Kriz üstüne kriz... Ve CTP hala hükümette!

Yayın Tarihi: 07/01/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
İnsanın bunlar nasıl hükümet diyesi geliyor. Yani sizin gelmiyor mu? İlk günden yazdık, dilimizde tüy bitti. Bu hükümet yaşamaz, ölü doğdu, yürütemezler falan filan. Sicillerine bakıyorsunuz CTP ile DP'nin sabah hükümet kurup öğlene bozuyorlar, akşama tekrar evlenip ertesi sabah tekrar bozuyorlar.

Ten uyumları yok ten uyumları. CTP ile DP arasındaki ilk kriz bütçe görüşmelerinde çıktı. CTP, Demokrat Parti'ye fonları kıstı, bütçesini azalttı, kelime anlamıyla 12 vekili olan bir partiyi koltuk değneği yaptı. Kavgalar koptu meclis komitelerinde. Hem de ne kavgalar, yoldan geçenlerin duyacağı şekilde.

Çok gitmedi, malum 356 kişi krizi çıktı. Serdar Denktaş hükümeti bozmakla tehdit edince, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu gece gündüz beyanat vererek "artık geçiciye son, geçici almayacağız" demeye başladı. Ne mümkün efendim bu, hükümetlerin seçim kazanma rüşvetidir istihdam. Serdar Denktaş ben bunlara bir gol atayım dedi.getirdi meclise ivedilikle bir yasa tasarısı CTP hemen ret verdi.

Başbakan Yorgancıoğlu çıktı ve dedi ki "ahlaki değil, benden habersiz yaptı bunu DP". Birbirlerine girdiler, bir kavga çıktı ki mecliste sormayın. UBP-DP-TDP ittifak yapıp bu yasa tasarısına destek verdiler.

HÜKÜMETİN DEVAMINA GEREK KALMADI

Demokrat Parti, diğer muhalefet partileriyle işbirliği yapıp söz konusu tezkerenin görüşülmesi ile ilgili onay çıkarttı. Yahu böyle bir şey nasıl olur. Hükümetin bir ortağı evet der diğer ortağı hayır der. Yapılan işin doğruluğu ya da gerekliliği noktasında değilim. Ama siyasi etik olarak koalisyon hükümetleri birbirlerine bu kadar da aleni çelme takmazlar. Hükümetin diğer ortağı mecliste büyük ortağın hayır dediği bir konuyu yürütecek. Şimdi bu hükümetin bozulması değildir de nedir, bu ciddi bir hükümet krizi değildir de nedir? Yani Demokrat Parti'nin, CTP'ye karşı tüm memlekete rezil edercesine yaptığı bu eyleme karşın Özkan bey hala hükümette ısrarlıysa, karısını aldatan kocanın karısına razı gelmesine benzer bu iş.

CTP'NİN BOYASI ÇIKTI

Elim varmıyor Serdar Denkatş'ın lehine bir şey yazmaya ama Serdar bey bu manevrasıyla CTP'ye çok iyi bir ders verdi ve CTP'nin gerçek boyasını ortaya çıkardı. CTP, artık geçici istihdam yapmayacağım derken tabii ki samimi değildi. Haberli getirdi habersiz getirdi. Sözünüzün arkasındaysanız, kapı arkasında Denktaş'a sert çıkar ama mecliste bunu oylardınız CTP olarak. Ama CTP'nin geçici istihdam yapmaya devam edeceğini ve bununla ilgili partisine sözü olduğunu bilmeyen mi var. haaa işin sonunda bu yasa geçmeyecek çünkü hiçbir parti hükümete gelip de geçici istihdam yapmama saflığına düşmez. Başka nasıl seçim kazanacaklar.

