi değil birçok geçici memur bu sınava girecek, söz konusu sınav 4 ay sonra gerçekleşecek, bu sınavı geçenler devam edebilecek işine. Bunun da ötesinde yerel seçimler geleceği için, devreye girecek seçim yasakları nedeniyle işçi alımı ve atımı da mümkün olmayacak. Böylelikle söz konusu 366 kişinin iş hayatı yaklaşık 6 ay daha uzamış olacak. Bu teklif Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'ndan geldi. Serdar Denktaş buna itiraz etmedi ve Özkan bey bu görüşü dün gece Parti MYK'sına götürdü diye biliyorum. CTP MYK'sı toplandı mı toplanmadı mı, bu konuda net bir bilgim yok, ancak toplandı diye biliyorum. Ayrıntıları bugün hep birlikte öğreneceğiz. Öyle görülüyor ki Özkan bey, CTP MYK'sını ikna edebilse dahi söz konusu 366 kişinin kaçı yeterlilik sınavını geçebilecek de işe devam edecek ya da başka hangi geçiciler bu sınava girecek? Bu sorular son derece önemli."

Ancak şunu söyleyebilirim ki şimdilik CTP-DP hükümeti devam ediyor. CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk bu işe ne diyecek çok merak ediyorum doğrusu..

***************

ŞENAY KEBAPÇI KRİZİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, emekli olacak Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim'in yerine Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'a sormaksızın Şenay Kebapçı'yı Polis Genel Müdürü olması konusunda önerince Serdar Denktaş bu duruma sert bir şekilde itiraz etti ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Yorgancıoğlu'nun Kebapçı atanmasını onaylamadı.

Pervin Gürler ile Barbaros Savaşçı'nın adı konuşuluyor.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

CTP-DP KAVGA DÖVÜŞ DEVAM EDİYOR

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları