Anladık ki Girne'de belediye yok!

Yayın Tarihi: 15/01/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Yıllarca Lefkoşa'nın dört bir yanını su bastı. Öylesine klasikleşmiş bir yağmur sonrası sel baskınıydı ki bu özümsemiştik. Sonuçta burası Kıbrıs'ın kuzeyiydi. Övünme ve gösterişte üstüne olmayan ama alt yapısızlıkta da üstüne olmayan, 28 belediyenin neredeyse 18'nin batık olduğu bir ülke.

Dr Fazıl Küçük Bulvarı'nda bulunan Doktoroğlu fabrikası bu yağmurların kurbanı oldu, o bölgedeki bazı oto galeriler bu tür yağmurların kurbanı oldu ve kapandı. Yani basit bir yağmur sonrası su baskını değil yaşananlar. Belki hepimiz okuyup geçiyoruz gazetelerde ya söyleniyoruz, sadece o kadar diyoruz ama gelin görün ki iş öyle değil.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın'ı birçok insan eleştirse de Girne için yaptığı iyi işlerle tanırız hepimiz ama gelin görün ki son birkaç yıldır yağan yağmurlarda Girne belediyesi yağmur sonrası salgınlarını önleme konusunda başarısız oldu.

Yalnıca Girne'nin merkezini değil hem çevresini ve diğer bölgeleri de dün yağan yağmur felç etti. Ne kadar klasik bir söylem değil mi? Peki neden? Yağmur neden birden çok bölgeyi kilitler ve felç eder. Bunun iki cevabı var.

Birincisi o bölgedeki belediye ekibi ve başkanı yatmış, uyumuş ve iş yapmamıştır ki gelen şiddetli yağmur sonucunda şehir batmıştır. İkinci nedeni de yatıp uyumamıştır ancak birçok özel şirketin uygunsuz iş yapmalarına, yapılar inşa etmelerine seyirci kalmıştır ve yani şehrin mimarisinin bozulmalarına seyirci kalmıştır belediye başkanı.

Sümer Aygın Girne'nin neden bu denli yağmur sonrası baskınlarla mağdur olduğunu açıklamalı. Henüz bir açıklama okumadım ben herhangi bir yerde.

Ve bu açıklamaları da yaparken kendi özeleştirisini de yapmalı.

Girne kaymakamı Mehmet Envergil çeşitli bölgelerdeki derelerin taştığını ve su baskınlarına neden olduğunu açıkladı.şöyle basına düşen açıklamaya bir baktım orasını, şurasını su bastı diye anlatıyor kaymakam, peki Belediye başkanı nerede diye düşünürken

Basına şu kısa açıklama düşüyor "Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, bölgede su baskını olmadığını ancak yollarda biriken suyun tahliyesi için ekiplerin çalıştığını ifade ederek, vatandaşın panik içinde olduğunu kaydetti".

Yahu başkan fotoğrafla bakmadı bizzat o bölgede yaşıyor, ben bir gazeteci olarak çeşitli bölgelerden Kıbrıs Postasına gelen fotoğraflara bakma fırsatı buldum ve kendi kendime "ne oldu bu girneye" diye mırıldandım. Sümer başkan su baskını yok halk panik içinde derken kanaatimce olayı masumlaştırmaya çalışıyor.

Ne yazık ki Girne belediyesi bu yağmur baskınında sınıfta kaldı.

***************

OKKASI AĞIR ADAM

Rahmetli babaannem hep derdiki "aa oğlum bazı insanların okkası ağırdır, ne yapsa yaranamaz, biz da onlardanık". Ben bunu çocukken yani biz fakiriz bizi kimse istemez gibi anlardım. Yıllar geçti büyüdük, önemli bir meslek edindik, güzel dostlarımız da oldu. Suat Günsel de bunlardan biri, üniversiteler arası tatlı rekabet her zaman olur, olacak da ama bir de bu sektörde işi belden aşağı yapmaya çalışanlar var, bu üzücü tabii. Onlara karşı yapacağınız en iyi hamle kendi işinizin ne kadar iyi olduğunu anlatmak. Mesela ben bazı üniversiteler için aleyhte çok sağlam yazı dizileri hazırladım biraz daha bekleyip öyle yayınlayacağım. Ne yapayım elime inanılmaz belgeler geldi. Bir gün diyorum YDÜ ile ilgili elime aleyhte belge gelse de yayınlasam, yok! Girne üniversitesiyle ilgili aleyhte belge gelse de çaksam şu Girne üniversitesine ama yok!

Adamlar işini tamam yapıyor çünkü. İyi iş çıkarıyorlar, hizmet ediyorlar, iyilik yapıyorlar. Ama bu ülkenin kaderi işte, iyilikten hep maraz doğuyor.

Bazen insanlar sizin hazmedeceğinizden fazla büyürler, okkası ağır adam olurlar ve biz toplum olarak büyük adamları pek sevmeyiz, ağır adamları pek sevmeyiz. Ucuz insan doldu piyasa.

************

GARDİYANOĞLU'NA EMİR YUKARDAN

İşadamı Sadık Gardiyanoğlu'na UBP'nin zirvesinden yerel seçimlerde belediye başkan adayı olacaksın diye talimat geldiğini duydum. "bu bir parti görevidir ve reddetme lüksün yoktur "şeklinde bir ültimatom almış. Sadık'ın bu konuda ki fikrini dün kendisini kaç kez aramama rağmen ulaşamadım ve öğrenemedim. Ama bana gelen bilgi yüz de yüz doğru. Gardiyanoğlu'nun adaylığını başta Lefkoşa ilçesi olmak üzere desteklemesi gerekenler de destekliyormuş . hayırlısı olsun Sadık kardeşim.

***************

ALİHAN İNGİLİZ KAHVALTISINI GÖTÜRMÜŞ

Gazeteci dostum Alihan Pehlivan Mevlid Kandili günü İşadamı Erhan Başay tarafından sabah kahvaltısına çağrılmış, kahvaltıyı da yapmışlar, kahvaltı tam bir İngiliz kahvaltısı olmuş. Beni de aradılardı ama iyi ki gitmedim İngiliz kahvaltısı demek domuz kahvaltısı demek, Mevlid günü tövbe töve..

**************

ÖZSEZER Kar-İş BAŞKANLIĞINA ADAY

UBP Dikmen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsezer duyduğuma göre artık Dikmen belediye başkanlığı sevdasından vazgeçmiş. Tabii siyaset bu belli olmaz. Özsezer şu sıralar gözü Kar-İş başkanlığına dikmiş durumda. Alttan alttan çalışıyormuş.

***********

GÜNÜN SÖZÜ

YAĞMURDAN SONRA BAKAN ARAP KIZLARI ARTIK GERÇEK OLDU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.