Haberi yoksa daha da kötü

Yayın Tarihi: 07/02/14 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Eğer Özkan Bey'in gerçekten haberi yoksa söz konusu toplu işten çıkarmadan bu durum daha da kötü ve daha da vahimdir çünkü bu ülkede kurum müdürleri ne zamandan beri Başbakandan habersiz işten adam atıyor. Bu ne cürettir?

**Özkan Bey'in doğruları toplumdan gizlemiş olmasını tercih ederim zira diğer türlü bu konu gibi pek çok konuda yönetimin kendinde olmadığı yönetim zafiyeti yaşadığını düşünmek zorunda kalacağım ki netice benim başbakanımın bu tür bir acizliğe düşmesini kabul edemem.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu netice de bu ülkenin başbakanı. Yoldan geçen kedi diye Özkan beye sormakla mükelleftir, neden çünkü bu ülkenin tüm sorunlarından sorumlu kişidir. Yolda uyuyan sarhoştan en önemli insana kadar sorumlu kişi Özkan beydir.

Başbakanlık görevinin kabaca tanımı bu. Bunu niye yazıyorum, Vakıflar bankasından durdurulan kadrolu çalışanların bir Başbakanın haberi ve emri olmadan durdurulamayacağı gerçeği kapı gibi orada duruyor.

Bir diğer değişik açıdan daha söyleyim. Eğer herhangi bir devlet kurumundan tek bir kişi dahi durdurulacaksa; örneğin Çevre bakanlığından bir memur durdurulacak ve kadroludur, bakan işine son verir, ita amiri olduğu için ve mutlaka da Başbakana bilgi verir. Zira bir kişi durdurulacaksa bu önemli bir olay olmuş demektir de o bir kişiyi işten durdururlar.

Gelelim toplu işten çıkarmaya. Eğer Vakıflar bankasındaki gibi bir durdurma yapılacaksa, hangi bakanlığa bağlıysa ilgili kurum, o bakan bu konuyu bakanlar kuruluna taşır, gerekli izahatı bakanlar kuruluna ve başbakana yapar ve özellikle başbakanın onayını alarak söz konusu işten çıkarma işlemini gerçekleştirir.

İşlem böyle gerçekleşir. Biraz devleti bilen her kişi bu işlemin böyle gerçekleştiğini bilir. Sn Yorgancıoğlu'na tüm saygımı korumakla beraber, "ülkede bu kadar ekonomik sorunlar varken vakıflardaki durdurma bilgimde ve yetkimde yoktur" diye bir açıklama yapması Sn Başbakana yakışan bir açıklama değildir, çünkü doğruları söylemiyor demektir.

Bu durum bu kadar nettir. Yani hiçbir kurum ilgili bakana ve hiçbir bakan başbakana danışmadan böyle toplum işten çıkarmalar yapmaz değil, yapamaz. Onun riskini göze almaz.

HABERİ YOKSA DAHA DA KÖTÜ

Gelelim Özkan Bey'in açıklamasına tekrar. Eğer Özkan Bey'in gerçekten haberi yoksa söz konusu toplu işten çıkarmadan bu durum daha da kötü ve daha da vahimdir çünkü bu ülkede kurum müdürleri ne zamandan beri Başbakandan habersiz işten adam atıyor. Bu ne cürettir?

Bakın ben başbakanın haberi var diyorum ama velev ki haberi yoksa bu çok kötü bir durumdur çünkü başbakanın bakanlarına ya da müdürlerine hakimiyeti yoktur demektir.

Dahası yetkimde değil demesi de çok kötü bir durum çünkü koca başbakan neyin yetkisinde olup olmadığını bilmiyorsa ve kendini bu konuda doğru yönlendirecek bir ekibi yoksa O başbakanın başına her şey gelebilir ve gelecektir demektir.

Yani işin özeti Başbakan Yorgancıoğlu'nun bilgim ve yetkimde değil demesi inanılmaz büyük bir gaftır. Her halükarda büyük bir gaftır. Birinde kendi vermiştir bu kişilerin işten atılmaları emrini ve hedef olmamak için haberim ve yetkim yoktur demiştir, yani Özkan bey kamuoyuna doğru söylememiştir.

İkincisi de gerçekten başbakan vakıflarla ilgilenmez ve başkaları görev ve sorumluluk alanında bu yönde hareket etmiştir başbakan da bunun sorumluluğunu üstüne almamıştır ki kötü bir durum, her ne olursa olsun sorumluluk başbakanındır.

Açıkçası ben yaşanan bu işten çıkarmalar konusunda Özkan Bey'in doğruları toplumdan gizlemiş olmasını tercih ederim zira diğer türlü bu konu gibi pek çok konuda yönetimin kendinde olmadığı yönetim zafiyeti yaşadığını düşünmek zorunda kalacağım ki netice benim başbakanımın bu tür bir acizliğe düşmesini kabul edemem.

Yani başbakan yerine ülkeyi başkaları yönetir anlamı çıkar. Özkan bey CTP genel başkanı olmasının ötesinde başbakandır. Bunun sorumluluğunu bilmek ve ona göre hareket etmek zorundadır.

İşten atılan kişilerin usulsüz işe alındığı açıklandı, işten atılan kişiler eğer böyle düşünmüyorsa yargıya gidip haklarını geri kazanıp işlerine geri dönebilirler. Bunun pek çok örneği var.

Sonuç olarak Başbakan Yorgancıoğlu'nun haklı olduğunu kabul edersek ülkeyi CTP'nin başka kurumları yönetiyor söylemi de gerçektir.

************

KAYIT DIŞILAR NE OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar yerli iş gücü artacak diye bir açıklama yaptı. Bunu nasıl yapacağına dair hiçbir şüphem yok. Çünkü çalışma hayatını çok iyi bilen biridir buna eminim. Kolay da değil ama kayıt dışı yaşamı durdurmak ve artık buna neşter vurmak için ne yapıyor ya da ne yapacak bunu bilmeyi isterdim doğrusu.

************

ERTUĞRULOĞLU DIŞİŞLERİ BAKANI OLACAK MI?

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre yeni oluşacak hükümette Tahsin Ertuğruloğlu dışişleri bakanı olacak. Bunu uydurup da yazdığımı düşünmesin kimse, gelen net bilgiler var ve Ankara'nın da buna sıcak baktığını duydum. Olursa da güzel olur tabii.

************

GÜNÜN SÖZÜ

Sevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme. Dönmek mi istiyor, bir şans daha verme. Unutma; "sevgi yürekli olana yakışır"

Tebrizli Şems

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.