Mungan geleneği bozmadı

Yayın Tarihi: 17/01/14 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
**356 kişi, hani şu hükümetin işten atmak istediği insanlar ya da diğer geçiciler. Kimisi 1400 lira kimisi 1700 lira alıyor. Velev ki % 10 artış bile alsalar birinin maaşı 1540 o birinin maaşı 1870 olacak ama birkaç yıl önce işe alınan CTP'lisi 2500 alırken 2750 almaya başlayacak. Bu sadece geçici memurlar için verebileceğimiz bir örnek .

** Fakirin tam fakir, zenginin de tam zengin olduğu bir ülke de normal şartlar altında isyanlar çıkar, bu durum Kıbrıslı Türkler de isyan değil de çözülme olarak sonuç gösteriyor.

Bu ülke de öyle doktorlar vardır ki bunların çoğu çocuk doktorudur, eczacısıyla anlaşır ve pahalı aşı yazar hastasına, pahalı ilaçlar ekler listeye ve hastasını uyarır, filanca eczaneden al daha ucuzdur. Külliyen yalan. Bu ülke de doktorların kirli çamaşırlarını en çok piyasaya çıkaran gazetecilerden biri olarak Tabipler birliğinin klasik bir soruşturmadan öteye gidemediğine de çok şahit oldum.

Elime belge gelse yine yazarım ama bazen de doktor doktoru ısırmazdan yola çıkarak uğraşma diyorum kendime. Niye doktor örneğini verdim, hani toplumda en çok güvendiğimiz insanlar doktorlardır. Meclis listesine baktığımız da bu böyledir.

Bizim gibi az gelişmiş ya da gelişmekte olan diyelim hani ayıp olmasın, bu tür ülkelerde, fakir kitleler zenginlere, okumamışlar okumuşlara anlamsız bir saygı duyar, hala bu böyledir. Halbuki herkes kendince saygındır.

Ne yazık ki bu gelenek devletin zirvesinde de böyledir. Memurların yaşça büyük olanları inanılmaz şaklabanlık yapar müdür ya da müsteşar olarak emekli olsun da daha fazla para alsın diye. Hangi partiden olursa olsun bakanlar da bu tür insanlara hep yol verir.

Hani şu maaş artışları konusu gündeme geldi ya son günlerde bu konuyu ele alayım dedim, tabii ki, değişmeyecek gelenek, tabii ki bozulmayacak az alan az çok alan daha çok alacak.

Bankaya bir milyon ile bin tl yatırana banka aynı faizi vermeyeceğine göre devlet de bunu yapamaz. Peki banka sermayeyi temsil eder ya devlet?

Bu ülke de demek ki devlette sermayeyi temsil eder.

Bir başka örnek. 356 kişi, hani şu hükümetin işten atmak istediği insanlar ya da diğer geçiciler. Kimisi 1400 lira kimisi 1700 lira alıyor. Velev ki % 10 artış bile alsalar birinin maaşı 1540 o birinin maaşı 1870 olacak ama birkaç yıl önce işe alınan CTP'lisi 2500 alırken 2750 almaya başlayacak. Bu sadece geçici memurlar için verebileceğimiz bir örnek .

Ama 2750 alan işe devam edecek CTPli diye ama 1540 alan atılacak.

Anlıyor musunuz basit farkı? İşte bu basit fark tüm toplumu kendi içinde basitleştiriyor, insanları değersiz kılıyor kendi içinde.

İşte bu nedenle devlete hiçbir zaman güven gelişmeyecek. Hiçbir zaman partizanlık bitmeyecek, X partili iş alabilsin diye Y partilinin işten kovulmasına ve ekmeksiz kalmasına alkış tutabilecek kadar düşecek karakter bakımından.

Fakirin tam fakir, zenginin de tam zengin olduğu bir ülke de normal şartlar altında isyanlar çıkar, bu durum Kıbrıslı Türkler de isyan değil de çözülme olarak sonuç gösteriyor.

**************

ARİF ALBAYRAK''IN EŞEĞİ NEREDE?

CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Arif Albayrak UBP Hükümeti döneminde hükümetin yaptığı zamları meclise eşek üstünde gelmiş ve zamları protesto etmişti. CTP hükümeti iktidara geldi geleli zam üstüne zam yapıyor. Hiçbir hükümet zorda kalmadıkça zam yapmaz ama zam yapmadan da bin tane çözüm bulabilir sorunlara. Eee Arif bey eşeğinizi ne zaman alıp meclise protestoya geliyorsunuz.

*************

VE SEDAT HACIMEHMET DE ADAY

Kurulduğu günden bugüne Demokrat Parti'ye çok ciddi hizmetleri geçmiş ve Demokrat Parti'nin büyüyüp bugünlere gelmesinde ciddi emeği bulunan Sedat Hacımehmet de Genel Başkanlığa adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. Son milletvekilliği seçimlerinde vekilliği az bir oyla kaçıran Hacımehmet'e tabandan aday olması için ciddi baskılar geldiğini duydum. Hacımehmet'in bugünlerde adaylığını açıklaması bekleniyor.

**************

ESER ERÇİN DERGAH YOLUNDA

Her Kıbrıslı Türk gibi kıymetli dostum Eser Erçin de Şeyh Nazım Kıbrısi'nin hayranlarından. Şeyh Nazım'ın oğlu Şeyh Behaaddin ile de derin hukuğu var. bir grup gazeteci olarak bizler Şeyh nazım hazretlerini yakında ziyaret edeceğiz, Sevgili Eser de bizlerle birlikte gelmek istediğini bizlere bildirdi. Sana bir muska yaptırsak fena mı olur…

********

GÜNÜN SÖZÜ:

GEMİDE İSYAN VARSA SEBEBİNİ AŞÇIYA SORUN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.