DP'nin hesapları başka...

Yayın Tarihi: 10/02/14 07:44
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
Hem Derviş Eroğlu hem de Hüseyin Özgürgün, Denktaş'ın elindeki kartları görüyor…

* EROĞLU, DENKTAŞ'I UYARDI

* TAÇOY GENEL SEKRETER OLACAK MI?

* DP'NİN HESABI NE?

*HÜKÜMET NE OLACAK?

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün dün bir gazeteye verdiği söyleşi son derece muteber ve önemli bir söyleşi oldu. Bu konuya gireceğim ama ilk önce kamuoyundaki son siyasi algıyı bir yazalım, değerlendirelim, sizlerde hükümet kurulacak mı kurulmayacak mı anlayın? Ben ilk kurulmayacak diye düşünüyordum, yani daha düne kadar ancak hem UBP hem de DP içindeki kaynaklarımın bana aktardıklarını iyice değerlendirdikten sonra Demokrat Parti'nin çok tehlikeli bir satranç oynadığını anladım.

Bir kere DP tarafından yalan yanlış yapılan bir dedikoduya açıklık getirelim. Serdar Denktaş'ın ya da yakınlarının ifade ettiği gibi öyle DP'nin büyüdüğü falan yok. Kurultayda tarihte görülmemiş bir delege sayısıyla kurultay kazanan bir genel başkanın hiçbir partide görülmemiş bir delege sayısına bir an da ulaşıp, bu da yetmezmiş gibi sırf rahat kazansın diye birçok UBP delegesinin de delege yazılıp oy kullandığı, yani bir partinin bir başka partiye bu kadar kol kanat gerdiği görülmemiştir.

Bu nedenle DP aldı yoldu da yürüyor diye bir durum yok. Cumhurbaşkanı Eroğlu ile UBP camiası elini Serdar beyin üzerinden çektiği an DP kapanır gider. Bu durum da bu kadar nettir.

O nedenle kimse DP büyüdü sanmasın.

EROĞLU, DENKTAŞ'I UYARDI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kısa süre önce Serdar Denktaş ile Saray'da bir araya geldiği ve "oylar emanettir bilesin" diye birkaç kez uyardığını çok net biliyorum. Yani Serdar beyin kamuoyuna baksanıza bu kalabalığa, ben artık oldum havalarını vermesinden belli ki Reisi Cumhur rahatsız olmuş NOTA'sını verdi.

Denktaş da bunun farkında ama biraz sevineyim demiş olmalı anladığım kadarıyla.

TAÇOY GENEL SEKRETER OLACAK MI?

Bu sorunun da cevabı çok basit, hayır. Taçoy'un siyasetini zerre kadar sevmem ve benimsemem ama Serdar Denktaş'ın başkan olması için bu kadar çalışan da başka bir isim yok DP'nin içinde bu nedenle hakkı mı Taçoy'un, evet hakkı. Peki seçilecek mi sorusunu sormadan önce neden seçilsin diye bir soru sormak lazım. Serdar beyin gönlümde Taçoy'dur ama başkasının aday olmasına karışamam demesi, Taçoy'a olan vefasını sadece sözle teslim etmesi anlamına geliyor. Olay şöyle olacak; "Taçoy aday, karşısına karpazda yaşayan ve kimsenin tanımadığı bir DP'liyi koysanız kazanacak. Çünkü DP Parti meclisi UG'lilerin eline geçmedi, ağırlık DP'den yana ve inanın bana Taçoy'dan son derece rahatsızlar. Serdar bey de karışmayacağını zaten açıklamış."

Taçoy'un genel sekreter olması demek Serdar beyin buz pistinde yürümeye başlaması demektir. Eee Denktaş bunu bilmiyor mu sanıyorsunuz?

DP'NİN HESABI NE?

Serdar Denktaş'a yakın kaynaklar Demokrat Parti'nin artık UBP'nin yerini aldığını ve Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun sırf yeniden Cumhurbaşkanı seçilebilmek adına UBP'yi harcadığını anlatıyorlar. Yani DP'nin amacı şu "Eroğlu, UBP'ye hakim olup bir kez daha Cumhurbaşkanın olabilmek için DP'yi kullandı, DP'de Eroğlu'nu kullanarak UBP'nin yerini alacak yani sağın lider partisi olacak. Böylelikle yakın gelecekte hep birlikte Serdar Denktaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak göreceğiz." Bunu ben söylemiyorum Serdar beye yakın kaynaklar anlatıyor.

Eğer böyle devam ederse bu bir ihtimal gerçekleşebilir ama böyle devam etmeyecek, çünkü yakın zamanda olacak olanlar var.

