Eroğlu, UBP'nin ezilmesine izin mi verecek?

Yayın Tarihi: 14/02/14 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
UBP en nihayet ses verdi, hem de bu ses olması gereken bir zamanda verildi. Peki ne oldu da Ulusal Birlik partisi biz ölmedik, ayaktayız tepkisini vermek zorunda kaldı. Yazdık birçok kere ama yakın koalisyon görüşmelerini belli ki bir kez daha kaleme almak gerekecek. İsim vermeyeceğim ama yer ve mekanları bir bir anlatacağım.

İLK ÖNCE UBP-DP FLÖRTLEŞMESİNE BİR BAKALIM.

Tarih 27 Aralık 2013 Cuma yer Lefkoşa'da güzide bir otelimiz. UBP'den Girneli bir vekil ile bir başka partili ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve başka partililer. Saat 20:30 sonrası olası koalisyonu konuştular ve bakanlıkları 5-5 böldüler. Sayı 26'da sınırlı kaldığı için TDP'li bir vekilin transferi dahi konuşuldu.

O sıralar işten atılması muhtemel 366 kişinin krizi var, hükümet ha bozuldu ha bozulacak.

Gelelim ikinci görüşmeye ocakın son haftası. UBP'den üst düzey bir milletvekili, Lefkoşa'dan seçilmiş. DP'de son zamanlarda yıldızı parlamış bir Mağusalı vekil, genel başkanların bilgisi dahilinde bir araya geldiler ve 4-4-2 konusunda ön görüşme yaptılar. UBP-DP-TDP. Ancak bu görüşmeden TDP haberdar edilmedi. Dahası dönüşümlü başkanlık konusunda anlaştılar.

DP Genel Başkanı Denktaş ilgili UBP Lefkoşa vekilini arayarak "2 şubattan sonra düğmeye basıyorum" mesajını dahi verdi.

Bunları isteyen yalanlasın, bu görüşmeler oldu.

İPLER HALA KOPMADI

Ve son haftaya UBP gergin girdi. Saray yine devreye girdi ve koalisyon görüşmeleri yapıldı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, UBP Genel Başkanı Özgürgün'e Serdar Denktaş'ın hükümeti bozacağını söyledi ve yerel seçimlerde işbirliği yapılması gerektiğini anlattı ancak Özgürgün yerel seçimlerden önce koalisyon kurulmadığı takdirde UBP'de bu konuda hassasiyetler olduğunu, konuyu parti meclisine götüreceğini söyledi.

UBP Parti Meclisi önceki gece dün gün boyu tartışılan kararı aldı ve DP ile koalisyon olmadığı takdirde hiçbir işbirliği yapılamayacağını açıkladı. Her ne kadar tam parti meclisi kararı yok dense de bu konuda parti meclisi karar aldı ancak resmi olarak açıklamadı bekletiyor.

ÖZGÜRGÜN ANKARA'DA

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre şu an Ankara'da. Kimle ne görüşmek için gitti bilmiyorum ancak bilinmesi gereken bir gerçek var ki Özgürgün elinde bir "CTP-UBP" hükümetiyle de dönebilir.

Geçtiğimiz gün ne yazdığımı hatırlayın; UBP camiası kullanıldığını hissediyor ve buna tepki verecek demiştim; işte bu oldu.

Sanıyorsanız ki Ankara ya da CTP, Serdar Denktaş'tan memnun yanılırsınız. Burada bir başka nokta daha var, eğer ki UBP-DP hükümeti kurulmazsa her an her türlü operasyon yapılabilir ve Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimi de tehlikeye girebilir.

