DP hiç değişmedi değişmeyecek

Yayın Tarihi: 28/01/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Önceleri defalarca kez kaleme aldım; bu ülke de olup biten hiçbir şeye kızma hakkımız yok diye. Yıllardır aynı siyasileri ya da aynı siyasi vizyona sahip kişileri seçiyoruz. Bu nedenle ülke hiçbir yere gitmiyor, gidemiyor çünkü seçtiğimiz siyasilerin en az yarısı başarısız.

Ben çocuktum Denktaş ve Eroğlu soyisimleriyle tanıştığımda neredeyse ömrümün yarısına geldim velev ki 70 sene yaşayacaksam hala bu isimler siyasette aktif ve hiçbir şekilde gidecekleri de yok. Onların inanın ki bir suçu yok, suç biz de çünkü biz bu isimleri çok sevdik.

Bir tek sol partiler TKP-CTP gibi partiler değişimci oldular isimlerde, saplantı onlarda olmadı.

Düşünsenize DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ı alalım ele mesela. Yanılmıyorsam 33 yaşında UBP'den İçişleri Bakanı olmuş. Ogün bugündür ağırlıklı olarak hükümetlerde hep bakan oldu. Sn Başkanın yaşını bilmiyorum ama altmışa yakındır sanırım hala başbakan yardımcısı ve adını unuttuğum 3-5 bakanlığı daha var. şimdi Serdar beyin bir suçu var mı böyle diye?

Madem ki seçiyoruz halk olarak, parti olarak tabii ki o da o koltuktan kalkmak istemeyecek. Yıllarca Demokrat Parti tüzükten, kurallardan uzak yönetildi der tüm DP'ye hizmet etmiş marka isimler. Kim Serdar Başkanın karşısına aday olmuşsa bir şekilde seçimi kaybetmiş, kaybetmiş işte nasıl kaybetmişse. Anlıyor musunuz?

Bu sefer de Bengü Şonya'yı aynı kader mi bekliyor bilemem. Ama gelin hafta sonu Gazimağusa'daki ilçe kongresine bakalım.

Yani Ahmet Kaşif'in üzerine gitmeyim diyorum ama yaptığı siyasi etiksizlik ve siyasete yakışmayan tavrı birçok siyasetçi tarafından eleştirildi.

KAŞİF'İN SİYASETİ DE BU KADAR

DP Gazimağusa gençlik kolları başkanı seçilecek. İki tane aday var. bir aday çıkıp diyor ki tüzüğe göre diğer adayın yaşı tutmaz, yani yaş haddini aşmış. Kaşif de Divan başkanı; "biz MYK da karar aldık bir defalığına yarışabilir" diyor yaş haddini aşan arkadaş. Kardeşim siz kim MYK kim? Parti tüzüğü bir partinin anayasası gibidir, hiçbir görüş onun üzerine çıkamaz. MYK'nın böyle bir karar alma yetkisi yok. Ama DP MYK'sı almış, neden? Almış işte. Demokrat Parti'nin demokrasisi bu kadar diyeceğim istemiyorum deyim çünkü DP'de çok kaliteli isimler var. muhtemelen Serdar başkan öyle istedi MYK da öyle bir karar aldı. Muhtemelen böyle oldu. İlgili arkadaşın itirazını reddediyor Ahmet Kaşif ve erteliyor kongreyi; Ne hakla ?

İki tane aday varsa ve adaylık başvuru süresi dolmuşsa ve tüzük de ortadaysa yaş haddini doldurmamış arkadaşımız otomatik olarak seçilir. Haaa yaş haddini doldurmuş arkadaşımızı da tanımam, yani arkadaşımıza bir kastım olduğundan değil ama tüzüğe herkes uymak zorunda.

Sonra Kaşif'in mağusa ilçe kongresinde yaptığı bir başka siyasi etiksizlik daha var. mevcut başkanı değiştirmeye gerek yok diye konuşma yapıyor. Kardeşim sen divan başkanısın, tüm kontrol sende, kongreyi sen yönetiyorsun, Demokratik, olgun ve bir kongreyi yönetebilecek bilgi birikim ve siyasi değerlere sahip olduğun için Divan başkanısın, kurultay ile görüş belirtmek de nereden çıktı. Bir kongre de divan başkanı böyle açıklamalar mı yapar? Sn Kaşif isterse her gün beyanat versin ve Serdar beyi desteklesin, buna hakkı var ama bu tür basit siyasi hatalar yapmasın.