Dahası Serdar Denktaş'a yakın kaynaklar "DP'nin büyüdüğünü ve yanlış hesap yaptığını derviş bey fark etmiş durumda ve bunu engellemeye çalışıyor ama bu asla olmayacak. Vekil transferi de olmayacak" diye kesin bir dille konuşuyorlar.

HÜKÜMET NE OLACAK?

Gelelim hükümete. Açıkçası ben hükümet konusunda hala farklı düşünüyorum. Derviş bey, Denktaş'ın ifade ettiği "Hükümetle uyum içindeyiz, bozmayacağız" sözlerinin doğru olduğuna inanır ve teyit ederse UBP-DP dayanışması değil adeta bir kesme operasyonu başlayacak. Bu nedenle Serdar beyin aklında bu hükümeti devam ettirmek yoksa daha dikkatli konuşmalı.

Fotoğrafta gözüken ne? Belli ki bu hükümet eğer bir sürpriz olmazsa yerel seçimlere kadar bozulmayacak. Yani haziran ayına kadar. Nisanın onbeşinde seçim yasakları zaten girecek ve o tarihe kadar UBP ile DP büyük ilçelerde ortak aday arayışına gidecek. Köyler, kasabalar bu işin içinde yok.

Sonrasında CTP, kendisine karşı işbirliği yapmış ve kazık atmış bir DP ile yürümeyecek ve hükümeti bozacak, sonra da malum UBP-DP-TDP hükümeti kurulacak.

Ne kadar bilindik ve masum bir senaryo değil mi? Sizce de çok kolay gözükmüyor mu? Peki gelin bir de şöyle bakalım olaya;

  • Cumhurbaşkanı Eroğlu, Denktaş ile omuz omuza verip UBP'yi bölerken ve İrsen Küçük hedefken, tek derdi sadece bu değildi. Aynı zamanda AK Parti hükümetiyle de savaşı vardı. Şimdi bu savaş bitti ve sulh oldu. Yani Reisi Cumhurumuz artık AK Parti Hükümetiyle iyi ilişkiler içindedir ve aynı zamanda artık hedef değildir, yolu açılmıştır. Ama Serdar Denktaş'ın arası hala Ankara ile açık ve hiçbir şekilde Denktaş'ı istemiyorlar. Bu nedenle Serdar bey, Derviş bey ile yaptığı anlaşmayı bozar ve ben siyaseten oldum derse bir UBP-CTP hükümetinin kapısını açar, bir UBP-TDP hükümetinin kapısını açar. Olmaz, bu hesaplar tutmaz demeyin, yaparlar tutar.

  • Gelelim ikinci senaryoya Hüseyin Özgürgün 2006'yi işaret etti, boşuna söylemedi bunu. Tam aynı film çalışıyor. Muhalefette bir UBP hükümette aynı şimdiki gibi bir CTP-DP hükümeti ve yine 2006 yılındaki aynı Serdar Denktaş: "ben kilit partiyim, bensiz bir şey yapamazsınız". Bunu söyledi, Kutlay Erk'e seçimi kaybettirdiler UBP ile bir olup sonra Demokrat Parti iktidar yüzü görmedi tam yedi yıl. Demek ki neymiş DP'siz ve Serdarsız olabiliyormuş. Kutlay Erk şu an genel sekreter ve parti meclisi ve tabanı desteği var, yani en az o günkü kadar güçlü, hatta daha fazla. Ama bir fark var UBP artık eski UBP değil, Derviş bey artık eski Derviş bey değil. Ankara ile Eroğlu, UBP, CTP çok uyumlular. Yani CTP, bir başka ÖRP yaratıp yoluna devam edebilecek nokta da bunu da hiç unutmayın!

Bu ayrıntıyı çok kaçırıyor herkes. CTP-TDP= 24. Üç vekillik bir parti kurulur, ya da destek sağlanır yoluna devam eder herkes. Bunlar olması güçlü ihtimaller.

Bir gerçek varsa, sonuç olarak CTP-DP hükümeti devam etmeyeceği gerçeğidir ama bir başka gerçek daha vardır ki tek hükümet modeli UBP-DP-TDP değildir. Biri bunu Serdar beye anlatsın.

Çünkü hem Derviş Eroğlu hem de Hüseyin Özgürgün, Denktaş'ın elindeki kartları görüyor…

**************

GÜNÜN SÖZÜ

Aslında bazen, hayatına girenleri düşünmeyi bir kenara bırakıp,

kimlerin çıkması gerektiğini düşünmek gerek..

Gore Vidal

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.