UBP RESMEN KULLANILIYOR

Tekrardan UG'nin kuruluş amacına dönelim İrsen Küçük'ün devrilmesi ve partiden uzaklaştırılması için yapılmıştı bu operasyon. Bu oldu da. Herkes gidip bir bir Sn Eroğlu'nun elini öptü de. Tamam amaca ulaşıldı. Tüm bunlar yapılırken Serdar Denktaş'a da sağda birlik olacak ve sen bunun başı olacaksın denildi. Anlaşma ilk başta buydu. Aslına bakarsanız bunun olmaması için de hiçbir neden yok hem de hala yok ama her ne olduysa Serdar Denktaş bu işten caydı; "Hükümet ile uyum içindeyiz bozulma fala yok" dedi. Bunu diyen bir siyasi bunu dedikten sonra hükümeti bozsa dahi bunu topluma izah edemez. Hükümet bozmak "ben bakanlık almayacağım deyip dört bakanlık birden almaya benzemez".

Peki şimdi yapılmak istenen ne? DP Kurultayında oldukça kabarık sayıda UBP delegesi gidip Denktaş seçilsin diye oy verdi, verdi vermesine ama parti meclisine sokulmadılar DP'liler tarafından. Zaten film oradan başladı. Serdar Denktaş kendinin aşırı güçlü olduğunu memlekete ilan etti ve UBP ayaklandı. Şimdi diyor ki Serdar Denktaş "yerel seçimlerde işbirliği yapalım koalisyon sonra". DP'nin kendine ait gücü olmadığını bilmeyen mi var? aldığı vekil sayısından tutun da Serdar Başkanın kurultayda aldığı oyun arkasında Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun teminatı ve gücü var.

Derviş bey bugün elini çeksin, DP dağılır; bakın bunu da bu kadar emin söylüyorum. UBP başkanından tabanına kadar kullanıldığını anladı ve veryansın etti. Unutulmamalıdır, DP'yi doğuran UBP'dir, UBP'yi doğuran DP değil.

Yerel seçimlerde işbirliği yapılmazsa bunu bir kez daha herkes idrak edecek.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NU NE TEHLİKELER BEKLİYOR

Serdar Denktaş'ın en yakınındakiler, "Eroğlu DP'nin büyüdüğünü anladı ve hata yaptığını fark etti, şimdi DP'nin UBP'nin önüne geçmesini engellemeye çalışıyor ama başaramayacak" diye bunu anlatırken ve UBP'li vekiller bunu dinlerken, UBP tabanı bunu dinlerken oklar aniden Sn Eroğlu'na dönecek.

*Sn Eroğlu, DP'ye UG kanı vererek gereğinden fazla büyümesini sağlayan ve UBP'ye ezici rakip yaratmış konumuna düşen bir konuma geliyor.

*UBP ile birleşeceğiz en sonunda gelin DP'ye destek verin diye kapı kapı gezen bazı UG'li vekiller UBP'nin has oylarını çalıyor ve şimdi hiçbir şekilde Sn Eroğlu'nu dinlemiyorlar.

* Müzakere süreci için oldukça pozitif bir imaj çizen ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bu havayla garantileyecek duruma yükselen Eroğlu'na karşı UBP'lilerde bir anti pati başlayacak.

Sonuç olarak Derviş bey evlatlarından ayrı tutmadığı UBP'nin yerine üvey evladı konumuna giren DP'yi sahiplenmiş pozisyona girecek.

Eğer Saray bu süreci olması gerektiği gibi yönetmez ve bu işi başı boş bırakırsa; UBP'yi karşısında bulacak ve adınız gibi emin olun bu CTP'nin de işine gelir başka güçlerinde.

İşte o zaman genel seçimlerden önce olduğu gibi UBP'yi elinizden alırlar ve artık bölecek bir UBP dahi bulamazsınız.

Birileri bunları Reisi Cumhura anlatsın. Derviş bey yeniden yakaladığı bu yükselme trendini ve neredeyse garantilediği Cumhurbaşkanlığı seçimlerini berhava edecekse kolay gelsin…

*************

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgilinizi bayıltana kadar öpün..sevgililer gününüz kutlu olsun..

Gökhan Altıner

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.