Söz artık O'nun: Tek aday Taçoy

Yayın Tarihi: 13/02/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
**Ataoğlu, Başkanlık seçimleri başladığında Bengü Şonya'ya gizli destek beyan etmiş ancak sonrasında "Denktaş'ı desteklersen genel sekreterlik senin" teklifi aldığı iddia edilmişti. Böyle bir teklifin gerçekten Ataoğlu'na yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz ancak yapıldıysa da yapıldı demez kimse. Ataoğlu adaylıktan çekilmez de genel sekreterliğe aday olursa kazanır mı evet kazanır, çünkü parti içinde o gücü var. çünkü DP, UG'yi istemiyor, hele Taçoy'u hiç istemiyor.

** Hasan Taçoy'a Demokrat Parti'nin anahtarı altın tepsi içinde sunuluyor, açıkçası ben Taçoy'u kutluyorum, selamlıyorum da. Bugüne kadar memleketine bir hayrı dokunmadı ama DP'nin vezir tahtına oturdu.

** Bu ülke de siyaset satrancını başarıyla oynayan ve asla kaybetmeyen bir LİDER var. UBP'nin bittiğini, eridiğini, kaybolduğunu sananlara bunu bir kez daha hatırlatırım.

Demokrat Parti şaşalı kurultayını atlattıktan sonra en nihayet bugün hem genel sekreterini hem de MYK'sını seçecek. İlk başlarda Erhan Arıklı genel sekreterliğe adaylığını açıklamıştı. Parti içerisinde destek de bulmuştu açıklaması. Arıklı'nın Demokrat Parti de oldukça eski bir geçmişi var. hiçbir şekilde Serdar Denktaş'a ihanet etmeyen, sadık bir profil çizdi Arıklı bugüne kadar.

Arıklı'yı hepimiz Denktaş'ın yakın danışmanı olarak tanıdık bugüne kadar. Genel Sekreter Bengü Şonya ile yakın bağlarının bulunmasından ötürü parti içi dengeleri çok iyi gözetti. Kurultayda ki tavır ve durumlarına oldukça dikkat etti. Olgun davrandı.

Serdar Denktaş'ın "gönlümde yatan Taçoy" demesinin ardından adaylığını geri çekti, gerçek sebep bu muydu yoksa Şonya ile olan yakın aile bağları mıydı bilemem ama keşke aday olarak kalsa ve kazansaydı genel sekterlik seçimini. Kazanabilir miydi peki? Eğer Serdar bey veto uygulamazsa evet.

ATAOĞLU DA GERİ ÇEKİLECEK

Öte yandan DP Gazimağusa İlçe Başkanı ve milletvekili Fikri Ataoğlu da genel sekreterliğe aday olduğunu öğrendim. Başkanlık seçimleri başladığında Bengü Şonya'ya gizli destek beyan etmiş ancak sonrasında "Denktaş'ı desteklersen genel sekreterlik senin" teklifi aldığı iddia edilmişti. Böyle bir teklifin gerçekten Ataoğlu'na yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz ancak yapıldıysa da yapıldı demez kimse.

Denktaş , Taçoy'a açık destek açıkladıktan sonra Ataoğlu'na da çekilmek kaldı ve ben güvenilir kaynaklardan çekileceğini öğrendim. Malum % 80 oyla seçilmiş bir başkanın karşısında kim durabilir ki? Bilmiyorum Fikri başkana, seni bakan yapacağım mı vaadi verildi bu sefer de. Ataoğlu'nu severim, kıymetli bir adamdır ve bu tür çirkin ilişkiler içinde hayal etmek istemem kendisini.

Ataoğlu genel sekreterliğe aday olursa kazanır mı evet kazanır, çünkü parti içinde o gücü var. çünkü DP, UG'yi istemiyor, hele Taçoy'u hiç istemiyor. Serdar başkana da inanılmaz tepkili. Ne tepkisi demeyin, bu fakir memlekette kimin hükümetle işi yok ki? Anlıyor musunuz? Ama yine de Fikri Ataoğlu aday olursa seçilir, çünkü Taçoy'a tepki çok.

Yarın akşam Taçoy genel sekreterliğe tek aday olarak gidecek ve kazanacak. Bu kazanımdan sonra artık Ulusal Güçler parti içinde daha güçlü ve nefesleri partinin üstünde olacak.

Bugünden sonra Ulusal Güçleri daha güçlü hissedeceğiz Demokrat Parti içinde. Hani Demokrat Parti UBP'nin yerini alacak ve sağın lider partisi olacak diyenler var ya, birçok DP'linin göz bebeği gibi baktığı koruduğu bir partinin nasıl kepenk indirdiğini hep birlikte izleyeceğiz.

Yakın siyasi tarihimizde Demokrat Parti üzerine oynanan birçok oyununun bir benzerini izliyoruz yine. Senaryo aslında hep aynı, Serdar Denktaş'a birilerinin sunduğu vaat hep aynı "sen sağın lideri olacaksın, UBP genel Başkanı olacaksın, günü gelince de Reisi Cumhur", hep Serdar başkan tutmayacağı vaatler verecek değil ya, kendi partilisinin ahı dönüp dolaşıp yine kendisini tutacak.

Demokrat Parti'nin yine yakın siyasi tarihinde bakacak olursak defalarca kez Serdar beyin hataları yüzünden UBP ile girilen yanlış işbirlik çalışmaları yüzünden parti hep zarar gördü, bir şekilde toparlandı ve ayağa kalktı ama her defasında DP'ye inanan insanları kaybederek. Son kurultay da bunun bir örneği.

Halbuki UG'ye hamilik yapmak yerine, kendi kitlesini yiyip temizlemek yerine, kendine karşı gelen partilisini kazanmak yerine dış güçlerden yardım alıp kendi iç savaşını bitirmek yerine; Demokrat Parti, yine Serdar Denktaş liderliğinde büyüyen sağın partisi olabilirdi, gelecek vadeden parti olabilirdi.

Serdar Denktaş ne başbakan yardımcısı olabilmek için ne iktidara gelebilmek için ne de günün birinde reisi cumhur olabilmek için başta Cumhurbaşkanı Eroğlu olmak üzere, UBP'ye ihanet eden yani kendi partisine ihanet eden vekiller olmak üzere kimseye ihtiyacı yoktu.

Biz bunu defalarca kez yazdık, biz yazdık sonra birileri bize düşman oldu, okuduklarını bile anlamadılar. Anlamak ve görmek istemediler.

Şimdi de Hasan Taçoy'a Demokrat Parti'nin anahtarı altın tepsi içinde sunuluyor, açıkçası ben Taçoy'u kutluyorum, selamlıyorum da. Bugüne kadar memleketine bir hayrı dokunmadı ama DP'nin vezir tahtına oturdu.

Hırs yaptı, çalıştı ve kazandı. Tebrik de etmek lazım.

Bu ülke de siyaset satrancını başarıyla oynayan ve asla kaybetmeyen bir lider var. UBP'nin bittiğini, eridiğini, kaybolduğunu sananlara bunu bir kez daha hatırlatırım.

**************

DP MYK' SINA SEÇİLMESİ MUHTEMEL İSİMLER

Hüseyin Öztoprak

Afet Özcafer

İlkay Kamil

Erhan Arıklı

Mehmet Erülkü

Hüda Hüdaverdi

Hasan Tosunoğlu

Mehmet Direk

Mert Taşkın

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Zaman lazım sadece, unutacaksın!
Nasıl unuttuysan çocukluğunu, kırılan oyuncaklarını...
" Kırılan kalbini de öyle unutacaksın. "

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.