YORGANCIOĞLU HALA ILIMLI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun açıklamalarına bakıyorum, ortağının kendisine yaptı bu ayak oyununa öyle kibar öyle anlayışlı açıklamalar yaptı ki aklınız durur. CTP'nin bir onuru hocam. Yaklaşık iki ay sonra hükümetin bozulacağı dedikodularını bir yana bırakın bu hükümet bozulduğunda CTP küçülmemiş olmalı.

Bilmem anlatabildim mi?!

****************

PERVİN GÜRLER'İN YERİ GARANTİ

Polis Genel Müdürlüğü görevine vekalet eden Pervin Gürler hanımefendiye yönelik saldırının farkındasınız heralde. Son derece nezaketsiz ve yanlış yaklaşımlar bunlar. Bunları yazan kalemlerin CTP'nin propagandasını yapmak için ağır yazılar yazdıklarını ve çamur atmaya çalıştıklarını bilmeyen yok. Dünkü meclis krizinde Başbakan Yorgancıoğlu, Demokrat Parti'nin geçicilerle ilgili yasa tasarısını kendilerine sormadan meclise getirmelerini etik bulmadığını açıkladı basına. Peki sn Başbakan siz kendi hükümet ortağınıza sormadan kendi başınıza karar verip Cumhurbaşkanının onayına neden bir isim götürdünüz? Demek ki siyasi etiksizlik yapana siyasi etiksizlik yapıldığında kızmayacak, tepki göstermeyecek.

Benim kişi ya da isimlerle bir sorunum yok, olamazda diğer adı zikredilen Şenay Kebapçı hanımefendiye ben de bu köşeden saldırabilirdim nasıl diğer meslektaşlarım Pervin hanımefendiye saldırmışlarsa. Dediğim gibi benim isimlerle sorunum yok, Şenay hanım kıymetli de bir insandır ayrıca ama Genel müdürlük konusunda hak Pervin Gürler hanımefendinindir.

Polis yasası bu hakkı açık ve Salih bir şekilde Pervin hanıma veriyor.Polis Genel Müdürlüğü Birinci yardımcısı dururken ve sırası gelmişken O'nun atanması yerine siyasi partizanlık yapıp bir başka ismi oraya atamak hem polis teşkilatının geleneğini bozar hem de huzurunu bozar. Kaldı ki toplumda ciddi anlamda Pervin hanıma karşı bir destek var. Sezarın hakkı sezara verilmeli.

Bunlar benim görüşlerim ama siyasi kulisi de yapalım bu konuda. Hem Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu hem de Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş bu konuda son derece kararlı. Pervin hanım Genel müdür olacak. Özkan bey bu konuda yalnız hem de çok yalnız. Olası bir hükümet değişikliği olana kadar sanırım Pervin hanımı uzun bir genel müdürlük vekilliği bekliyor.

**********

KLASİKÇİLER SEVİM HANIM'A ÇOK KIZACAK

Telsim Vodafone kurumsal hizmetler müdürü Sevim Beşok'la dün bir kahve içtik. Telefonda bir meslektaşına hararetle babasının muhafaza ettiği çok güzel klasik bir arabayı anlatıyordu. Ben de pür dikkat dinliyorum, malum klasik merağı da bizde yüksek, ne dese beğenirsiniz telefondaki arkadaşına " bizde kaç antika arabacı derneği var". ben klasik dedikçe o antika dedi, yazmak farz oldu Sevim'i. Klasik otomobil derneklerini antikacı yaptı. Yarın antika diye senin arabanı çalarlar da görürsün.

***********

ÜSTEL 40 YAŞINDA

Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel'in hafta sonu doğum günüydü. Ünal bey 40 yaşına bastı. Alihan ile birlikte kendisine pasta alıp kutlamaya gittik. Tabii Alihan cimrilik yapıp bir dilimlik pasta aldı Sn Başkana. Neyse Ünal beyin kırkıncı yaşını birlikte kutladık. İyi yaşlar Sn Başkan.

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Beğendiğiniz bedenlere, hayalinizdeki ruhları koyup, aşk sanıyorsunuz.

William Shakespeare

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları