Örgütlerde Şonya hareketliliği

Yayın Tarihi: 14/01/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Demokrat Parti Kurultayına çok uzun bir süre kalmadı. 26 Ocak'ta olacak diye biliyordum ama dün 2 Şubat'ta olacağını öğrendim. Adaylar çalışıyor mu diye şöyle bir baktım evet çalışıyorlar. Serdar Denktaş ve yakın çevresi delegeleri bir bir arayarak Şonya'ya kesinlikle kurultayda oy vermemelerini ve Denktaş ailesinin kendileri ve aileleri için yaptıkları iyilikleri anlatıyorlar ve hatırlatıyorlar.

Denktaş'ın danışmanı olarak bildiğimiz ve aday olan Fuat .. de tv programlarındaki yerini aldı. Öte yandan DP Genel Sekreteri Bengü Şonya neredeyse gününün önemli bir mesaisini nokta atışlarıyla geçiriyor.

DENKTAŞ'DA HÜKÜMET RAHATLIĞI

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş hem Başbakan yardımcısı olmasının verdiği rahatlık hem de elinde bulundurduğu ve isimlerini hatırlayamadığım dört bakanlığında imkanlarını kullanma vaatleriyle "ne olmasa kurultayı kazanırım rahatlığında" hareket ediyor. Toplumda yaygın olan kanaat de bu yönde "serdar kazanır yaaa". Evet toplumdaki yaygın kanaat böyle çünkü delegeye sormuyor ki kime oy vereceksin.

ESKİ ZAMAN DEĞİL

Eski zamanlarda neydi, nasıldı? Denktaşların sürekli hükümetlerde oluşu ve menfaat dağıtması neticesinde bu hakimiyeti Serdar Denktaş hep elinde bulundurdu. Peki bu partiye nasıl yansıdı bu sürede; Demokrat Parti küçüldükçe küçüldü. Son seçimlerde Derviş Eroğlu'nun sihirli parmakları değince DP canlandı. Şu an ki amaç UBP'ye bağlanıp orada siyaset yapmak. Şu an hem UBP hem de DP için yaşananların anormal bir durum olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani UBP aynı noktaya gelecek ve DP yok olacak; bir sonraki seçimlerdeki fotoğraf budur, eğer DP, UBP'ye katılmazsa.

Şu an ki siyasi konjektürden ötürü Serdar Denktaş tek bir bürokratını dahi atayamıyor. Eroğlu'na yakın hiçbir bürokrat yerinden alınamıyor. Eğer İrsen bey döneminde atanmışsa onlara yol açık.

İşte bu nedenle Serdar beyin bu kurultay için dağıtacağı bir menfaat da şimdilik yok.

ÖRGÜTLER ŞONYA'YI KUCAKLADI

Serdar Denktaş kazanacak diyenlere ben dönemin Başbakanı İrsen Küçük'ü örnek veriyorum. İrsen bey başbakandı ve buna rağmen parti içi yarışta hayli zorlanmıştı. Yani eğer delege de size karşı ciddi bir öfke ve tepki varsa bunu ciddiye almak zorundasınız ve bu tepki kesinlikle sizi görevden götürür.

İşte Demokrat Parti örgütlerinde Serdar Denktaş'a karşı inanılmaz bir tepki olduğunu görüyoruz. Denktaş örgütleri ve delegeyi gezmek yerine telefon ve aracılarla işi götürmeye çalışıyor.

Merhum Denktaş beyin rahatsızlığı döneminde Serdar bey uzun süre partiye uğramamıştı. O dönem kelime anlamıyla Genel Sekreter Şonya partinin bir fiil sorunlarıyla ilgilendiği için delege ile daha haşır neşir ve daha yakından ilgilenme fırsatı bulmuştu. Şonya partinin toparlanma sürecinde de delegenin ve örgütlerin yanında yer aldığı için partinin nabzını elinde tutuyor.

VEKİLLER VE İLÇE BAŞKANLARINDA DA RAHATSIZLIK VAR

Demokrat Parti'nin hatrı sayılır vekil ve ilçe başkanlarında da Şonya'ya gizli bir destek olduğunu gözlemliyorum. Mecburen Serdar beyin yanında gözüküyorlar ama Serdar beye karşın ciddi bir kırgınlıkları var.

Hükümette olduğunuzda başkansanız kimse gelip size bu kırgınlıkları açık açık söylemez.

DP kurultayını daha çok işleyeceğiz, hareketli yazılarımız olacak bu konuda, birçok DP'li ve UG'linin kırgınlıklarını okuyacaksınız.

******************

KÜÇÜK İLE DENKTAŞ'I BU KADARCIK MI SEVDİK

Siyaseten kendi dönemlerinde her ne kadar eleştirilseler de ciddi bir halk sevgisine ve takdirine layık olmuş iki liderdir Dr Fazıl Küçük ile Rauf Denktaş. Her ikisini de rahmetle anıyoruz. Bu ülkeye önemli hizmetleri geçmiş iki insan. Yıllar önce Anıtkabiri ziyarete gittiğimde yorgunluktan yürüyüş yolundaki taşlara dayanmıştım da yol boyunca sıralı duran askerlerden biri beni oturmamam için uyarmıştı. Ata'ya saygısızlık olurdu.

Yıllardır Dr Fazıl Küçük'ün kabrine anma törenlerinde çelenkler konulur, televizyonlarda anlatılır ve geçer gider. Denktaş bey içinde son iki yıldır öyle. Dr Küçük'ün anıtını ne polis ne de asker bekliyor. Gece kaçamakları için park yeri sevgililer tarafından kullanılmakta.

Denktaş beyin kabrinin bulunduğu bölge de de gençler her gece içki alemi yapıyor. Bir gazeteci olarak herkes tarafından bilinen bu gerçeği yazayım dedim. Yazarken anladım ki toplum olarak biz her şeyden vazgeçtik. Liderine saygı duymayan bir toplum ve siyaset, halkına ve geleceğine niye saygı duysun. Ne Küçük'ün ne de Denktaş'ın sevilmesi için hiçbir siyasi bir çaba sarfetmedi.

Dr Küçük'ün, Denktaş beye oranla topluma daha fazla hizmeti geçmiştir kanaatimce. Dönem ve meslekleri farklıydı da ondan ama sonuç olarak bu ülkeye çok şey kattılar. Birinin kabrinde sevgililer buluşur diğerinde gençler içki alemi yapar.

Dünkü anma törenleri de hayli sönük geçti. Ne kadar az sevmişiz biz onları.

***************

AKRABA HÜKÜMETİ

Genelde siyasi olarak bakanların kendi yakınlarını önemli siyasi görevlere atamaları doğru karşılanmaz ve kabul da edilmez. Önceleri Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif yakın bir akrabasını Çevre ve Doğal kaynaklar bakanlığında işe almıştı. Kızının görevlendirmesini kastetmiyorum burada. Keşke tüm memurlar onun kadar çalışkan olsa diyeceğim ancak bir başka akrabasına önemli bir görev verdirmişti. Bugün de Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu'nun çok yakın bir akrabasının kızı olan Fatma Anıl Öder hanımefendiyi özel kalem müdürü olarak atadı. Kişilerle problemimiz olmamakla beraber, siyasilerin yakın akrabalarını siyasi görevlere atamaları toplumu derinden yaralamaktadır.

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Politikacılar bebek bezi gibidir, düzenli olarak ve aynı sebepten değiştirilmeleri gerekir.

Ken Dodd

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.