Vakti zamanında Hüseyin Özgürgün divan başkanı olarak İrsen Küçük'ü genel başkan ilan etmişti, bu karar Kaşif'in olayı mahkemeye vermesi sonucunda mahkemece değiştirilmişti. O gün Kaşif kendisine yapılan bu davranıştan dolayı hem üzülmüş hem de acı çekmişti, ama gelin görün ki hafta sonu kendisi kongreye divan başkanlığı yaptı ve aslında siyaseten ben yaparım olur mantığını ircaa etti.

Şimdi Hüseyin Özgürgün size az bile yapmış Sn Kaşif dersem bu da benim ayıbım olur diye demeyeceğim.

Bakınız, Ahmet Kaşif siyasi birikim olarak önemli tecrübelere haiz birisidir. Bu devlet ve bu ülke için çok verimli işler yapabilecek potansiyeldedir. Önemli bir bakanlığı elinde bulunduruyor ve Demokrat Parti'nin siyaseten zenginleşmesi için de önemli bir isimdir. Sahip olduğu iyi hünerlerini ülke ve Demokrat parti için kullansın derim ben, yanlış işler için değil.

Ama bir siyasi yanlış yapıyorsa bunu eleştirmemek de bir gazeteciye yakışmaz. Biz eleştireceğiz ki siyasiler de yapmasınlar bu hataları.

Yani siz diyorsunuz ki Şonya'nın hiç şansı yok, kazanması mevzu bahis bile değil. yahu bu adam ya kazanırsa o zaman bu yaptıklarınız için ne diyeceksiniz?

Artık UBP de de kapılar kapalı.

*************

TOKEL DEMOKRATİK POLİTİKA İZLİYOR

Siyasette oldukça önemli görevlerde bulunan ve UBP'ye de ciddi kazanımlar sağlayan Turkay Tokel, Demokrat Parti'nin demokratikleşme sürecine neredeyse önemli katkı sağlayan 10 kişiden biri. Özellikle DP kurultayında kuralların tüzüğe göre gerçekleşmesi ve adaylara gösterdiği eşit mesafesi nedeniyle partililer tarafından her geçen gün takdir topluyor. Keşke diğer UG'liler de sizin gibi olsa Turkay bey. Ders verin diğer vekil arkadaşlarınıza biraz.

*****************

ARTER EN NİHAYET ATANDI

İsmail Arter'i tanıyan herkes çok sever ve değer verir. Uzun zamandır Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile Turizm ve Ekonomi Bakanlığı'nda çalışıyordu ancak henüz resmi ataması yapılmamıştı. Dünkü atama haberlerine bir baktım da en nihayet Serdar bey, İsmail arter'i Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı, Genel Koordinatör atamış. Çok da isabetli yapmış, çok da geç kalmış. Arter gibi sadık bir bürokrat hayatta bulamaz ama bu atamanın son kurultay haftasında olmasını, açıkçası ben menfi olarak değerlendiriyorum Serdar bey adına. Umarım İsmail beyin gönlünü almayı başarmıştır. Hüda Hüdaoğlu atandı mı bu arada? Yoksa onun Arter gibi oy kitlesi yok diye daha beklemede mi?

*************

AYDAN BAŞKURT ÜZÜLMESİN

Sosyal Hizmetler Dairesi Aydan Başkurt görevinden alınmış, Umure Örs hanım atanmış bu göreve. Aydan hanıma geçmiş olsun, Umure hanıma da hayırlısı olsun. Ancak bu atamanın siyasi olduğu bir hayli açık. Aydan hanım son derece başarılı bir müdürdü ve oldukça da sıkı çalışıyordu. Üzülmesin diyorum zira 2 şubattan sonra hükümet değişiyor, müdürler yeniden değişecek. Burası KKTC..

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk; görmekten çok özlemeyi sever, Dokunmaktan çok düşlemeyi.. Ve aşk öyle haindir ki; Nerde imkansız varsa gider onu sever.

Özdemir Asaf

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.