Denktaş-UG kazandı, DP kaybetti

Yayın Tarihi: 03/02/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
**Serdar Denktaş kazansın diye bu kadar organizasyon ve deyim yerindeyse her yoldan geçeni DP delegesi yazarsanız beş yaşındaki çocuğu da aday yapsanız o bile seçimi kazanırdı.

** O kadar ağır üslup kullanan bazı oy potansiyeli partililerin Denktaş lehine yaptıkları propagandayı görünce bu nasıl iş diye bir daha sordum kendi kendime; sonra siyaset dedim ve güldüm. Yine ilerleyen saatlerde yanıma gelen bazı delegelerin "40 defadır gelip oy kullanalım diye arıyorlar, deli ettiler bizi" demelerine de şahit olunca bu işin külliyen bittiğini bir kez daha idrak ettim.

Bu kadar senelik meslek hayatımda böyle kurultay görmedim. 2300 delegesi olan bir parti ne kadar demokrasi kelimesiyle bağdaşır gerçekten konuşulması gereken önemli konulardan biri. Kaldı ki bu 2300 kurultay delegesinin dün o kurultay salonuna getirilmesi için defalarca kez aranmaları ve gelip oy kullanmaya zorlanmaları da bu kurultaya ayrıca gölge düşüren başka bir olay.

DP tüzüğü öyle bir yazılmış ki bugüne kadar başka hiç kimsenin aday olmayacağı ve seçilmeyi hesap edilmiş. Serdar Denktaş kanadının kurultay haftasına kadar durmadan delege yazdığı ve UBP'den de ödünç delegeler alınarak bu kurultaya dahi edilenler olduğu herkesçe konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

Kurultayda birkaç saat geçirdikten sonra kendi kendime Serdar Denktaş'ın yüksek bir oy alacağını mırıldandım. Serdar Denktaş'ı ağır bir dille eleştiren ve aleyhine konuşan bir çok DP'linin aleni bir şekilde Serdar Denktaş'ın lehine kurultay salonunda konuşma yaptığına şahit oldum.

O kadar ağır üslup kullanan bazı oy potansiyeli partililerin Denktaş lehine yaptıkları propagandayı görünce bu nasıl iş diye bir daha sordum kendi kendime; sonra siyaset dedim ve güldüm.

Yine ilerleyen saatlerde yanıma gelen bazı delegelerin "40 defadır gelip oy kullanalım diye arıyorlar, deli ettiler bizi" demelerine de şahit olunca bu işin külliyen bittiğini bir kez daha idrak ettim.

Tabii bunlara ne kadar iddia diyebiliriz bilmiyorum hem UBP'nin hem de DP'nin önde gelenleri bunları her yerde anlatıyor. Yine de belgesi olmadığı için iddia diyelim bu söylentilere.

Dünkü kurultaya 1700 delege geldi. Bu yaklaşık bir rakam. Gün içerisinde bu sayının bir kısmı salonu terk etti, sebep ise gelen delegelerin uzak yerlerden geliyor olmasıydı. Hatta bu insanlar oy kullanabilsin diye öncelik onlara verildi.

Tabii güne Bengü Şonya'nın İskele sandıklarına şike karıştığı iddiası da damgasını vurdu. Şonya üç kez şikayet başvurusu yaptı divana.

Serdar Denktaş kanadı kurultaya delege taşımak için o kadar bir organize olmuştu ki aklınız durur. Böylesine bir organizasyon karşısında pek fazla şansı olması zaten mümkün değildi.

Düşünsenize Lefkoşa da öyle örgütler kuruldu ki sadece bir delege üyesi var. dünkü kurultay da 2300 delegenin yani UBP+CTP delege sayısının neredeyse toplamının sadece DP-UG adına var olması DP'lilerin kendisini de rahatsız etti.

Serdar Denktaş kazansın diye bu kadar organizasyon ve deyim yerindeyse her yoldan geçeni DP delegesi yazarsanız beş yaşındaki çocuğu da aday yapsanız o bile seçimi kazanırdı.

DP DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNİ KAYBETTİ

DP Genel Sekreteri Bengü Şonya'nın Demokrat Parti'nin büyümesi ve demokratikleşme sürecini başarıyla tamamlaması için verdiği ciddi uğraşları dünkü kurultayda tüm DP'liler teslim etti. Tüm DP'lilerin Şonya'ya inanılmaz bir saygısı olduğunu gözlemledim. Partinin kapanma noktasına geldiği günlerde, UBP'nin darbe üstüne darbe vurduğu Demokrat Parti'nin kapısından içeri kimse girmezken bugün aynı UBP'lilerin Serdar Denktaş'ı başkan yapıp kendi emelleri için kullanabilmek için kurultay salonunu doldurmaları ve destek vermeleri siyasetin kötü çilesi olsa gerek.

DP'nin kapısına mühür vurulacağı günlerde bu partiyi omuzlayanların bugün DP'den dışlanması da bu ülkedeki siyasetin amatör ve cahilce yapıldığını ve bunun yıllarca böyle süreciğini gösteriyor bize.

KURULTAYLARDA LİSTELERE ALIŞTIK

Her kurultayda liste dağıtıldığı gibi DP kurultayında da liste döndü. Siyaseten pek etik bulmadığımız bu davranış o kadar bir çok alışkanlık haline geldi ki neredeyse demokrasinin bir parçası sanmaya başladık.

Sonuç olarak Serdar Denktaş bugün kazandı ama Demokrat Parti kaybetti. UG kanadı kazandı ama iki yıl sonrası için Serdar Denktaş kaybetti.

Ama gelin görün ki bu ülke de kimse geleceğe yönelik siyaset yapmıyor, bugünkü menfaatine bakarak siyaset yapıyor.

Dünkü kurultayda da buna şahit olduk. UBP'nin eski entrikacıları yalnız başkanı seçtirdi.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Yerinde olmak isteyen o kadar kişi varken, senin defolup gitmen de ayrı bi marifet tabi...

Ceyhun Yılmaz

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları