Hükümetin ömrü üç ay mı?

Yayın Tarihi: 03/01/14 07:55
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Yeni dedikodularla 2014'de merhaba dedik. Malum Namık Kemal misali bu ülkenin ne siyaseten ne de toplumsal konularda ki dedikodusu bitmez. Sanırım bizim gibi başka ülke yoktur diyeceğim ama rahat ülke insanıyız, Akdenizliyiz bundan.

Gelelim son ve revaçta olan dedikodulara. Tabii bunu sendika başkanları, UBP ve DP milletvekilleri ve yetkili ağızları söylüyorlar. Artık dedikoduya mı girer yoksa iki parti birbirini mi hazırlar bilemem. Bana pek dedikodu gibi gelmiyor.

Birçoğumuz DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'a karşı kızgınız 366 kişiyle ilgili ürettiği daha doğrusu razı olduğu kararla ilgili. Dün de kaleme aldım. Söz konusu 366 kişinin akibeti kelime anlamıyla karanlık ve büyük bir çoğunluğu mart sonunda evin yolunu tutacak.

Asıl dedikoduya gelmeden son bir bilgi vereyim siz de CTP-DP tam olarak ne anlaşmış öğrenin.

Efendim; söz konusu 366 kişi şubat ayında yapılacak olan kamu yeterlilik sınavına girecekler. İlk önce bu sınavı hepsinin geçmesi gerekiyor, tabii yeterlilik sınavını geçmiş olanlarda bu şart aranmayacak, sonra bakanlıklar kadrolardaki boş kadroları için münhal açacaklar ve sınav düzenleyecekler. Bu sınavı geçenler devlette istihdam edilecek. Yani iş yaş.

Neden mi? Çünkü hükümetin bakanlıklarda açacağı münhallere yasa gereği dışarıdan da isteyen başvurabilecek. Örneğin benim yeterlilik sınavım var, gidip ben de başvurabilirim, benim gibi binlerce insan.

Hade gel sen bu 366 kişiyi istihdam et bakalım. Ellisi işe girebilirse öp de alnına koy misali olacak.

DP STRATEJİK DAVRANDI DENİLİYOR

Demokrat Parti milletvekillerinden aldığımız bilgilere, ki buna sonradan UBP vekilleri ve Saraya yakın kişiler de eklendi ve doğruladılar önümüzdeki üç ay şöyle şekillenecek " Demokrat Parti, bu hükümeti bozmaya niyetli, bu yönde DP'li vekiller de Serdar başkana baskı yapıyor. Daha önce de CTP'nin işten attığı UBP'liler olmuştu ve UBP'lilerin bir kısmı işe geri alınamamıştı. Bu da göz önünde bulundurularak bu kişilerin öncelikli olarak işten atılmaları engellendi. Öncelikle bu sağlandı. Önümüzdeki üç aylık süre dolmadan Demokrat Parti, hükümeti bozacak ve UBP ile işbirliğine girecek, yerel seçimleri ve sonrasında da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini birlikte göğüsleyecekler. Böylelikle de söz konusu 366 kişi işten atılamayacak. Öyle görülüyor ki Şubat sonu mart başı DP hükümetten çekilecek. Söz konusu 366 kişinin bir kısmı da UBP kurultay kavgasında İrsen Küçük yerine Ahmet Kaşif'e çalışmış ve oy vermiş diye bir başka bilgi var. Bu nedenle Eroğlu ile Kaşif kanadı 366 kişiye sahip çıkmak durumunda kalıyor".

Gelen bilgiler bunlar. Bekleyip göreceğiz haliyle ama DP'nin yakın zamanda bir başka gündemi var. bu da Kurultayı. Serdar Denktaş'ın bu seçimi kaybetmesi halinde yerine seçilecek olan Bengü Şonya'nın UBP ile hükümet kurup kurmayacağı ise bilinmiyor. CTP-DP hükümetinin kurulması için dönemin genel sekreteri Asım Akansoy ile çok sıkı bir işbirliği yapmışlardı. Hali hazır da DP içinde UBP ile hükümet kurulmasını isteyenler varsa da bunun karşısında olup CTP-DP'nin devamını isteyen hatrı sayılır bir kesim de bulunuyor.

DP HALA KAYNIYOR

Tüm bu yaşananları bir yana bırakın Demokrat Parti'nin kendi içinde yaşadığı kırgınlıklar had safhada . Serdar başkana karşı verdiği sözleri tutmaması ve hep UBP'li atamaların görevlerine devam etmesi, yeni DP'li istihdamların yapılmaması ve daha birçok sözün yerine gelmemesinden ötürü bu kurultay öyle Serdar Başkan için kolay geçemeyecek.

Bunu bir yana yazın. Tabii kurultay günü parti delegesi olmayanları da oy kullandırmaya çalışacak bazı kesimler olacak. DP genel Sekreteri Bengü Şonya bunun tedbirini aldı diye duydum.

Sonuç olarak yazacak çok konumuz olacak. Küçük memleketiz ama derdimiz büyük, napalım…

****************

ARTIK PERVİN GÜRLER'İN HAKKI

Emekli Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim kendisine üstlendiği görevini bana göre oldukça başarılı bir şekilde yerine getirerek emekli oldu. Ülkedeki asayişin sağlanması konusunda zerre kadar taviz vermediğini ve olayların üzerine ciddi bir anlayışla gittiğine defalarca kez şahit olduk. Toplum hassasiyetini de göz önünde bulundurdu hep. Ahmet beyin emekli olmasının ardından Genel Müdür birinci yardımcısı Pervin Gürler hanımefendi vekalet ediyor Genel Müdürlük görevine. Açıkçası artık Pervin hanımın hakkı diye düşünürken ben, bir de baktım ki toplum içinde konuşulan genel tanı bu şekilde. "Pervin hanımın hakkı". Bakınız Sibel Siber hanımefendi Başbakan oldu, hepimiz gururlandık ilk kadın başbakanımız diye, şimdi de Meclis Başkanımız kendisi. Bizim ülkemizde kadınlarımızın yüksek görevlere gelmesi gelin görün ki 40 yılda bir oluyor işte ; bir daha ne zaman kadın başbakan görürüz Allah kerim. Bu nedenle toplumun önemli bir kesiminin hassasiyetini ölçebilen bir gazeteci olarak şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki Pervin Gürler hanım Polis Genel Müdürü olmalı. Elbette ki diğer adaylar da bu görevi başarıyla yapabilecek karakterde ve nitelikte ona ne şüphe ama toplumun beklentileri de önemsenmeli.

GÜNÜN SÖZÜ

Soruma cevap alamayınca sinirlendim, Biraz bağrıştık.. Ardından 'numaramı sil' dedi. 'Kaydetmedim ki' dedim. Sustu.

Yılmaz Erdoğan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları