"Rahmetullahi Aleyh" ve hükümet

Yayın Tarihi: 13/01/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

**Yahu koca Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi bakanı olan Denktaş bir bilene olsun sormadan çıkıp yükselen dövize ve kötü giden ekonomiye faizleri artırarak ve dövize müdahale ederek çözüm bulacağını açıkladı. Kardeşim, bizim kendi merkez bankamız mı var, kendi paramızı mı basıyoruz ki dövize müdahale edeceğiz, ne kadar rezervimiz var da para süreceğiz piyasa, biz kimiz?

Yahu insan bunu sormaz mı kendine…

**Sen hükümetsin, maliyesin, ekonomisin de ki "şunları ucuzlattım,şu fonları kaldırdım, şunu indirdim" altı aylığına yaptım ta kii döviz düşsün da önümüzü görelim. Bunu açıkla, bunu..

Anlıyor musunuz bu ülkeyi kimler yönetiyor?

**Başbakanımız deseniz Allah ömür versin, çok yavaş adam çok iyi adam da hiçbir şeye hakim olamadı gitti. "napalım mecburduk yapalım bu zamları, hem biz daha ucuzuk". Koca başbakan her sıkıştığında bu demeci veriyor.

Bugün Mevlid Kandili olmasından ötürü her yer tatil. Hz Muhammed SAV'ın doğum günüydü dün . daha doğrusu dünü bugüne bağlayan gece. Bugünün tatil olması dahi bana toplumun ve bu toplumun hak ettiği siyasi yapının alt yapısını anlatmaya yetiyor. Üzülüyorum..

Bırakalım bugünkü yazıda siyasi entrikayı bir yana, dedikoduları ve kim ne yapmış ne eylemiş. Usta bugün niye tatil? İslam aleminin peygamberinin doğum günü diye değil mi? Peki biz bize tatil oldu mu ne yaparız? Ya Rum tarafındaki marketleri doldururuz, en ünlü muhafazakar siyasiler dahi bunu yapar ya da konyağı çekeriz. Bir tek bayramın birinci günü hariç.

Haa bu Türkiye de aynıdır ha farklı değildir.onu da söyleyim.

Anlatmaya çalıştığım dindar ya da dinsiz falan olduğumuz değil, anlatmaya çalıştığım günü birlik ve işimize geldiği gibi yaşamayı öğrendiğimizdir.

Tekrardan bugün niye tatil ve biz nerdeyiz? İslam aleminin peygamberinin doğum günü; camilerin dolup taşması, gün boyu kuranların okunması, aşureler yapılsın , fakirler giydirilsin, hediyeler alınsın, yemekler yenilsin, lazım değil mi?

Eee hani nerede?

Eeee İsa'nın doğum gününde yapıyoruz ama!!!! Koca Türkiye, Türki cumhuriyetleri, İslami cumhuriyetler İsa'nın doğum günü haftasında ki yılbaşına tekabül ediyor ve yapıyorlar bu kutlamaları.

Usta bugün niye tatil? Soruyorum..

Söyleyim!

Canımız öyle çekti de ondan, biz adını koyduğumuz ve yapmayı vaat ettiğimiz hiçbirşeyi yapmadık ki bugüne kadar. Bayramda el öpmedik, cumhuriyet bayramında evde uyuduk, bugün Mevlid Kandiliymiş bugünde piknik, alış veriş, konyak var; yani biz değil düzenin adamı olmak, düzene uymak, düzeni kendimize uydurduk.

Şimdi çıkalım buradan gelelim siyasete ve memlekete.

Siyasiler değişmiyor, hep aynı siyasiler!!! Biz bunu çok istiyoruz da ondan.

Ekonomi darmadağın şu genç vekiller de bula bula anal seksin cezasını kaldırdılar!!! Peh peh o da bu ülkenin bir gerçeği. Tahminimizin çok ötesinde eşcinsel ve biseksüel Kıbrıslı Türk var.

Eğitim bursları ödenmiyor!!! Eğitim bakanı eğitimden anlamıyor ki, adam sağlıkçı. tek yaptığı okullara gidip çocukları ziyaret etmek, derslik binası bile yapılmadı.

Serdar Denktaş bile makam almayacağım dedi dört bakanlık aldı; biz söz tutmayan siyasetçiye bayılırız, çünkü biz de sözümüzü tutmuyoruz.

Yani dostlar şu an ki meclis tipi tam biziz, oradaki vekiller bizden biri, o nedenle bizim layıkımız ve hoşumuza giden şeyleri yapıyor onlar da. Yalan söylüyorlar, zinaya, fuhuşa, kumara, alkole, gençlerin kötü yollara düşmesine göz yumuyorlar, çünkü biz de öyle yapıyoruz.

Bozulmuş bir toplumun başına ancak bozulmuş siyasiler oturur. Öyle temiz olanlar da aralarda kaybolur gider.

Yahu koca Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi bakanı olan Denktaş bir bilene olsun sormadan çıkıp yükselen dövize ve kötü giden ekonomiye faizleri artırarak ve dövize müdahale ederek çözüm bulacağını açıkladı.

Kardeşim, bizim kendi merkez bankamız mı var, kendi paramızı mı basıyoruz ki dövize müdahale edeceğiz, ne kadar rezervimiz var da para süreceğiz piyasa, biz kimiz?

Yahu insan bunu sormaz mı kendine… siz memleketi DP içi yönetim mi sandınız, ben yaparım olur diye nutuk sallayacaksınız. Alışkanlıklar işte değişmiyor…

Sen hükümetsin, maliyesin, ekonomisin de ki "şunları ucuzlattım,şu fonları kaldırdım, şunu indirdim" altı aylığına yaptım ta kii döviz düşsün da önümüzü görelim.

Anlıyor musunuz bu ülkeyi kimler yönetiyor?

Başbakanımız deseniz Allah ömür versin, çok yavaş adam çok iyi adam da hiçbir şeye hakim olamadı gitti. "napalım mecburduk yapalım bu zamları, hem biz daha ucuzuk".

Koca başbakan her sıkıştığında bu demeci veriyor.

Yahu hade Serdar Denktaş kimseden akıl fikir almaz da CTP'de o kadar akil adam var biri el versin Özkan beye, Özkan bey kıymetli bir adamdır bu kadar zor duruma da düşmez ki bir insan.

Şimdi bugün tatil, ben ne yapayım diye düşünüyorum. Peygamber efendimize saygım var ,limana gidip "garson bana bir black label" diye bağırıp küba puromu ateşleyemem.

Ama "garsoonn bana bir filtre kahve" diye bağırıp boğaz ağrıma rağmen bir Cohiba secretos ateşleyeceğim, hareketsiz duran gemileri ve artık limana gelen tek tük Kıbrıslı Türklerin kimler olduğuna bakacağım.

Sonra da On sekiz bin alemin Peygamberine bir salavat okuyup, bu hükümete Rahmetullahi aleyh diyeceğim.

***************

GÜNÜN SÖZÜ:

Beni görmedikleri halde, bana iman eden kardeşlerimi görmeyi çok isterdim.

Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.